Kvasinky Flavia 500 g

Nadměrně exprimují aromatické terpeny a těkavé thioly

Dostupnost Skladem (10 ks)
Kód: 080154
2 763 Kč 2 466,96 Kč bez DPH
Kvasinky Flavia 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

LEVEL2 FLAVIA™ je čistá kultura kvasinky Metschnikowia pulcherrima, vybraná z přírody Univerzitou v Santiagu de Chile (USACH) pro její specifickou schopnost uvolňovat odrůdové aroma z prekurzorů díky své jedinečné enzymatické aktivitě (α-arabinofuranosidáza a β-lyáza). Při použití v postupné inokulaci s doporučenými vybranými kvasinkami Saccharomyces cerevisiae bude LEVEL2 FLAVIA™ ovlivňovat produkci odrůdových aromat, jako jsou terpeny a těkavé thioly.

Ve srovnání se senzorickými vlastnostmi jiných kvasinek vykazovala kvasinka LEVEL2 FLAVIA™ konzistentně větší intenzitu aromatických sloučenin. Byl také popsán vliv kvasinek na pocit v ústech. Tento pocit v ústech není nutně odvozen od glycerolu, ale od uvolňování polysacharidů a časné autolýzy této vybrané kvasinky Metschnikowia pulcherrima. Typickými deskriptory používanými u těchto kvasinek byly čerstvost a pocit v ústech.

Mezi doporučené odrůdy patří Ryzlink rýnský, Sauvignon Blanc a Colombard.

Nejlepších výsledků se dosáhne, když je LEVEL2 FLAVIA™ postupně inokulován vybraným kmenem Saccharomyces cerevisiae, který je vysoce uvolňovačem/konvertorem terpenů/thiolů.

Unikátní enzymatická aktivita přípravku LEVEL2 FLAVIA™: β-lyáza hraje významnou roli v uvolňování těkavých thiolů a α-arabinofuranosidáza v uvolňování terpenů.

 

VLASTNOSTI
• Čistá kultura Metschnikowia pulcherrima
• Vysoká aromatičnost: zvýrazňuje odrůdové aroma (terpeny a těkavé thioly)
• K použití při postupné inokulaci doporučenou kmenovou látkou Saccharomyces cerevisiae kvasinky doporučené společností Lallemand Oenology
• Teplota fermentace: 15–22 °C. Optimální teplota je 18–20 °C

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ
POUŽÍVAT PŘI SEKVENČNÍM OČKOVÁNÍ NÁSLEDUJÍCÍM POSTUPEM

Důležité: Před inokulací se ujistěte, že hladina volného SO2 je nižší než 15 mg/l.

1. OČKOVÁNÍ: LEVEL2 FLAVIA™
• Inokulujte při koncentraci 25 g/hL: rehydratujte kvasinky v 10násobku jejich hmotnosti v čisté vodě (teplota mezi 20 °C/68 °F a 30 °C/86 °F). Po 15 minutách velmi jemně promíchejte.
• Aby se rehydratované kvasinky lépe aklimatizovaly na chladnější teplotu šťávy a zabránily se chladovému šoku, pomalu smíchejte stejné množství šťávy s roztokem pro rehydrataci kvasinek (tento krok je možné opakovat), dokud kvasničná suspenze nedosáhne teploty do 10 °C (18 °F) od teploty šťávy, která má být inokulována.

2. INOKULACE: Saccharomyces cerevisiae
• 24 hodin po inokulaci přípravkem LEVEL2 FLAVIA™ pokračujte druhou inokulací doporučeným vybraným kmenem Saccharomyces cerevisiae. Dodržujte doporučený protokol pro rehydrataci, aklimatizaci a manipulaci s vybraným kmenem Saccharomyces cerevisiae.

 

Skladujte na suchém místě při teplotě 4 – 11 °C.

Použijte po otevření.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080154
Odrůda vína: Bílé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola