Enzymy Viazym Extract One, 1 kg
VIAZYM® EXTRACT ONE je pektolytický enzym pro efektivní extrakci barvy, tříslovin a aromat z červených odrůd révy vinné, ideální pro krátkodobé macerace.



VIAZYM® EXTRACT ONE je pektolytický enzymatický přípravek určený pro extrakci sloučenin z buněčných stěn červených odrůd révy vinné, podporující intenzitu barvy, strukturu a aromatický profil vína.
Enologické vlastnosti
VIAZYM® EXTRACT ONE je mikrogranulovaný enzymatický přípravek získaný z Aspergillus niger, bohatý na pektinázy a s celulázovou aktivitou, která rozkládá buněčné stěny hroznů a umožňuje maximální extrakci barvy, tříslovin a aromatických látek.
Nepřítomnost cinnamoylesterázové aktivity zabraňuje tvorbě těkavých fenolů.
Podporuje extrakci a stabilizaci barvy v červených vínech.
Zlepšuje lisování a výtěžnost šťávy.
Zajišťuje rychlé a účinné čiření po ukončení alkoholové fermentace.
Zvláště vhodný pro krátkodobé macerace.
Dávkování
2–5 g/100 kg v závislosti na délce macerace, teplotě a pH.
Návod k použití
Rozřeďte nebo rozpusťte VIAZYM® EXTRACT ONE v přibližně 10 litrech vody nebo moštu.
Přidejte na rozdrcené hrozny nebo při plnění tanku a zajistěte rovnoměrné promíchání.
Upozornění
Produkt je určen pro enologické a výhradně profesionální použití. Používejte v souladu s platnými předpisy.
Balení a uchovávání
1 kg balení.
Skladujte v neotevřeném obalu při teplotě pod 25 °C, v suchu, chráněném před světlem a mrazem.
Po sklizni skladujte při 8–15 °C.
Po otevření skladujte při 8–15 °C, chraňte před mrazem a spotřebujte co nejdříve.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Enzymy |
|---|---|
| Hmotnost: | 1 kg |
| EAN: | 040304 |
| Výroba vína dle barvy: | Červené |
| Země původu: | |
| Odrůda vína: | |
| Region/Oblast PL: | |
| Podoblast: | |
| Výroba vína dle barvy: | Červené |
| Klasifikace: | |
| Region/Oblast SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Styl : | |
| Region/Oblast IT: | |
| Položka byla vyprodána… | |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
