Kvasinky Laktia, 500 g

Vraťte svému vínu svěžest

Dostupnost Skladem (20 ks)
Kód: 080805
1 412 Kč 1 260,71 Kč bez DPH
Kvasinky Laktia, 500 g
PACK LEVEL² LAKTIA
Novinka
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

LEVEL2 LAKTIA™ je čistá kultura Lachancea thermotolerans, vybraná z přírody společností Lallemand Oenology pro její jedinečné vlastnosti, které přinášejí svěžest během kvašení, a pro její velký vliv na senzorický profil výsledných vín.

Používá se při postupné inokulaci nejvybranějšími kvasinkami Saccharomyces cerevisiae a LEVEL2 LAKTIA™ pomáhá znovu vyrovnat kyselost vín, zejména těch z horkého podnebí, a to díky významné vedlejší produkci kyseliny mléčné.

Kromě aromatické komplexnosti přináší LEVEL2 LAKTIA™ také svěžest a kyselost od samého začátku alkoholového kvašení.

 

VLASTNOSTI
• Fáze zpoždění: Střední
• Tolerance alkoholu: <10 % obj./obj.
• Optimální teplota fermentace: od 14 do 28 °C
• Vysoké nároky na dusík
• Nízká produkce těkavých kyselin
• Vysoká produkce glycerolu

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ

POUŽÍVAT PŘI SEKVENČNÍM OČKOVÁNÍ NÁSLEDUJÍCÍM POSTUPEM

Výroba červeného vína: Při příjmu by měl být přídavek SO2 ≤ 4 g/hL

Výroba bílého vína: Před inokulací se ujistěte, že hladina volného SO2 je nižší než 15 mg/l.

1. OČKOVÁNÍ: ÚROVEŇ 2 LAKTIA™
Inokulujte v koncentraci 25 g/hL: rehydratujte kvasinky v 10násobku jejich hmotnosti v čisté vodě (teplota mezi 20 °C a 30 °C).
Po 15 minutách velmi jemně promíchejte.
Aby se rehydratované kvasinky aklimatizovaly na chladnější teplotu šťávy a zabránily se šoku z chladu, pomalu smíchejte stejné množství šťávy s rehydratačním roztokem kvasinek (tento krok může být nutné opakovat).
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut.

2. INOKULACE: Saccharomyces cerevisiae
Po 24 až 72 hodinách pokračujte k druhé inokulaci vybraných kvasinek Saccharomyces cerevisiae v koncentraci 25 g/hL s použitím přípravku GO-FERM PROTECT™ nebo GO-FERM PROTECT EVOLUTION™ během rehydratace podle doporučeného protokolu.

 

Poznámka:
Opožděná inokulace bakterií Saccharomyces cerevisiae povede ke zvýšené produkci kyseliny mléčné přípravkem LEVEL2 LAKTIA™.

Doporučení pro výživu:
1. Hned po inokulaci přípravkem LEVEL2 LAKTIA™ přidejte organickou živinu pro kvasinky.
2. Přidejte organickou nebo komplexní kvasinkovou živinu v 1/3 alkoholového kvašení.

Doporučení pro management MLF:
Upřednostňujte společnou inokulaci vybranými vinařskými bakteriemi přidanými současně s inokulací Saccharomyces cerevisiae.
Pro postupnou inokulaci vybranými vinařskými bakteriemi, pokud je hladina laktátu vyšší než 3 g/l, připravte před inokulací směs s jinými víny.

 

 Skladujte na chladném a suchém místě.

 Použijte po otevření.

 

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola