Kvasinky Enoferm T306, 500 g

Australský izolát z vinic Tyrells v Novém Jižním Walesu, oblíbený pro svou schopnost podporovat aromatické látky a zároveň dodávat komplexnost a chuť v ústech u raně uváděných červených a bílých stolních vín.

Dostupnost Skladem (1 ks)
Kód: 080073
1 101 Kč 983,04 Kč bez DPH
Kvasinky Enoferm T306, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

ENOFERM T306™ jsou kvasinky izolované z fermentací odrůdy Pinot Noir na vinicích Tyrrells v Hunter Valley v Novém Jižním Walesu v Austrálii.

ENOFERM T306™ podporuje aromatický projev a komplexnost. Vůně fermentace byly popsány jako exotické/tropické ovoce a ananas s podtextem komplexnosti.
Jeho využití zahrnuje přidání aromatického výrazu u ovoce se slabou intenzitou a má tendenci zvýrazňovat „sladké“ ovocné tóny u bílých odrůd.

Používá se v následujících stylech vín: aromatická bílá vína s výrazným ovocným nádechem, středně plná bílá vína s bohatou ovocnou chutí, komplexností a pocitem v ústech. Bílá vína s raným uvedením na trh a červená vína se středním tělem.

Mezi doporučené odrůdy patří Shiraz, Pinot Noir, Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Gris, Ryzlink rýnský a Semillon.

Vzhledem k tomu, že má středně vysoké nároky na živiny a je citlivý na prostředí, důrazně se doporučuje používat produkt GO-FERM™ a fermentační hnojivo FERMAID™.

 

VLASTNOSTI
• Optimální teplotní rozsah fermentace: 15 – 30 °C
• Tolerance alkoholu až 14 % obj./obj.
• Aktivní kompetitivní faktor („Killer K2“)
• Středně vysoké nutriční požadavky
• Kompatibilní s malolaktickými bakteriemi vína
• Nízký obsah pevných látek v moštu (šťávy s nízkým zákalem) může vést k pomalému kvašení
• Krátká zpoždění
• Střední rychlost fermentace
• Nízký relativní potenciál pro SO2 výrobu
• Může vytvářet pěnu (v závislosti na fermentačních podmínkách)

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ
Dávkování:
• 25 g/hL aktivních sušených kvasinek (to zajistí počáteční buněčnou populaci přibližně 5 x 106 životaschopných buněk/ml)
• 30 g/hL přípravku Go-Ferm Protect Evolution™
• Zdroj dusíku z řady Fermaid

Postup pro fermentaci 1000 litrů.
1. Přidejte 300 g přípravku Go-Ferm Protect Evolution™ do 5 litrů čisté vody bez chlóru o teplotě 40 – 43 °C. Míchejte, dokud nevznikne homogenní suspenze bez hrudek.
2. Jakmile teplota této suspenze dosáhne 35 – 40 °C, pomalu a rovnoměrně nasypte 250 g kvasinek na povrch vody za stálého míchání. Ujistěte se, že se všechny hrudky rozptýlí.
3. Nechte 20 minut odstát a poté dále jemně promíchejte.
4. Rehydratované kvasinky smíchejte s trochou šťávy a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
5. Naočkujte do moštu

Poznámky:
• Kroky 1 – 5 by měly být dokončeny do 30 minut.
• Nejlepší je omezit objem prvního přidání šťávy/moštu na jednu desetinu objemu kvasinkové suspenze a před přidáním do šťávy počkat 10 minut.
• Aby se minimalizoval šok z chladu, zajistěte, aby změny teploty byly menší než 10 °C.
• Doporučuje se, aby šťáva / byla inokulována při teplotě nejméně 18 °C.
• Doporučuje se používat komplexní zdroj dusíku jako živinu, například Fermaid AT™ nebo Fermaid O™.

 

Skladujte v suchu při teplotě 4 – 11 °C.

Spotřebujte po otevření.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080073
Výroba vína dle barvy: Bílé, Růžové

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola