Kvasinky Grand Zin, 500 g

Vybrané aktivní suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené pro výrobu červených vín se strukturovaným, elegantním a kořenitým profilem vhodných k zrání v dřevě

Dostupnost Skladem (24 ks)
Kód: 080137
966 Kč 862,50 Kč bez DPH
Kvasinky Grand Zin, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Vybrané aktivní suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae, bez GMO.

iYeast Grand Zin je kmen kvasinek vybraný pro vinifikaci červených vín určených k zrání v dřevě, s moderním, elegantním a strukturovaným profilem. Jedná se o fruktosofilní kmen s vysokou fermentační silou a výraznou vitalitou. Umožňuje vést fermentaci i při vysokém alkoholovém potenciálu, vysokých teplotách a za extrémních podmínek vinifikace.

Jeho aromatický projev zvýrazňuje kořenitý charakter vín s příjemnými tóny pepře, lékořice a skořice. Významná tvorba glycerolu a uvolňování polysacharidů a mannoproteinů přispívá k vínům s větším objemem, jemnější a sametovou strukturou. Vhodné pro odrůdy Zinfandel, Primitivo, Malbec, Barolo, Brunello di Montalcino, Chianti a Valpolicella.

Kvasinka vykazuje vysokou odolnost vůči alkoholu až do 19,5 % obj. a silnou odolnost vůči inhibičním faktorům fermentace.

Enologické vlastnosti

  • vysoká odolnost vůči alkoholu (až 19,5 % obj.)

  • vysoká fermentační síla

  • rychlé fermentace a refermentace

  • zkrácená latence

  • killer faktor s převahou nad autochtonní mikroflórou

  • vysoká odolnost vůči inhibičním faktorům fermentace

  • pravidelný průběh fermentace v širokém teplotním rozmezí 15–35 °C

  • nízká produkce těkavých kyselin

  • nízká tvorba siřičitanů a sloučenin síry

  • nízká tvorba acetaldehydu a kyseliny pyrohroznové

  • významná tvorba glycerolu

Dávkování a způsob použití
Doporučená dávka: 20–30 g/hl (v závislosti na zdravotním stavu hroznů a rozhodnutí vinaře).

Rehydratace: rozmíchejte v desetinásobku hmotnosti ve vodě o teplotě 35–40 °C, dobře homogenizujte, nechte 10–15 minut odstát a poté přidejte přípravek ACTIVE POWER v dávce 20–30 g/hl pro zajištění optimální fáze množení buněk.

Balení a uchovávání
Vakuově balené 0,5kg sáčky v kartonech po 10 kg.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Produkt odpovídá Codex Oenologique International.

Mikrobiologické parametry

  • Nesacharomycetní kvasinky: < 500 ufc/g

  • Mléčné bakterie: < 500 ufc/g

  • Plísně: < 50 ufc/g

  • Octové bakterie: < 50 ufc/g

  • Koliformní bakterie: < 50 ufc/g

  • E. coli/g: nepřítomna

  • Staphylococcus ufc/g: nepřítomen

  • Salmonella/25 g: nepřítomna

V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080137
Výroba vína dle barvy: Červené
Výroba vína dle barvy: Červené

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola