Zlepšení aromatické vůně a chutě vína vyváženou výživou organických kvasinek

Dlouhý příběh o odbornosti v oblasti výživy

Kromě našich odborných znalostí ve výrobě vinných kvasinek jsme si vybudovali know-how ve výrobě a charakterizaci inaktivovaných frakcí derivátů kvasinek. V průběhu let jsme vyvinuli živiny pro kvasinky, které jsou stále specifičtější, v souladu se změnami ve složení moštu, a více respektují senzorický metabolismus kvasinek, kvalitu vína a aromatický projev některých odrůd révy vinné.

 

Dopad změny klimatu

V kontextu klimatických změn vykazují hroznové mošty chemické změny s nerovnováhou mikroživin. Řízení výživy kvasinek se opět stává klíčovým pro řešení těchto problémů. Jak je dobře známo, kvasinkami asimilovatelný dusík (YAN) významně ovlivňuje alkoholové kvašení, ovlivňuje kinetiku a kvalitu vína. Dalšími klíčovými parametry jsou však vitamíny a minerály:

  • Vitamíny podporují růst kvasinek a odolnost vůči stresu
  • Minerály, jako je hořčík, hrají ústřední roli v toleranci etanolu.
 

Specifická řada autolyzátů kvasinek

Naše řada STIMULA™ vyrobená ze 100% kvasinkových autolyzátů, které jsou formulovány tak, aby dodávaly optimální hladiny aminokyselin, vitamínů a minerálů, posiluje specifické senzorické profily vín.

Každý produkt má vyvážené a jedinečné složení, které cílí na dosažení cílů aromatického projevu v závislosti na odrůdě hroznů.

V kombinaci s optimálním okamžikem přidání stimuluje a maximalizuje řada STIMULA™ aromatický metabolismus kvasinek, čímž zlepšuje organoleptické profily konkrétní odrůdy vína.

 

Autor: www.lallemandwine.com

 

TECHNICKÝ ČLÁNEK ZDE