Gelatine jemnozrnná, 100 g
Jemnozrnná želatina, slouží k přímému ošetření rmutu, moštu a mla- dých vín. Zesilňuje sedimentaci kalu při současném snížení nežádoucích polyfenolů a tříslovin.



Gelatin Fine Granules je vysoce čistá jedlá želatina určená k čiření nápojů. Je vhodná zejména pro ošetření hroznových rmutů, vín a ovocných šťáv. Má vysoký kladný náboj, který intenzivně reaguje se záporně nabitými koloidy v nápojích, například s tříslovinami a reziduálními pektiny, a společně s nimi se vysráží.
Specifické výhody Gelatin Fine Granules
Vysoká adsorpční kapacita pro záporně nabité třísloviny a reziduální pektiny
Dobrá rozpustnost při 45–55 °C
Přírodní, vysoce čistý potravinářský protein s vysokou schopností želírování
Použití
Gelatin Fine Granules musí být před použitím rozpuštěna. Rozpouští se v malém množství vody, aby se zabránilo srážení želatiny a aby byla zachována plná účinnost. Vzhledem k vysoké gelotvorné schopnosti a vysokému Bloom číslu musí být želatina vždy rozpuštěna a použita teplá.
Pro stanovení přesné dávky je nutné provést předběžné testy ve 100ml měřítku. Vzorky musí být během testu udržovány při sklepní teplotě. Uvedené dávky v tabulce mohou sloužit jako orientační hodnoty.
Příprava a proces čiření
Pro nejlepší výsledky se želatina smíchá s 5násobným množstvím studené vody a nechá se 15–30 minut nabobtnat. Gelatin Fine Granules se musí do vody nasypat tak, aby byla smočena ze všech stran a nevznikaly hrudky. Po nabobtnání se želatina rozpustí zahřátím nebo přidáním teplé vody za intenzivního míchání. Teplota roztoku musí být 45–55 °C. Roztok je nutné použít teplý, protože pod 35 °C želatina geluje.
Dávkování
Aplikace – Dávka (g/hl)
Čiření moštu
Zdravé hrozny – 5–10 g/hl
Částečně napadené hrozny – 10–20 g/hl
Silně napadené nebo mrazem poškozené hrozny – 10–30 g/hl
Čiření vína (snížení tříslovin) – 2–10 g/hl
Čiření moštu nebo sladkých rezerv – 5–20 g/hl
Čiření ovocných moštů – 5–20 g/hl
Při čiření moštů, šťáv nebo vín musí být kapalina před přidáním želatiny intenzivně promíchána vhodným míchadlem. Poté se teplý roztok želatiny pomalu a rovnoměrně přidává. Po přidání pokračovat v míchání 5–10 minut. Při správném dávkování se zákal obvykle vysráží do jednoho dne.
Charakteristika produktu
Gelatin Fine Granules je čistá jedlá želatina s vysokou schopností želírování. Bloom hodnota 80–110 zajišťuje vysokou schopnost srážení tříslovin a intenzivní flokulaci během čiření. Pokud je kombinace čiřidel správně zvolená (například s křemičitým solem), želatina se po reakci z nápoje kompletně vysráží.
Bezpečnost
Při správném použití nejsou známy žádné nežádoucí účinky.
Skladování
Jako přírodní protein má vysokou adsorpční kapacitu a snadno přejímá cizí pachy. Musí být skladována v dobře uzavřeném obalu, v chladu, suchu a větraném prostoru bez cizích pachů.
Balení
Číslo produktu 97.102
1 kg plastový sáček
12 × 1 kg v kartonu
Číslo produktu HW.007
25 kg papírový pytel
Certifikovaná kvalita
Gelatin Fine Granules je pravidelně kontrolována v průběhu výroby, aby byla zajištěna stálá kvalita. Kontroly zahrnují technické parametry i potravinářskou bezpečnost. Kontroluje se také před a během finálního balení.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Krášlení |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.1 kg |
| EAN: | 070053 |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
| Země původu: | |
| Odrůda vína: | |
| Region/Oblast PL: | |
| Podoblast: | |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
| Klasifikace: | |
| Region/Oblast SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Styl : | |
| Region/Oblast IT: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
