Kvasinky Grand Zin, 500 g
Vybrané aktivní suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené pro výrobu červených vín se strukturovaným, elegantním a kořenitým profilem vhodných k zrání v dřevě



Vybrané aktivní suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae, bez GMO.
iYeast Grand Zin je kmen kvasinek vybraný pro vinifikaci červených vín určených k zrání v dřevě, s moderním, elegantním a strukturovaným profilem. Jedná se o fruktosofilní kmen s vysokou fermentační silou a výraznou vitalitou. Umožňuje vést fermentaci i při vysokém alkoholovém potenciálu, vysokých teplotách a za extrémních podmínek vinifikace.
Jeho aromatický projev zvýrazňuje kořenitý charakter vín s příjemnými tóny pepře, lékořice a skořice. Významná tvorba glycerolu a uvolňování polysacharidů a mannoproteinů přispívá k vínům s větším objemem, jemnější a sametovou strukturou. Vhodné pro odrůdy Zinfandel, Primitivo, Malbec, Barolo, Brunello di Montalcino, Chianti a Valpolicella.
Kvasinka vykazuje vysokou odolnost vůči alkoholu až do 19,5 % obj. a silnou odolnost vůči inhibičním faktorům fermentace.
Enologické vlastnosti
-
vysoká odolnost vůči alkoholu (až 19,5 % obj.)
-
vysoká fermentační síla
-
rychlé fermentace a refermentace
-
zkrácená latence
-
killer faktor s převahou nad autochtonní mikroflórou
-
vysoká odolnost vůči inhibičním faktorům fermentace
-
pravidelný průběh fermentace v širokém teplotním rozmezí 15–35 °C
-
nízká produkce těkavých kyselin
-
nízká tvorba siřičitanů a sloučenin síry
-
nízká tvorba acetaldehydu a kyseliny pyrohroznové
-
významná tvorba glycerolu
Dávkování a způsob použití
Doporučená dávka: 20–30 g/hl (v závislosti na zdravotním stavu hroznů a rozhodnutí vinaře).
Rehydratace: rozmíchejte v desetinásobku hmotnosti ve vodě o teplotě 35–40 °C, dobře homogenizujte, nechte 10–15 minut odstát a poté přidejte přípravek ACTIVE POWER v dávce 20–30 g/hl pro zajištění optimální fáze množení buněk.
Balení a uchovávání
Vakuově balené 0,5kg sáčky v kartonech po 10 kg.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Produkt odpovídá Codex Oenologique International.
Mikrobiologické parametry
-
Nesacharomycetní kvasinky: < 500 ufc/g
-
Mléčné bakterie: < 500 ufc/g
-
Plísně: < 50 ufc/g
-
Octové bakterie: < 50 ufc/g
-
Koliformní bakterie: < 50 ufc/g
-
E. coli/g: nepřítomna
-
Staphylococcus ufc/g: nepřítomen
-
Salmonella/25 g: nepřítomna
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 080137 |
Výroba vína dle barvy: | Červené |
Výroba vína dle barvy: | Červené |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.