Enzymy Sihazym Wine Clear, 100 g
Enzym pro přirozené čiření a jemnou filtraci vín, rozkládá pektiny a β-glukany z hroznů napadených botrytidou.



SIHAZYM Wine Clear je pektolytický enzymový přípravek s aktivitou β-1,3-1,6-glukanázy. Zlepšuje přirozené čiření vína po alkoholovém kvašení a napomáhá šetrné filtraci. Tento enzym lze použít jak ve fázi moštu a rmutu, tak i v průběhu celé alkoholové fermentace. Pektolytická aktivita zajišťuje rozklad pektinů v moštech bílých vín, zatímco β-glukanázová aktivita rozkládá β-glukany pocházející z hroznů napadených plísní Botrytis cinerea.
Specifické výhody SIHAZYM Wine Clear:
– použití v hroznovém rmutu
– zvýšení výtěžnosti a sušiny výlisků
– zlepšené předčiření moštů
– rozklad β-glukanů v hroznech napadených botrytidou
– zlepšení přirozeného čiření a filtrace vína
Použití
SIHAZYM Wine Clear je vhodný k rozkladu pektinů v hroznovém rmutu. Poměr polygalakturonázové a pektinmetylesterázové aktivity zajišťuje rychlou depektinizaci moštů, čímž se zvyšuje výtěžnost při lisování bez nutnosti zvyšovat tlak. Vedlejší β-glukanázová aktivita rozkládá β-glukany přítomné v hroznech napadených Botrytis cinerea. V mladém víně tím dochází k lepšímu přirozenému čiření a jemnější filtraci.
Dávkování
Použití – Dávka (g/100 kg rmutu) – Doba působení
Hroznový rmut – 3–5 g – 4–6 hodin
Během alkoholového kvašení – 3–4 g – dle délky fermentace
Během fermentace hroznů napadených botrytidou – 5–7 g – dle potřeby
Optimální teplota působení je 5–25 °C, standardní aktivita je měřena při 12 °C.
Aktivita
SIHAZYM Wine Clear má aktivitu 7500 PGNU/g (polygalakturonáza) a 200 BGXU/g (1,3-exoglukanáza). Produkt je čištěn od cinnamylesterázové aktivity.
Důležité informace
Enzymy jsou nevratně deaktivovány adsorpcí při kontaktu s bentonitem. Jakákoli bentonitová úprava musí být provedena před enzymací, jinak dojde k deaktivaci. Obsah SO₂ do 1000 mg/l nemá na enzymovou aktivitu vliv.
Bezpečnost
Produkt je bílý, rozpustný mikrogranulát bez konzervačních látek a prakticky bezprašný. Splňuje požadavky FAO/WHO JEFCA a FCC pro potravinářské enzymy s maximální celkovou mikrobiologickou zátěží ≤10⁴/g. Při správném použití nejsou známy žádné negativní účinky. Podrobnosti jsou uvedeny v bezpečnostním listu výrobce.
Skladování
SIHAZYM Wine Clear lze skladovat až 36 měsíců při 4–6 °C (teplota lednice) bez ztráty aktivity. Uchovávejte těsně uzavřený obal v suchu.
Balení a dodací informace
– 100 g dóza s dávkovací lžičkou
Certifikovaná kvalita
SIHAZYM Wine Clear je během výroby trvale kontrolován, aby byla zajištěna konzistentní kvalita. Přísné testy probíhají před i během finálního balení.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Enzymy |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.1 kg |
| EAN: | 4040608143149 |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
| Země původu: | |
| Odrůda vína: | |
| Region/Oblast PL: | |
| Podoblast: | |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
| Klasifikace: | |
| Region/Oblast SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Styl : | |
| Region/Oblast IT: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
