


LEVEL2 FLAVIA™ je čistá kultura kvasinky Metschnikowia pulcherrima, vybraná z přírody Univerzitou v Santiagu de Chile (USACH) pro její specifickou schopnost uvolňovat odrůdové aroma z prekurzorů díky své jedinečné enzymatické aktivitě (α-arabinofuranosidáza a β-lyáza). Při použití v postupné inokulaci s doporučenými vybranými kvasinkami Saccharomyces cerevisiae bude LEVEL2 FLAVIA™ ovlivňovat produkci odrůdových aromat, jako jsou terpeny a těkavé thioly.
Ve srovnání se senzorickými vlastnostmi jiných kvasinek vykazovala kvasinka LEVEL2 FLAVIA™ konzistentně větší intenzitu aromatických sloučenin. Byl také popsán vliv kvasinek na pocit v ústech. Tento pocit v ústech není nutně odvozen od glycerolu, ale od uvolňování polysacharidů a časné autolýzy této vybrané kvasinky Metschnikowia pulcherrima. Typickými deskriptory používanými u těchto kvasinek byly čerstvost a pocit v ústech.
Mezi doporučené odrůdy patří Ryzlink rýnský, Sauvignon Blanc a Colombard.
Nejlepších výsledků se dosáhne, když je LEVEL2 FLAVIA™ postupně inokulován vybraným kmenem Saccharomyces cerevisiae, který je vysoce uvolňovačem/konvertorem terpenů/thiolů.
Unikátní enzymatická aktivita přípravku LEVEL2 FLAVIA™: β-lyáza hraje významnou roli v uvolňování těkavých thiolů a α-arabinofuranosidáza v uvolňování terpenů.
VLASTNOSTI
• Čistá kultura Metschnikowia pulcherrima
• Vysoká aromatičnost: zvýrazňuje odrůdové aroma (terpeny a těkavé thioly)
• K použití při postupné inokulaci doporučenou kmenovou látkou Saccharomyces cerevisiae kvasinky doporučené společností Lallemand Oenology
• Teplota fermentace: 15–22 °C. Optimální teplota je 18–20 °C
NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ
POUŽÍVAT PŘI SEKVENČNÍM OČKOVÁNÍ NÁSLEDUJÍCÍM POSTUPEM
Důležité: Před inokulací se ujistěte, že hladina volného SO2 je nižší než 15 mg/l.
1. OČKOVÁNÍ: LEVEL2 FLAVIA™
• Inokulujte při koncentraci 25 g/hL: rehydratujte kvasinky v 10násobku jejich hmotnosti v čisté vodě (teplota mezi 20 °C/68 °F a 30 °C/86 °F). Po 15 minutách velmi jemně promíchejte.
• Aby se rehydratované kvasinky lépe aklimatizovaly na chladnější teplotu šťávy a zabránily se chladovému šoku, pomalu smíchejte stejné množství šťávy s roztokem pro rehydrataci kvasinek (tento krok je možné opakovat), dokud kvasničná suspenze nedosáhne teploty do 10 °C (18 °F) od teploty šťávy, která má být inokulována.
2. INOKULACE: Saccharomyces cerevisiae
• 24 hodin po inokulaci přípravkem LEVEL2 FLAVIA™ pokračujte druhou inokulací doporučeným vybraným kmenem Saccharomyces cerevisiae. Dodržujte doporučený protokol pro rehydrataci, aklimatizaci a manipulaci s vybraným kmenem Saccharomyces cerevisiae.
Skladujte na suchém místě při teplotě 4 – 11 °C.
Použijte po otevření.
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 080154 |
Odrůda vína: | Bílé |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.