Flotační želatina, 1 kg
Jedlá želatina pro účinnou flotaci hroznového moštu a ovocných šťáv.



Flotation Gelatin je vysoce čistá jedlá želatina určená k čiření nápojů. Je obzvlášť vhodná pro flotaci hroznového moštu a ovocných šťáv. Má silný kladný náboj, který intenzivně reaguje se záporně nabitými koloidy v nápojích, jako jsou třísloviny a reziduální pektiny, a společně s nimi se vysráží.
Specifické výhody Flotation Gelatin
Vysoká adsorpční kapacita pro záporné třísloviny a reziduální pektiny
Dobrá rozpustnost při 45–55 °C
Přírodní, vysoce čistý potravinářský protein s vysokým želírovacím potenciálem
Použití
Flotation Gelatin musí být před použitím rozpuštěna. Rozpouští se v malém množství vody, aby nedošlo k předčasnému srážení želatiny. Vzhledem k vysokému gelotvornému potenciálu a vysoké Bloom hodnotě musí být přípravek vždy použit teplý.
Příprava
Želatina se smíchá s pětinásobným množstvím studené vody a nechá se 15–30 minut nabobtnat. Musí být rovnoměrně smočena, aby nevznikaly hrudky. Po nabobtnání se rozpustí zahřátím nebo přidáním horké vody za intenzivního míchání. Teplota roztoku musí být 45–55 °C. Roztok se musí použít teplý, protože pod 35 °C želatina želíruje.
Princip účinku
Efektivní flotace není možná bez předchozí enzymatizace. Enzym štěpí dlouhé pektinové řetězce, které mohou být poté obaleny želatinou. Pokud není provedena enzymatizace, účinnost flotace se výrazně snižuje a spotřeba želatiny se zvyšuje.
Dávkování
Běžné podmínky: 5–7 g/hl
Obtížné sklizně: 8–15 g/hl
Charakteristika produktu
Flotation Gelatin je čistá jedlá želatina s vysokým želírovacím potenciálem. Stejně jako všechny želatiny je vyráběna šetrnou hydrolýzou kolagenu. Působením tepla a chemických vlivů se původní vláknitá struktura štěpí na jednoduché koloidy, které se suší a melou. Správně zvolená Bloom hodnota (180–200 Bloom) zajišťuje dobrou srážecí schopnost tříslovin a intenzivní flokulaci. V rozmezí pH moštů, vín a ovocných šťáv má přípravek kladný náboj, a proto silně reaguje se záporně nabitými koloidními látkami, jako jsou třísloviny, zbytkové pektiny a záporně nabité flokulační prostředky (křemičitý sol, bentonit, tanin). Při správné kombinaci čiřidel se želatina kompletně vysráží.
Bezpečnost
Při správném použití nejsou známy žádné nežádoucí účinky.
Skladování
Jako přírodní protein má vysokou adsorpční kapacitu a snadno přejímá cizí pachy. Musí být skladována v pečlivě uzavřeném obalu, v chladu, suchu a dobře větraném prostoru bez cizích pachů.
Balení a dodací informace
5 kg plastový sáček
25 kg papírový pytel
Certifikovaná kvalita
Flotation Gelatin je pravidelně kontrolována během výroby. Kontroly zahrnují technické parametry i potravinářskou bezpečnost a probíhají také před a během finálního balení.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Krášlení |
|---|---|
| Hmotnost: | 1 kg |
| EAN: | 070045 |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
| Země původu: | |
| Odrůda vína: | |
| Region/Oblast PL: | |
| Podoblast: | |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
| Klasifikace: | |
| Region/Oblast SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Styl : | |
| Region/Oblast IT: | |
| Položka byla vyprodána… | |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
