Kvasinky Lalvin CY 3079, 100 g

Pro klasické bílé burgundské

Dostupnost Skladem (14 ks)
Kód: 080037
248 Kč 221,43 Kč bez DPH
Kvasinky Lalvin CY 3079, 100 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Kvasinka LALVIN CY3079™ byla vybrána organizací BIVB (Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne) v letech 1990-1991 pro svůj kvalitativní potenciál a aromatický projev Chardonnay na burgundských půdách. LALVIN CY3079™ je referenční kvasinka pro prémiové Chardonnay kvašené v sudech.

Tyto kvasinky jsou stabilní fermentační kvasinky, které mají tendenci ke konci fermentace značně zpomalovat, což může být žádoucí pro delší kontakt s kalovými kvasinkami.

LALVIN CY3079™ respektuje odrůdový charakter hroznů. Díky svému sklonu k časnému nástupu autolýzy dodává vínu po zrání na kalech charakter popisovaný jako čerstvé máslo, opečený chléb, med, lískový oříšek, vanilka nebo mandle. Výsledkem je víno s komplexností a pocitem v ústech, často popisovaným jako hladká a krémová textura. Uvolňování polysacharidů z kvasinek během autolýzy má tendenci přispívat k pocitu v ústech a zvyšovat kulatost a těžkost chuti. Typ půdy a klimatické podmínky vinice (chladné nebo horké podnebí) ovlivňují pozorované aroma.

 

VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 15 až 25 °C
• Tolerance alkoholu až do 15 % obj./obj.
• Krátká až střední fáze zpoždění
• Střední rychlost fermentace
• Citlivý na kompetitivní faktor („Killer K2“)
• Vysoké nutriční nároky
• Nízká produkce těkavých kyselin
• Střední produkce SO2
• Kompatibilní s jablečno-mléčnými bakteriemi ve víně
• Nízká tvorba pěny

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ

 

A. Rehydratace bez ochranného činidla proti kvasinkám

Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.

 

B. Rehydratace s ochranou kvasinek

U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje během rehydratace kvasinek použít jeden z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek). Řiďte se pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.

 

Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Zajistěte, aby byla výživa kvasinek během kvašení vhodně řízena.

 

Skladujte na chladném a suchém místě.

Použijte po otevření.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.1 kg
EAN: 080037
Výroba vína dle barvy: Bílé, Růžové

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola