Acetox Vin Blanc, 1 kg
Acetox VB je přípravek s obsahem metabisulfitu draselného a ellagového taninu, určený k ochraně vína před oxidací a rozvojem nežádoucích mikroorganismů.



Acetox VB zabraňuje oxidaci a rozvoji mikroorganismů, které mohou způsobovat senzorické vady vína.
Technologické vlastnosti
Díky svému antiseptickému účinku pomáhá Acetox VB vínu lépe odolávat množení mikroorganismů. Při kontaktu s vínem uvolňuje 50 % SO₂ (např. 100 g produktu uvolní 50 g SO₂).
Přítomnost ellagového taninu posiluje antioxidační účinek oxidu siřičitého a omezuje jeho vazbu.
Acetox VB je praktický, snadno použitelný a umožňuje přesné dávkování. Použití se doporučuje zejména u vín, která mají tendenci vázat SO₂.
Dávkování a způsob použití
Maximální povolená dávka: dle platných právních předpisů o maximálním množství celkového SO₂ pro jednotlivé typy vín (bílé, růžové, červené, sladké apod.).
Rozpusťte v desetinásobném objemu vína a vmíchejte do celkového objemu pomocí čerpadla nebo systému Venturi.
Složení
Metabisulfit draselný E224 (94 %), ellagové taniny (6 %).
Balení a uchovávání
1kg sáčky, karton 25 × 1kg.
Skladujte v původním uzavřeném obalu, chráněném před světlem, v suchu a bez cizích pachů. Po otevření spotřebujte co nejdříve.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Krášlení |
|---|---|
| Hmotnost: | 1 kg |
| EAN: | 020314 |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
| Země původu: | |
| Odrůda vína: | |
| Region/Oblast PL: | |
| Podoblast: | |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
| Klasifikace: | |
| Region/Oblast SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Styl : | |
| Region/Oblast IT: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
