Enzymy Sihazym Wine Clear, 100 g

Enzym pro přirozené čiření a jemnou filtraci vín, rozkládá pektiny a β-glukany z hroznů napadených botrytidou.

Dostupnost Skladem (10 ks)
Kód: 040038
1 057 Kč 873,55 Kč bez DPH
Enzymy Sihazym Wine Clear, 100 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

SIHAZYM Wine Clear je pektolytický enzymový přípravek s aktivitou β-1,3-1,6-glukanázy. Zlepšuje přirozené čiření vína po alkoholovém kvašení a napomáhá šetrné filtraci. Tento enzym lze použít jak ve fázi moštu a rmutu, tak i v průběhu celé alkoholové fermentace. Pektolytická aktivita zajišťuje rozklad pektinů v moštech bílých vín, zatímco β-glukanázová aktivita rozkládá β-glukany pocházející z hroznů napadených plísní Botrytis cinerea.

Specifické výhody SIHAZYM Wine Clear:
– použití v hroznovém rmutu
– zvýšení výtěžnosti a sušiny výlisků
– zlepšené předčiření moštů
– rozklad β-glukanů v hroznech napadených botrytidou
– zlepšení přirozeného čiření a filtrace vína

Použití
SIHAZYM Wine Clear je vhodný k rozkladu pektinů v hroznovém rmutu. Poměr polygalakturonázové a pektinmetylesterázové aktivity zajišťuje rychlou depektinizaci moštů, čímž se zvyšuje výtěžnost při lisování bez nutnosti zvyšovat tlak. Vedlejší β-glukanázová aktivita rozkládá β-glukany přítomné v hroznech napadených Botrytis cinerea. V mladém víně tím dochází k lepšímu přirozenému čiření a jemnější filtraci.

Dávkování
Použití – Dávka (g/100 kg rmutu) – Doba působení
Hroznový rmut – 3–5 g – 4–6 hodin
Během alkoholového kvašení – 3–4 g – dle délky fermentace
Během fermentace hroznů napadených botrytidou – 5–7 g – dle potřeby

Optimální teplota působení je 5–25 °C, standardní aktivita je měřena při 12 °C.

Aktivita
SIHAZYM Wine Clear má aktivitu 7500 PGNU/g (polygalakturonáza) a 200 BGXU/g (1,3-exoglukanáza). Produkt je čištěn od cinnamylesterázové aktivity.

Důležité informace
Enzymy jsou nevratně deaktivovány adsorpcí při kontaktu s bentonitem. Jakákoli bentonitová úprava musí být provedena před enzymací, jinak dojde k deaktivaci. Obsah SO₂ do 1000 mg/l nemá na enzymovou aktivitu vliv.

Bezpečnost
Produkt je bílý, rozpustný mikrogranulát bez konzervačních látek a prakticky bezprašný. Splňuje požadavky FAO/WHO JEFCA a FCC pro potravinářské enzymy s maximální celkovou mikrobiologickou zátěží ≤10⁴/g. Při správném použití nejsou známy žádné negativní účinky. Podrobnosti jsou uvedeny v bezpečnostním listu výrobce.

Skladování
SIHAZYM Wine Clear lze skladovat až 36 měsíců při 4–6 °C (teplota lednice) bez ztráty aktivity. Uchovávejte těsně uzavřený obal v suchu.

Balení a dodací informace
– 100 g dóza s dávkovací lžičkou

Certifikovaná kvalita
SIHAZYM Wine Clear je během výroby trvale kontrolován, aby byla zajištěna konzistentní kvalita. Přísné testy probíhají před i během finálního balení.

V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.

Kategorie: Enzymy
Hmotnost: 0.1 kg
EAN: 4040608143149
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Země původu:
Odrůda vína:
Region/Oblast PL:
Podoblast:
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Klasifikace:
Region/Oblast SK:
Obsah cukru:
Styl :
Region/Oblast IT:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola