Kvasinky Apple Pear, 500 g
Buket zralého ovoce, zejména zeleného jablka a hrušky.



Vybrané aktivní suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae, bez GMO.
„Hybridní“ kvasinka vhodná zejména pro výrobu bílých vín moderního, svěžího a ovocného stylu. Kmen střední vitality, dobře fermentuje v rozmezí teplot 12–18 °C, při kterých dokáže metabolizovat a fixovat aromatické prekurzory a produkovat významné množství esterů a terpenů.
Zvýrazňuje květinové tóny bílých květů a ovocné tóny zeleného jablka a hrušky. Výjimečná aromatická exprese – jedinečná kvasinka schopná podpořit čisté a příjemné aroma zeleného jablka a hrušky.
Doporučené odrůdy: Chardonnay a Pinot grigio. Díky schopnosti zvýraznit aromata fermentačního původu se hodí také pro Sauvignon, Viognier, Gewurztraminer, Riesling a Albariño. Výborné výsledky byly dosaženy i při refermentaci Prosecca, Moscata a šumivých vín obecně.
V extrémních podmínkách vinifikace se doporučuje použít ji zároveň (reinokulace ve 3/4 alkoholové fermentace) s fruktolibní kvasinkou (Simphony® Bollicine a Simphony® Apple).
Vlastnosti
• středně nízká fermentační síla
• vysoká odolnost vůči alkoholu (až do 15 % obj.)
• killer faktor s převahou nad autochtonní mikroflórou
• pravidelný průběh fermentace i při nízkých teplotách (12–18 °C)
• nízká produkce těkavých kyselin
• nízká produkce acetaldehydu a kyseliny pyrohroznové
• téměř žádná tvorba pěny při nižších teplotách
• bezpečné a efektivní fermentace
• vysoká odolnost vůči inhibičním faktorům
• nízká produkce amylalkoholů
Dávkování a použití
Doporučená dávka: 20–30 g/hl (v závislosti na zdravotním stavu hroznů a rozhodnutí vinaře).
Rehydratace: rozmíchejte v desetinásobku hmotnosti ve vodě o teplotě 35–40 °C, dobře homogenizujte, nechte 10–15 minut odstát a poté přidejte přípravek ACTIVE POWER v dávce 20–30 g/hl pro zajištění optimální fáze množení buněk.
Balení a uchovávání
Vakuově balené 0,5 kg sáčky v kartonech po 10 kg.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Produkt odpovídá Codex Oenologique International.
Mikrobiologické parametry
• Nesacharomycetní kvasinky: < 500 ufc/g
• Mléčné bakterie: < 500 ufc/g
• Plísně: < 50 ufc/g
• Octové bakterie: < 50 ufc/g
• Koliformní bakterie: < 50 ufc/g
• E. coli: nepřítomna
• Staphylococcus: nepřítomen
• Salmonella/25 g: nepřítomna
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 080155 |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Sekt |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Růžové |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.