


Je extrakt z kvasnic, který nabízí přírodní, bezalergenní a veganskou alternativu k čiření červeného, bílého a růžového vína (moštu i vína).
FINELY™ se vyrábí díky specifickému procesu Lallemand, který umožňuje extrakci a konzervaci kvasinkových proteinů přirozeně přítomných v intracelulárním obsahu vinných kvasinek Saccharomyces cerevisiae. Celkový obsah proteinů je vyšší než 50 % sušiny a nejméně 50 % z nich má molekulovou hmotnost vyšší než 15 kDa. Unikátní složení FINELY™ propůjčuje vínu vynikající vlastnosti vhodné pro důkladné čiření.
U bílého a růžového moštu má pozitivní vliv na čiření a barvu během procesu studeného usazování a flotace.
Odstraňuje oxidovatelné fenoly z bílých a růžových moštů a může být dobrou alternativou k PVPP, a to i při nižším dávkování.
Zajišťuje efektivní vyčiření s dobrým zhutněním kalů a tím minimalizuje ztráty vína.
Zlepšuje vnímání tříslovin a celkovou kvalitu červených vín a zároveň zachovává strukturu a vůně.
Nesnižuje filtrovatelnost a respektuje barevnou stabilitu vína.
Pomáhá udržovat proteinovou stabilitu bílého a růžového vína a může pomoci snížit potřebné dávkování bentonit.
Doporučené dávkování:
5–30 g/hL pro červené víno
1–10 g/hL pro bílé a růžové víno
1–15 g/hL pro bílý a růžový mošt
Pro úpravu dávkování v závislosti na složení vína lze provést pokusy s malými objemy. V souladu s doporučeními OIV a nařízením (CE) 2019/934 je maximální povolené dávkování 30 g/hL pro mošty, bílá a růžová vína a 60 g/hL pro červená vína.
Rozmíchejte FINELY™ v 10násobku hmotnosti vody (například 500 g na 5 litrů vody). Přidejte do moštu/vína a zajistěte jeho správnou homogenizaci přečerpáním bez provzdušňování. Po sedimentaci sceďte.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Použijte po otevření.
Kategorie: | Krášlení |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 050162 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.