Kvasinky Cross Evolution 20 g

Přírodní kříženec pro aromatická bílá a růžová vína

Dostupnost Skladem (57 ks)
Kód: 080111
72 Kč 64,29 Kč bez DPH
Kvasinky Cross Evolution 20 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Jedná se o přirozený kříženec vinných kvasinek Saccharomyces cerevisiae.

Doporučuje se pro bílá a růžová vína, u kterých je požadována dobrá chuť a vysoká intenzita aroma (včetně produkce esterů).

CROSS EVOLUTION™ má za následek zvýšenou chuť v ústech, vysokou intenzitu aroma, svěží ovocné a květinové tóny. Vykazuje dobrou rovnováhu mezi objemem a kyselostí. Použití CROSS EVOLUTION™ v Sauvignon Blanc vede k dobré rovnováze mezi rostlinnými tóny a výraznými ovocnými aromaty. Hodí se k řadě odrůd bílých a růžových vín, včetně Chardonnay, Chenin Blanc, Gewürztraminer, Pinot Gris, Sauvignon Blanc a Viognier.

 

VLASTNOSTI
• Teplota fermentace: 14–20 °C
• Střední a stabilní fermentační energie
• Nízká relativní potřeba dusíku
• Tolerance alkoholu 15 % obj./obj.
• Nízký relativní potenciál pro produkci SO2
• Vysoká produkce glycerolu.
• Aktivní faktor zabíjení.
• Střední pěnidlo.

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ

a. Rehydratace bez ochranné látky proti kvasinkám

1. Rehydratujte droždí ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Droždí znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované droždí s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasnicové suspenze tak, aby se teplota šťávy/ moštu lišila o 5–10 °C.
4. Naočkujte do moštu.

 

b. Rehydratace s ochranou proti kvasinkám

U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje během rehydratace kvasinek použít jeden z našich produktů GO-FERM™ (ochrana kvasinek). Dodržujte pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.

 

Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut.
Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasnic použila čistá nádoba.
Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje.
Zajistěte, aby byla během fermentace vhodně řízena výživa kvasinek.

 

Skladujte na chladném a suchém místě.

Použijte po otevření.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.02 kg
EAN: 080111
Výroba vína dle barvy: Bílé, Růžové

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola