Kvasinky Apple Pear, 500 g

Buket zralého ovoce, zejména zeleného jablka a hrušky.

Dostupnost Skladem (19 ks)
Kód: 080155
956 Kč 853,57 Kč bez DPH
Kvasinky Apple Pear, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Vybrané aktivní suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae, bez GMO.

„Hybridní“ kvasinka vhodná zejména pro výrobu bílých vín moderního, svěžího a ovocného stylu. Kmen střední vitality, dobře fermentuje v rozmezí teplot 12–18 °C, při kterých dokáže metabolizovat a fixovat aromatické prekurzory a produkovat významné množství esterů a terpenů.

Zvýrazňuje květinové tóny bílých květů a ovocné tóny zeleného jablka a hrušky. Výjimečná aromatická exprese – jedinečná kvasinka schopná podpořit čisté a příjemné aroma zeleného jablka a hrušky.

Doporučené odrůdy: Chardonnay a Pinot grigio. Díky schopnosti zvýraznit aromata fermentačního původu se hodí také pro Sauvignon, Viognier, Gewurztraminer, Riesling a Albariño. Výborné výsledky byly dosaženy i při refermentaci Prosecca, Moscata a šumivých vín obecně.

V extrémních podmínkách vinifikace se doporučuje použít ji zároveň (reinokulace ve 3/4 alkoholové fermentace) s fruktolibní kvasinkou (Simphony® Bollicine a Simphony® Apple).

Vlastnosti
• středně nízká fermentační síla
• vysoká odolnost vůči alkoholu (až do 15 % obj.)
• killer faktor s převahou nad autochtonní mikroflórou
• pravidelný průběh fermentace i při nízkých teplotách (12–18 °C)
• nízká produkce těkavých kyselin
• nízká produkce acetaldehydu a kyseliny pyrohroznové
• téměř žádná tvorba pěny při nižších teplotách
• bezpečné a efektivní fermentace
• vysoká odolnost vůči inhibičním faktorům
• nízká produkce amylalkoholů

Dávkování a použití
Doporučená dávka: 20–30 g/hl (v závislosti na zdravotním stavu hroznů a rozhodnutí vinaře).

Rehydratace: rozmíchejte v desetinásobku hmotnosti ve vodě o teplotě 35–40 °C, dobře homogenizujte, nechte 10–15 minut odstát a poté přidejte přípravek ACTIVE POWER v dávce 20–30 g/hl pro zajištění optimální fáze množení buněk.

Balení a uchovávání
Vakuově balené 0,5 kg sáčky v kartonech po 10 kg.
Skladujte na chladném a suchém místě.

Produkt odpovídá Codex Oenologique International.

Mikrobiologické parametry
• Nesacharomycetní kvasinky: < 500 ufc/g
• Mléčné bakterie: < 500 ufc/g
• Plísně: < 50 ufc/g
• Octové bakterie: < 50 ufc/g
• Koliformní bakterie: < 50 ufc/g
• E. coli: nepřítomna
• Staphylococcus: nepřítomen
• Salmonella/25 g: nepřítomna

V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080155
Výroba vína dle barvy: Bílé, Sekt
Výroba vína dle barvy: Bílé, Růžové

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola