Kvasinky Bollicine, 500 g

iYeast Bollicine™ jsou vybrané aktivní suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae z oblasti Champagne určené pro výrobu a refermentaci šumivých vín

Dostupnost Skladem (18 ks)
Kód: 080129
877 Kč 783,04 Kč bez DPH
Kvasinky Bollicine, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Vybrané aktivní suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, bez GMO.

Kvasinky vybrané v oblasti Champagne. Vhodné pro výrobu šumivých základů a pro refermentace vín vyráběných metodou tradiční (Champenoise) i metodou Charmat.

Díky vysoké fermentační kapacitě lze tento kmen použít v jakýchkoli podmínkách kvašení. iYeast Bollicine™ zvýrazňuje aromata terpenového typu, dodává svěžest a lehký citrusový tón. Výborných výsledků dosahuje u odrůd Chardonnay a Pinot grigio.

Díky své fruktolibní povaze je užitečný při dokvašování slabých nebo vysokých alkoholových fermentací, pokud je inokulován společně s jiným kmenem kvasinek. Lze jej použít i u zastavených fermentací v dávce 40 g/hl.

Enologické vlastnosti
• vysoká fermentační síla
• zkrácená latence
• vysoká tolerance k alkoholu (až 21,3 % obj.)
• pravidelný průběh fermentace i při nízkých teplotách (až 8 °C)
• nízká tvorba těkavých kyselin (0,20 g/l v kyselině octové)
• nízká tvorba SO2
• nízká tvorba acetaldehydu a kyseliny pyrohroznové
• téměř žádná tvorba pěny při středních a nižších teplotách
• rychlé fermentace a refermentace v širokém rozmezí pH
• vysoká odolnost vůči inhibičním faktorům fermentace
• nízká tvorba amylalkoholů

Dávkování a použití
Doporučené dávky se mohou lišit v závislosti na zdravotním stavu hroznů a rozhodnutí vinaře:
• červené, bílé a růžové vinifikace: 20–30 g/hl
• druhotná fermentace (prise de mousse): 10 g/hl
• refermentace: 30 g/hl

Rehydratace: rozmíchejte v desetinásobku hmotnosti ve vodě o teplotě 35–40 °C, dobře homogenizujte, nechte 10–15 minut odstát a poté přidejte přípravek ACTIVE POWER v dávce 20–30 g/hl pro zajištění a optimalizaci fáze množení buněk.

Balení a uchovávání
Vakuově balené 0,5 kg sáčky v kartonech po 10 kg.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Produkt odpovídá Codex Oenologique International.

Mikrobiologické parametry
• Nesacharomycetní kvasinky: < 500 ufc/g
• Mléčné bakterie: < 500 ufc/g
• Plísně: < 50 ufc/g
• Octové bakterie: < 50 ufc/g
• Koliformní bakterie: < 50 ufc/g
• E. coli/g: nepřítomna
• Staphylococcus ufc/g: nepřítomen
• Salmonella/25 g: nepřítomna

V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080129
Výroba vína dle barvy: Bílé, Růžové, Sekt
Výroba vína dle barvy: Bílé, Růžové, Sekt

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola