Kvasinky Biodiva, 500 g

Zvyšuje aromatickou komplexnost a chuť v ústech bílých a červených vín

Položka byla vyprodána…
Dostupnost Na objednávku
Kód: 080728
4 561 Kč 4 072,32 Kč bez DPH
Kvasinky Biodiva, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

LEVEL² BIODIVA™ je čistá kultura kvasinek Torulaspora delbrueckii, vybraná pro zvýšení aromatické komplexnosti vína a jeho pocitu v ústech. Použitím v sekvenční inokulaci kompatibilními vybranými kvasinkami Saccharomyces cerevisiae doporučenými společností Lallemand Oenology, pomáhá LEVEL² BIODIVA™ kontrolovat rozvoj aromatické komplexnosti vína tím, že podporuje vnímání určitých esterů, aniž by vína zahlcovala. Výjimečná schopnost LEVEL² BIODIVA™ nadprodukovat polyoly přispívá ke zlepšení pocitu v ústech u bílých, růžových a červených vín.

Vzhledem k nízké produkci těkavých kyselin a toleranci k osmotickému šoku je LEVEL² BIODIVA™ je také obzvláště vhodná pro kvašení pozdních sběrů a ledových vín.

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ
POUŽÍVAT PŘI SEKVENČNÍM OČKOVÁNÍ NÁSLEDUJÍCÍM POSTUPEM
Důležité: Před inokulací se ujistěte, že hladina volného SO2 je u bílých vín nižší než 15 mg/l.

1. OČKOVÁNÍ: LEVEL² BIODIVA™
• Inokulujte při koncentraci 25 g/hL: rehydratujte kvasinky v 10násobku jejich hmotnosti v čisté vodě (teplota mezi 20 °C/68 °F a 30 °C/86 °F). Po 15 minutách velmi jemně promíchejte.
• Aby se rehydratované kvasinky lépe aklimatizovaly na nižší teplotu šťávy a zabránily se chladovému šoku, pomalu smíchejte stejné množství šťávy s rehydratačním roztokem kvasinek (tento krok je možné opakovat), dokud se kvasničná suspenze nedostane do 10 °C (18 °F) od šťávy, která má být inokulována.
• Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut.

2. INOKULACE: Saccharomyces cerevisiae
Po poklesu hustoty o 10 až 15 bodů (1,5 až 4 °Brix) oproti počáteční hustotě šťávy pokračujte k druhé inokulaci s 25 g/hL jedné z doporučených kvasinek Saccharomyces cerevisiae podle klasického protokolu rehydratace, aklimatizace a manipulace s S. cerevisiae.

 

Skladujte na chladném a suchém místě.

Použijte po otevření.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080728
Položka byla vyprodána…

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola