Enzymy Lallzyme Cuvée Blanc 100 g
Macerační enzym pro kontakt s slupkou bílých hroznů



LALLZYME CUVÉE BLANC™ je mikrogranulovaný enzymatický přípravek získaný z Aspergillus niger, určený k maceraci bílých hroznů s kontaktem se slupkou.
Obsahuje vysokou pektinázovou aktivitu, vyváženou kombinaci pektin lyázy, pektin methylesterázy a polygalakturonázy. Obsahuje také glykosidázovou aktivitu, která je schopna napomáhat uvolňování aglykonu z prekurzorů aroma.
Macerační aktivita je velmi nízká, aby se zabránilo extrakci polyfenolů a dalších nežádoucích sloučenin ze slupky hroznů.
LALLZYME CUVÉE BLANC™ se přidává během macerace slupek bílých hroznů pro zvýšení extrakce prekurzorů aroma (thioly, terpeny, norisoprenoidy) a pro zesílení projevu aroma.
LALLZYME CUVÉE BLANC™ také umožňuje lepší a snadnější extrakci šťávy v lisu. To přispívá k celkovému zvýšení kvality šťávy. Šťáva je obvykle zcela depektinizovaná a lze ji snadno usadit.
Víno bude bohatší na prekurzory aroma a komplexnost aroma s výraznějším projevem odrůdy.
Velmi účinná a rychlá macerace při kontaktu s kůží.
Dávkování:
1,5-2,0 g/100 kg hroznů za standardních podmínek, při teplotách nad 10 °C (50 °F).
2,0–2,5 g/100 kg pro nižší teploty mezi 8 a 10 °C (46–50 °F).
Pro dosažení nejlepších výsledků přidejte LALLZYME CUVÉE BLANC™ co nejdříve na začátku macerace s kůží.
Doporučuje se vyhnout se maceraci slupek kontaminovaných hroznů (tj. hroznů napadených botrytií).
Pro lepší promíchání suspendujte enzymatický přípravek ve šťávě v desetinásobku jeho hmotnosti.
Nízká teplotní tolerance při 8 °C (46 °F); teplota ovlivňuje dávkování enzymu a dobu ošetření.
POZNÁMKY
LALLZYME CUVÉE BLANC™ skladujte na chladném a suchém místě, nejlépe při teplotě 5 až 15 °C (41–59 °F), v originálním uzavřeném obalu.
Kategorie: | Enzymy |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
EAN: | 5708046600271 |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Výroba vína dle barvy: | Bílé |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.