Kvasinky Enoferm T306, 500 g
Australský izolát z vinic Tyrells v Novém Jižním Walesu, oblíbený pro svou schopnost podporovat aromatické látky a zároveň dodávat komplexnost a chuť v ústech u raně uváděných červených a bílých stolních vín.



ENOFERM T306™ jsou kvasinky izolované z fermentací odrůdy Pinot Noir na vinicích Tyrrells v Hunter Valley v Novém Jižním Walesu v Austrálii.
ENOFERM T306™ podporuje aromatický projev a komplexnost. Vůně fermentace byly popsány jako exotické/tropické ovoce a ananas s podtextem komplexnosti.
Jeho využití zahrnuje přidání aromatického výrazu u ovoce se slabou intenzitou a má tendenci zvýrazňovat „sladké“ ovocné tóny u bílých odrůd.
Používá se v následujících stylech vín: aromatická bílá vína s výrazným ovocným nádechem, středně plná bílá vína s bohatou ovocnou chutí, komplexností a pocitem v ústech. Bílá vína s raným uvedením na trh a červená vína se středním tělem.
Mezi doporučené odrůdy patří Shiraz, Pinot Noir, Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Gris, Ryzlink rýnský a Semillon.
Vzhledem k tomu, že má středně vysoké nároky na živiny a je citlivý na prostředí, důrazně se doporučuje používat produkt GO-FERM™ a fermentační hnojivo FERMAID™.
VLASTNOSTI
• Optimální teplotní rozsah fermentace: 15 – 30 °C
• Tolerance alkoholu až 14 % obj./obj.
• Aktivní kompetitivní faktor („Killer K2“)
• Středně vysoké nutriční požadavky
• Kompatibilní s malolaktickými bakteriemi vína
• Nízký obsah pevných látek v moštu (šťávy s nízkým zákalem) může vést k pomalému kvašení
• Krátká zpoždění
• Střední rychlost fermentace
• Nízký relativní potenciál pro SO2 výrobu
• Může vytvářet pěnu (v závislosti na fermentačních podmínkách)
NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ
Dávkování:
• 25 g/hL aktivních sušených kvasinek (to zajistí počáteční buněčnou populaci přibližně 5 x 106 životaschopných buněk/ml)
• 30 g/hL přípravku Go-Ferm Protect Evolution™
• Zdroj dusíku z řady Fermaid
Postup pro fermentaci 1000 litrů.
1. Přidejte 300 g přípravku Go-Ferm Protect Evolution™ do 5 litrů čisté vody bez chlóru o teplotě 40 – 43 °C. Míchejte, dokud nevznikne homogenní suspenze bez hrudek.
2. Jakmile teplota této suspenze dosáhne 35 – 40 °C, pomalu a rovnoměrně nasypte 250 g kvasinek na povrch vody za stálého míchání. Ujistěte se, že se všechny hrudky rozptýlí.
3. Nechte 20 minut odstát a poté dále jemně promíchejte.
4. Rehydratované kvasinky smíchejte s trochou šťávy a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
5. Naočkujte do moštu
Poznámky:
• Kroky 1 – 5 by měly být dokončeny do 30 minut.
• Nejlepší je omezit objem prvního přidání šťávy/moštu na jednu desetinu objemu kvasinkové suspenze a před přidáním do šťávy počkat 10 minut.
• Aby se minimalizoval šok z chladu, zajistěte, aby změny teploty byly menší než 10 °C.
• Doporučuje se, aby šťáva / byla inokulována při teplotě nejméně 18 °C.
• Doporučuje se používat komplexní zdroj dusíku jako živinu, například Fermaid AT™ nebo Fermaid O™.
Skladujte v suchu při teplotě 4 – 11 °C.
Spotřebujte po otevření.
| Kategorie: | Kvasinky |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.5 kg |
| EAN: | 080073 |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Růžové |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
