


LEVEL2 LAKTIA™ je čistá kultura Lachancea thermotolerans, vybraná z přírody společností Lallemand Oenology pro její jedinečné vlastnosti, které přinášejí svěžest během kvašení, a pro její velký vliv na senzorický profil výsledných vín.
Používá se při postupné inokulaci nejvybranějšími kvasinkami Saccharomyces cerevisiae a LEVEL2 LAKTIA™ pomáhá znovu vyrovnat kyselost vín, zejména těch z horkého podnebí, a to díky významné vedlejší produkci kyseliny mléčné.
Kromě aromatické komplexnosti přináší LEVEL2 LAKTIA™ také svěžest a kyselost od samého začátku alkoholového kvašení.
VLASTNOSTI
• Fáze zpoždění: Střední
• Tolerance alkoholu: <10 % obj./obj.
• Optimální teplota fermentace: od 14 do 28 °C
• Vysoké nároky na dusík
• Nízká produkce těkavých kyselin
• Vysoká produkce glycerolu
NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ
POUŽÍVAT PŘI SEKVENČNÍM OČKOVÁNÍ NÁSLEDUJÍCÍM POSTUPEM
Výroba červeného vína: Při příjmu by měl být přídavek SO2 ≤ 4 g/hL
Výroba bílého vína: Před inokulací se ujistěte, že hladina volného SO2 je nižší než 15 mg/l.
1. OČKOVÁNÍ: ÚROVEŇ 2 LAKTIA™
Inokulujte v koncentraci 25 g/hL: rehydratujte kvasinky v 10násobku jejich hmotnosti v čisté vodě (teplota mezi 20 °C a 30 °C).
Po 15 minutách velmi jemně promíchejte.
Aby se rehydratované kvasinky aklimatizovaly na chladnější teplotu šťávy a zabránily se šoku z chladu, pomalu smíchejte stejné množství šťávy s rehydratačním roztokem kvasinek (tento krok může být nutné opakovat).
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut.
2. INOKULACE: Saccharomyces cerevisiae
Po 24 až 72 hodinách pokračujte k druhé inokulaci vybraných kvasinek Saccharomyces cerevisiae v koncentraci 25 g/hL s použitím přípravku GO-FERM PROTECT™ nebo GO-FERM PROTECT EVOLUTION™ během rehydratace podle doporučeného protokolu.
Poznámka:
Opožděná inokulace bakterií Saccharomyces cerevisiae povede ke zvýšené produkci kyseliny mléčné přípravkem LEVEL2 LAKTIA™.
Doporučení pro výživu:
1. Hned po inokulaci přípravkem LEVEL2 LAKTIA™ přidejte organickou živinu pro kvasinky.
2. Přidejte organickou nebo komplexní kvasinkovou živinu v 1/3 alkoholového kvašení.
Doporučení pro management MLF:
Upřednostňujte společnou inokulaci vybranými vinařskými bakteriemi přidanými současně s inokulací Saccharomyces cerevisiae.
Pro postupnou inokulaci vybranými vinařskými bakteriemi, pokud je hladina laktátu vyšší než 3 g/l, připravte před inokulací směs s jinými víny.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Použijte po otevření.
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.