Kvasinky Initia, 500 g
Přirozená bioochrana proti oxidaci u bílého a růžového vína



LEVEL2 INITIA™ jsou kvasinky rodu Metschnikowia pulcherrima (non-Saccharomyces) izolované z přírody v Burgundsku pomocí IFV (Institut Français de la Vigne et du Vin). Jsou inovativní a kompletní bioochranné nástroje vyvinuté pro řešení problémů snižování používání SO2 v prefermentativních krocích výroby bílého a růžového vína. LEVEL2 INITIA™ jsou první bioochranné kvasinky vyvinuté pro omezení oxidačních jevů v raných fázích výroby vína díky svému dvojímu účinku spotřeby kyslíku a snížení hladiny mědi. LEVEL2 INITIA™ byly skutečně vybrány z více než 100 kmenů Metschnikowia pulcherrima pro svou vysokou kapacitu spotřeby rozpuštěného kyslíku. Při použití během prefermentativních kroků mohou částečně snížit obsah mědi, která je známá jako katalyzátor oxidačních reakcí.
Má schopnost kontrolovat širokou škálu nežádoucích mikroorganismů. Protože nekvasí a je schopen růstu při nízkých teplotách, je LEVEL2 INITIA™ skvělým biologickým nástrojem, obzvláště dobře přizpůsobeným pro řízení preferenčních kroků při vinifikaci bílých a růžových vín. Je vhodný pro produkci ekologického vína v EU.
Pomáhá snižovat používání siřičitanů při výrobě bílého a růžového vína a zároveň zachovává klíčové složky kvality vína a jeho čerstvost:
• Omezuje hnědnutí
• Zachovává aroma, včetně těch citlivých na oxidaci, jako jsou thioly
• Zabraňuje organoleptickým odchylkám od mikrobiologického původu
VLASTNOSTI
• Čistá kultura Metschnikowia pulcherrima.
• Tolerance SO2 : < 40 mg/l celkového SO2.
• Odolné vůči nízkému pH.
• Tolerance alkoholu: velmi nízká.
• Fermentační kapacita: velmi slabá až žádná.
• Implantační a růstová kapacita: vysoká.
• Optimální teplotní rozsah: 4 až 18 °C.
• Nevznikají žádné nežádoucí sloučeniny (jako jsou těkavé kyseliny, SO2, H2S atd.).
• Vyžaduje inokulaci vybraných kvasinek Saccharomyces cerevisiae pro alkoholové kvašení.
• Řízení výživy: systematické přidávání živin pomocí Saccharomyces cerevisiae doporučuje se očkování.
• Vysoká kapacita spotřeby kyslíku pro syntézu vlastních polynenasycených mastných kyselin.
NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ
Doporučené dávkování:
5 až 20 g na 100 l moštu nebo 100 kg hroznů, upravit v závislosti na procesu (teplota, stupeň rizika mikrobiální kontaminace, délka prefermentativních kroků, načasování inokulace atd.).
• Přidejte co nejdříve.
• Rehydratujte LEVEL2 INITIA™ rehydratujte kvasinky v 10násobku jejich hmotnosti v čisté vodě (teplota mezi 20 °C/68 °F a 30 °C/86 °F).
• Jemně míchejte, aby se vytvořila suspenze, a počkejte 20 minut.
• Naočkujte hrozny nebo mošt. Teplotní rozdíl mezi naočkovaným hroznovým moštem a suspenzí rehydratační kultury by neměl být vyšší než 10 °C (v případě potřeby aklimatizujte kulturu na teplotu pomalým přidáváním moštu).
• Kvasinky vždy rehydratujte v čisté nádobě.
• V některých případech (mechanická sklizeň, pokud je přítomna šťáva) lze zvážit přidání bez rehydratace (obraťte se prosím na svého dodavatele nebo společnost Lallemand). V tomto případě je třeba zvážit nejvyšší dávkování.
• Suspenze může být uchovávána pouze ve vodě po dobu 9 hodin. Pokud se použije později, přidejte do suspenze mošt po 45 minutech rehydratace.
Skladujte na suchém místě při teplotě 4 – 11 °C
Použijte po otevření
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 080749 |
Výroba vína dle barvy: | Bílé |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.