Cristaline, 1 kg
CRISTALINE® je jemná rybí želatina určená k finálnímu čiření vín, která zlepšuje jejich čistotu, lesk a filtraci zejména u obtížně čířitelných vín.



CRISTALINE® je dokončovací želatina vyrobená z vybraných rybích měchýřů (isinglass), určená pro finální čiření obtížných vín a zlepšení filtrace.
Technologické vlastnosti
CRISTALINE® odstraňuje jemné částice v suspenzi a zajišťuje čiření vín, která se obtížně vyčeřují, například vín z hroznů napadených Botrytis cinerea.
Působí jako jemné dokončovací činidlo, které napomáhá dosažení čistoty a lesku vína.
Po flokulaci dochází k rychlé sedimentaci kalů, čímž je umožněna efektivní filtrace.
Dávkování a způsob použití
Doporučená dávka: 1–4 g/hl.
Příprava
-
Rozpusťte CRISTALINE® v 50násobném množství studené vody a intenzivně promíchejte.
-
Nechte několik hodin bobtnat.
-
Poté přidejte stejné množství studené vody a znovu promíchejte, dokud nedojde k homogenizaci roztoku.
-
Aplikujte do vína za jemného míchání.
Doporučení
Pro dosažení optimálního účinku se doporučuje přidat přípravek SILISOL® po ukončení jablečno-mléčné fermentace.
Před použitím rybí želatiny je nezbytné provést zkoušku, aby se vyhodnotil její vliv na senzorické vlastnosti vína.
Upozornění
Zabraňte kontaktu s očima.
Produkt je určen pro enologické a výhradně profesionální použití. Používejte v souladu s platnými předpisy.
Balení a uchovávání
200 g a 1 kg balení.
Skladujte v uzavřeném obalu, chráněném před světlem, v suchu a bez cizích pachů. Zabraňte zmrznutí. Po otevření spotřebujte co nejdříve.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
Kategorie: | Krášlení |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
EAN: | 070432 |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Růžové |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Růžové |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.