Viazym Clarif Plus tekutý, 1 l
Vysoce účinný enzym pro čiření bílých a růžových moštů.



VIAZYM CLARIF PLUS je koncentrovaný pektolytický enzymatický přípravek určený pro rychlé a efektivní čiření bílých a růžových moštů – včetně obtížně čiritelných odrůd, jako jsou muškát nebo sauvignon. Tento enzym je vyráběn z mikroorganismu Aspergillus niger a je bohatý na pektinázy, které usnadňují rozklad pektinových látek zodpovědných za zákal a viskozitu moštu.
Díky absenci cinnamoyl esterase nevznikají během použití enzymu žádné nežádoucí těkavé fenoly, což přispívá k čistému a stabilnímu aromatickému profilu vína. VIAZYM CLARIF PLUS je k dispozici ve formě prášku nebo kapaliny.
Enologické vlastnosti:
-
Rychlé a účinné čiření i při nízkém pH
-
Dobře kompaktní sedimenty
-
Zrychlení studeného čiření
-
Zachování odrůdového aroma
-
Výrazné zlepšení kvality moštu během krátké doby
Doporučené použití:
Produkt je vhodný zejména pro:
-
bílé a růžové mošty
-
odrůdy náročné na čiření: muškát, sauvignon
Dávkování:
-
Kapalina i prášek: 1–2 ml/g na 1 hl, dle délky kontaktu, teploty a pH moštu
Návod k použití:
-
Přípravek rozpusťte přibližně v 10 litrech vody nebo moštu
-
Přidejte do objemu určeného k ošetření a důkladně promíchejte
-
Produkt je určen výhradně pro profesionální enologické použití
Kategorie: | Enzymy |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
EAN: | 040301 |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Růžové |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Růžové |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: | |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.