SIHAZYM® Flot je pektinázový preparát obsahující hlavně pektinlyázi, polygalakturonázi a aktivity pektinesteráze. Pektinové látky se proto velmi rychle rozkládají na hroznový mošt. Použití a dávkování: SIHAZYM® Flot je velmi vhodný k rychlé depektinaci a redukci viskozity hroznového moštu během čiření nebo vzplavování, a to cestou rozložení pektinových řetězců. Přípravek dokáže hroznový mošt depektinovat během 1 nebo 2 hodin (negativní test na alkohol). Aktivní enzymové složky SIHAZYM® Flot jsou při každé koncentraci vznikající při běžné aplikaci snadno rozpustné ve vodě. Produkt přidejte jako 10% roztok před plněním přímo do lisu nebo do čiřicí kádi. Účinnost enzymu je závislá na teplotě. Optimální aktivita je při 45 – 55 °C. S klesající teplotou klesá i rychlost reakce. Sice aktivita zůstává zásadně zachovaná, účinek se ale výrazně zpomaluje. Proto by se mělo při nižší teplotě než 15 °C vždy pracovat se zvýšenou dávkou. SIHAZYM® Flot se stane inaktivním při teplotách nad 60 °C a kontaktem s bentonitem.
Dávkování a použití: Vzplavování hroznového moštu 2 – 3 ml/hl Vzplavování moštu z peckovin 2 – 3 ml/hl
Skladování: Skladujte v chladu a suchu. Otevřené balení těsně uzavřete a v nejbližší době spotřebujte.
Servis: (+420) 775 004 044, 777 784 378
SIHAZYM® Flot tekutý enzymový přípravek vyráběný ponornou fermentací z vybraného kmene houby Aspergillus niger. Speciální postup čištění vyřazuje nežádoucí aktivitu cinamylesteráze (depsidáze) a odstraňuje barvu a zápach, což povede ke křišťálově čirému enzymovému přípravku bez zápachu. Tento enzym je pektinázový preparát obsahující hlavně pektinlyázi, polygalakturonázi a aktivity pektinesteráze. Pektinové látky se proto velmi rychle rozkládají na hroznový mošt.
Specifické výhody SIHAZYM®Flot:
- rychlé a úplné odbourání pektinu
- vhodný i při teplotě < 20 °C
- neobsahuje cinamylesterázi (depsidázi)
Použití
SIHAZYM® Flot je velmi vhodný k rychlé depektinaci a redukci viskozity hroznového moštu během čiření nebo vzplavování, a to cestou rozložení pektinových řetězců. Přípravek dokáže hroznový mošt depektinovat během 1 nebo 2 hodin (negativní test na alkohol). Aktivní enzymové složky SIHAZYM®Flot jsou při každé koncentraci vznikající při běžné aplikaci snadno rozpustné ve vodě. Produkt přidejte jako 10% roztok před plněním přímo do lisu nebo do čiřicí kádi.
Účel použití Dávka (ml/hl)
Vzplavování hroznového moštu 2 – 3
Vzplavování moštu z peckovin 4 – 6
Vlastnosti výrobku:
SIHAZYM® Flot má aktivitu 3000 FDU/g při 20 °C. Po čet FDU standardního účinku (Ferment-Depectinization Unit) se určuje měřením depektinizace přírodního substrátu. Účinnost enzymu je závislá na teplotě. Optimální aktivita je při 45 – 55 °C. S klesající teplotou klesá i rychlost reakce. Sice aktivita zůstává zásadně zachovaná, účinek se ale výrazně zpomaluje. Proto by se mělo při nižší teplotě než 15 °C vždy pracovat se zvýšenou dávkou. SIHAZYM® Flot se stane inaktivním při teplotách nad 60 °C a kontaktem s bentonitem. Pokud je to žádoucí, proveďte ošetření bentonitem po dokončení depektinizace, jinak se enzymy adsorbují a jsou neefektivní.
Bezpečnost:
Produkt je křišťálově čirý, čistý tekutý enzymový přípravek bez zápachu. Odpovídá doporučeným specifikacím enzymů vhodných pro potraviny vydaným světovými organizacemi pro zemědělství a pro zdraví FAO/WHO, JECFA a FCC, kromě toho splňuje maximální limity 5 x 104 /g pro počet životaschopných zárodků a 102 /g pro plíseň.
Skladování:
Při skladování SIHAZYM® Flot při teplotě 20 °C si zachová výrobek uvedenou aktivitu po dobu nejméně 3 měsíců. Při delším skladování může dojít ke ztrátě aktivity ve rozsahu 1 – 2 % za měsíc. Otevřené balení obratem spotřebujte. Skladujete-li SIHAZYM® Flot při 0 – 10 °C, z ůstává uvedená aktivita zachována nejméně po dobu jednoho roku.
Druhy balení:
SIHAZYM® Flot má číslo výrobku 95.026 a dodává se v průhledných 5 l kanystrech. Číslo celního sazebníku: 3507 90 90
Ověřovaná jakost:
Během procesu výroby SIHAZYM® Flot se pravidelně kontroluje stále vysokou jakost výrobku. Tyto zkoušky zahrnují jak technická kritéria funkčnosti, tak i absolutní bezpečnost dle potravinářských zákonů. Přísné kontroly se dále provádějí přímo před konečným balením a během něho.
Kategorie: | Enzymy |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.