Enzymy Viazym Extract Premium, 100 g
VIAZYM® EXTRACT PREMIUM je koncentrovaný pektolytický enzym pro intenzivní extrakci barvy, tříslovin a aromat při výrobě červených vín určených pro dlouhodobé zrání.



VIAZYM® EXTRACT PREMIUM je koncentrovaný pektolytický enzymatický přípravek určený pro extrakci sloučenin z buněčných stěn červených odrůd s vysokým potenciálem, který podporuje intenzivní barvu, strukturu a aromatický profil vín určených pro dlouhodobé zrání.
Enologické vlastnosti
VIAZYM® EXTRACT PREMIUM je mikrogranulovaný enzymatický přípravek získaný z Aspergillus niger, bohatý na pektinázy a celulázovou aktivitu. Tyto enzymy rozkládají buněčné stěny hroznů, čímž umožňují maximální extrakci barvy, tříslovin a aromatických látek.
Nepřítomnost cinnamoylesterázové aktivity zabraňuje tvorbě těkavých fenolů.
Podporuje hlubší extrakci tříslovin, stabilizaci barvy, ochranu před oxidací a zvýraznění aromatických vlastností vína.
Zvyšuje intenzitu barvy extrakcí barviv.
Přispívá k tvorbě komplexních vín s výraznou barvou a strukturou vhodnou pro dlouhodobé zrání.
Zajišťuje rychlé a účinné čiření po ukončení alkoholové fermentace.
Umožňuje zkrácení délky macerace.
Dávkování
2–3 g/100 kg podle délky macerace, teploty a pH.
Použití
• Macerace červených moštů s vysokým enologickým potenciálem
• Dlouhá macerace při výrobě vín určených k dlouhodobému zrání
Návod k použití
Rozřeďte VIAZYM® EXTRACT PREMIUM v přibližně 10 litrech vody nebo moštu.
Přidejte na rozmačkané hrozny nebo při plnění tanku a zajistěte rovnoměrné promíchání.
Upozornění
Produkt je určen pro enologické a výhradně profesionální použití. Používejte v souladu s platnými předpisy.
Balení a uchovávání
50 g a 100 g balení.
Skladujte v neotevřeném obalu při teplotě pod 25 °C, v suchu, chráněném před světlem a mrazem.
Po sklizni skladujte při teplotě 8–15 °C.
Po otevření skladujte při 8–15 °C, chraňte před mrazem a spotřebujte co nejdříve.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
Kategorie: | Enzymy |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
EAN: | 040302 |
Výroba vína dle barvy: | Červené |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Výroba vína dle barvy: | Červené |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: | |
Položka byla vyprodána… |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.