Kvasinky Biodiva, 500 g
Zvyšuje aromatickou komplexnost a chuť v ústech bílých a červených vín



LEVEL² BIODIVA™ je čistá kultura kvasinek Torulaspora delbrueckii, vybraná pro zvýšení aromatické komplexnosti vína a jeho pocitu v ústech. Použitím v sekvenční inokulaci kompatibilními vybranými kvasinkami Saccharomyces cerevisiae doporučenými společností Lallemand Oenology, pomáhá LEVEL² BIODIVA™ kontrolovat rozvoj aromatické komplexnosti vína tím, že podporuje vnímání určitých esterů, aniž by vína zahlcovala. Výjimečná schopnost LEVEL² BIODIVA™ nadprodukovat polyoly přispívá ke zlepšení pocitu v ústech u bílých, růžových a červených vín.
Vzhledem k nízké produkci těkavých kyselin a toleranci k osmotickému šoku je LEVEL² BIODIVA™ je také obzvláště vhodná pro kvašení pozdních sběrů a ledových vín.
NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ
POUŽÍVAT PŘI SEKVENČNÍM OČKOVÁNÍ NÁSLEDUJÍCÍM POSTUPEM
Důležité: Před inokulací se ujistěte, že hladina volného SO2 je u bílých vín nižší než 15 mg/l.
1. OČKOVÁNÍ: LEVEL² BIODIVA™
• Inokulujte při koncentraci 25 g/hL: rehydratujte kvasinky v 10násobku jejich hmotnosti v čisté vodě (teplota mezi 20 °C/68 °F a 30 °C/86 °F). Po 15 minutách velmi jemně promíchejte.
• Aby se rehydratované kvasinky lépe aklimatizovaly na nižší teplotu šťávy a zabránily se chladovému šoku, pomalu smíchejte stejné množství šťávy s rehydratačním roztokem kvasinek (tento krok je možné opakovat), dokud se kvasničná suspenze nedostane do 10 °C (18 °F) od šťávy, která má být inokulována.
• Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut.
2. INOKULACE: Saccharomyces cerevisiae
Po poklesu hustoty o 10 až 15 bodů (1,5 až 4 °Brix) oproti počáteční hustotě šťávy pokračujte k druhé inokulaci s 25 g/hL jedné z doporučených kvasinek Saccharomyces cerevisiae podle klasického protokolu rehydratace, aklimatizace a manipulace s S. cerevisiae.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Použijte po otevření.
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 080728 |
Položka byla vyprodána… |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.