Viazym Aroma, 100 g
Enzymatický přípravek pro uvolnění aromatických sloučenin ve víně.



VIAZYM AROMA je mikrogranulovaný pektolytický enzymatický přípravek speciálně navržený pro uvolnění terpenických aromat ve vínech. Tento inovativní produkt je získáván z mikroorganismu Aspergillus niger a vyznačuje se vysokou aktivitou β-glukosidázy. Důležitou vlastností přípravku je absence cinnamoyl esterase, která zabraňuje tvorbě nežádoucích těkavých fenolů a tím přispívá k čistému aromatickému profilu výsledného vína.
V průběhu vinifikace bývají aromatické látky jako linalool, nerol, geraniol nebo citronellol vázány na molekulu glukózy a tím zůstávají neaktivní. VIAZYM AROMA rozkládá tuto vazbu a umožňuje přeměnu těchto sloučenin na těkavé, a tedy vnímavé aromatické molekuly. Výsledkem je výrazně aromatičtější víno s větší komplexností a odrůdovým charakterem.
Kromě zvýraznění aromatiky napomáhá tento enzym také ke zlepšení čiřitelnosti vína, což usnadňuje následné zpracování.
Dávkování:
-
Doporučená dávka: 2–5 g/hl
Návod k použití:
-
Přípravek rozpusťte v cca 10 litrech vody nebo moštu
-
Přidejte do celkového objemu a dobře promíchejte
-
Účinek enzymu je možné ukončit pomocí bentonitu (10–20 g/hl), dle senzorického hodnocení
Kategorie: | Enzymy |
---|---|
Hmotnost: | 0.01 kg |
EAN: | 040308 |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Růžové |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Růžové |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: | |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.