Gelatine jemnozrnná, 100 g

Jemnozrnná želatina, slouží k přímému ošetření rmutu, moštu a mla- dých vín. Zesilňuje sedimentaci kalu při současném snížení nežádoucích polyfenolů a tříslovin.

Dostupnost Skladem (36 ks)
Kód: 070053
62,60 Kč 51,74 Kč bez DPH
Gelatine jemnozrnná, 100 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Gelatin Fine Granules je vysoce čistá jedlá želatina určená k čiření nápojů. Je vhodná zejména pro ošetření hroznových rmutů, vín a ovocných šťáv. Má vysoký kladný náboj, který intenzivně reaguje se záporně nabitými koloidy v nápojích, například s tříslovinami a reziduálními pektiny, a společně s nimi se vysráží.

Specifické výhody Gelatin Fine Granules
Vysoká adsorpční kapacita pro záporně nabité třísloviny a reziduální pektiny
Dobrá rozpustnost při 45–55 °C
Přírodní, vysoce čistý potravinářský protein s vysokou schopností želírování

Použití
Gelatin Fine Granules musí být před použitím rozpuštěna. Rozpouští se v malém množství vody, aby se zabránilo srážení želatiny a aby byla zachována plná účinnost. Vzhledem k vysoké gelotvorné schopnosti a vysokému Bloom číslu musí být želatina vždy rozpuštěna a použita teplá.

Pro stanovení přesné dávky je nutné provést předběžné testy ve 100ml měřítku. Vzorky musí být během testu udržovány při sklepní teplotě. Uvedené dávky v tabulce mohou sloužit jako orientační hodnoty.

Příprava a proces čiření
Pro nejlepší výsledky se želatina smíchá s 5násobným množstvím studené vody a nechá se 15–30 minut nabobtnat. Gelatin Fine Granules se musí do vody nasypat tak, aby byla smočena ze všech stran a nevznikaly hrudky. Po nabobtnání se želatina rozpustí zahřátím nebo přidáním teplé vody za intenzivního míchání. Teplota roztoku musí být 45–55 °C. Roztok je nutné použít teplý, protože pod 35 °C želatina geluje.

Dávkování
Aplikace – Dávka (g/hl)
Čiření moštu
Zdravé hrozny – 5–10 g/hl
Částečně napadené hrozny – 10–20 g/hl
Silně napadené nebo mrazem poškozené hrozny – 10–30 g/hl

Čiření vína (snížení tříslovin) – 2–10 g/hl
Čiření moštu nebo sladkých rezerv – 5–20 g/hl
Čiření ovocných moštů – 5–20 g/hl

Při čiření moštů, šťáv nebo vín musí být kapalina před přidáním želatiny intenzivně promíchána vhodným míchadlem. Poté se teplý roztok želatiny pomalu a rovnoměrně přidává. Po přidání pokračovat v míchání 5–10 minut. Při správném dávkování se zákal obvykle vysráží do jednoho dne.

Charakteristika produktu
Gelatin Fine Granules je čistá jedlá želatina s vysokou schopností želírování. Bloom hodnota 80–110 zajišťuje vysokou schopnost srážení tříslovin a intenzivní flokulaci během čiření. Pokud je kombinace čiřidel správně zvolená (například s křemičitým solem), želatina se po reakci z nápoje kompletně vysráží.

Bezpečnost
Při správném použití nejsou známy žádné nežádoucí účinky.

Skladování
Jako přírodní protein má vysokou adsorpční kapacitu a snadno přejímá cizí pachy. Musí být skladována v dobře uzavřeném obalu, v chladu, suchu a větraném prostoru bez cizích pachů.

Balení
Číslo produktu 97.102
1 kg plastový sáček
12 × 1 kg v kartonu

Číslo produktu HW.007
25 kg papírový pytel

Certifikovaná kvalita
Gelatin Fine Granules je pravidelně kontrolována v průběhu výroby, aby byla zajištěna stálá kvalita. Kontroly zahrnují technické parametry i potravinářskou bezpečnost. Kontroluje se také před a během finálního balení.

V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.

Kategorie: Krášlení
Hmotnost: 0.1 kg
EAN: 070053
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Země původu:
Odrůda vína:
Region/Oblast PL:
Podoblast:
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Klasifikace:
Region/Oblast SK:
Obsah cukru:
Styl :
Region/Oblast IT:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola