Enzymy Viazym MP, 100 g
VIAZYM® MP je pektolytický enzym pro maceraci slupek a zvýraznění aromatických a thiolových tónů ovocných vín.



VIAZYM® MP je pektolytický enzymatický přípravek ve formě mikrogranulí určený pro maceraci slupek a výrobu ovocných a aromatických vín.
Enologické vlastnosti
VIAZYM® MP je mikrogranulovaný enzymatický přípravek získaný z Aspergillus niger, bohatý na pektinázy, jejichž účinek je posílen celulázovou a hemicelulázovou aktivitou. Aktivita β-glukosidázy přispívá k uvolnění aromatických sloučenin vázaných na prekurzory.
Nepřítomnost cinnamoylesterázové aktivity zabraňuje tvorbě těkavých fenolů.
Degradace pektinů zlepšuje lisování, zvyšuje výtěžnost šťávy a urychluje čiření moštů.
Rozklad buněčných stěn uvolňuje aromatické terpenické prekurzory.
Produkt vytváří kompaktní sedimenty a zvýrazňuje odrůdová thiolová aromata.
Dávkování
1–4 g/100 kg hroznů v závislosti na odrůdě, délce a teplotě macerace.
Návod k použití
Rozřeďte VIAZYM® MP v přibližně 10 litrech vody nebo moštu.
Přidejte do celkového objemu určeného k ošetření a zajistěte rovnoměrné promíchání.
Upozornění
Produkt je určen pro enologické a výhradně profesionální použití. Používejte v souladu s platnými předpisy.
Balení a uchovávání
100 g a 1 kg balení.
Skladujte v neotevřeném obalu při teplotě pod 25 °C, v suchu, chráněném před světlem a mrazem.
Po sklizni skladujte při teplotě 8–15 °C.
Po otevření skladujte při 8–15 °C, chraňte před mrazem a spotřebujte co nejdříve.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
Kategorie: | Enzymy |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
EAN: | 040307 |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Růžové |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Růžové |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: | |
Položka byla vyprodána… |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.