Viazym Extract tekutý, 1 l
VIAZYM® EXTRACT je koncentrovaný pektolytický enzym pro extrakci barvy, tříslovin a aromatických látek z červených a bílých odrůd hroznů.



VIAZYM® EXTRACT je koncentrovaný pektolytický enzymatický přípravek určený k extrakci sloučenin z buněčných stěn hroznů červených a bílých odrůd, který podporuje intenzitu barvy, aromatický profil a strukturu vína.
Enologické vlastnosti
VIAZYM® EXTRACT je enzymatický přípravek získaný z Aspergillus niger, bohatý na pektinázy s celulázovou aktivitou, která rozkládá buněčné stěny hroznů a umožňuje maximální extrakci barvy, tříslovin a aromatických látek.
Nepřítomnost cinnamoylesterázové aktivity zabraňuje tvorbě těkavých fenolů.
Přípravek je dostupný ve formě kapaliny i prášku.
Podporuje extrakci aromatických prekurzorů z bílých odrůd a rozvíjí aromatiku a objem bílých vín.
U červených vín zajišťuje extrakci a stabilizaci barvy, zvýraznění tříslovin a ochranu před oxidací.
Zlepšuje strukturu a aromatickou komplexnost vín a přispívá k rychlému a účinnému čiření po alkoholové fermentaci.
Dávkování
Bílé odrůdy: 2–4 ml (nebo g) / 100 kg podle délky macerace, teploty a pH.
Červené odrůdy: 1–3 ml (nebo g) / 100 kg podle délky macerace, teploty a pH.
Návod k použití
Rozřeďte VIAZYM® EXTRACT v přibližně 10 litrech vody nebo moštu.
Přidejte na rozmačkané hrozny nebo při plnění tanku a zajistěte rovnoměrné promíchání.
Upozornění
Produkt je určen pro enologické a výhradně profesionální použití. Používejte v souladu s platnými předpisy.
Balení a uchovávání
100 ml, 1 l, 10 l (kapalina)
100 g, 1 kg (prášek)
Skladujte v neotevřeném obalu při teplotě pod 25 °C, v suchu, chráněném před světlem a mrazem.
Po sklizni skladujte při 8–15 °C.
Po otevření skladujte při 8–15 °C, chraňte před mrazem a spotřebujte co nejdříve.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Enzymy |
|---|---|
| Hmotnost: | 1 kg |
| EAN: | 040309 |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené |
| Země původu: | |
| Odrůda vína: | |
| Region/Oblast PL: | |
| Podoblast: | |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené |
| Klasifikace: | |
| Region/Oblast SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Styl : | |
| Region/Oblast IT: |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
