Kvasinky Bollicine, 500 g
iYeast Bollicine™ jsou vybrané aktivní suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae z oblasti Champagne určené pro výrobu a refermentaci šumivých vín



Vybrané aktivní suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, bez GMO.
Kvasinky vybrané v oblasti Champagne. Vhodné pro výrobu šumivých základů a pro refermentace vín vyráběných metodou tradiční (Champenoise) i metodou Charmat.
Díky vysoké fermentační kapacitě lze tento kmen použít v jakýchkoli podmínkách kvašení. iYeast Bollicine™ zvýrazňuje aromata terpenového typu, dodává svěžest a lehký citrusový tón. Výborných výsledků dosahuje u odrůd Chardonnay a Pinot grigio.
Díky své fruktolibní povaze je užitečný při dokvašování slabých nebo vysokých alkoholových fermentací, pokud je inokulován společně s jiným kmenem kvasinek. Lze jej použít i u zastavených fermentací v dávce 40 g/hl.
Enologické vlastnosti
• vysoká fermentační síla
• zkrácená latence
• vysoká tolerance k alkoholu (až 21,3 % obj.)
• pravidelný průběh fermentace i při nízkých teplotách (až 8 °C)
• nízká tvorba těkavých kyselin (0,20 g/l v kyselině octové)
• nízká tvorba SO2
• nízká tvorba acetaldehydu a kyseliny pyrohroznové
• téměř žádná tvorba pěny při středních a nižších teplotách
• rychlé fermentace a refermentace v širokém rozmezí pH
• vysoká odolnost vůči inhibičním faktorům fermentace
• nízká tvorba amylalkoholů
Dávkování a použití
Doporučené dávky se mohou lišit v závislosti na zdravotním stavu hroznů a rozhodnutí vinaře:
• červené, bílé a růžové vinifikace: 20–30 g/hl
• druhotná fermentace (prise de mousse): 10 g/hl
• refermentace: 30 g/hl
Rehydratace: rozmíchejte v desetinásobku hmotnosti ve vodě o teplotě 35–40 °C, dobře homogenizujte, nechte 10–15 minut odstát a poté přidejte přípravek ACTIVE POWER v dávce 20–30 g/hl pro zajištění a optimalizaci fáze množení buněk.
Balení a uchovávání
Vakuově balené 0,5 kg sáčky v kartonech po 10 kg.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Produkt odpovídá Codex Oenologique International.
Mikrobiologické parametry
• Nesacharomycetní kvasinky: < 500 ufc/g
• Mléčné bakterie: < 500 ufc/g
• Plísně: < 50 ufc/g
• Octové bakterie: < 50 ufc/g
• Koliformní bakterie: < 50 ufc/g
• E. coli/g: nepřítomna
• Staphylococcus ufc/g: nepřítomen
• Salmonella/25 g: nepřítomna
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 080129 |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Růžové, Sekt |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Růžové, Sekt |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.