
Hroznový koncentrát: význam, aplikace a dávkování
Hroznový koncentrát představuje cenný nástroj moderní enologie, který umožňuje vinařům cíleně upravit parametry moštu a vína. Díky své přirozené ...
Hroznový koncentrát představuje cenný nástroj moderní enologie, který umožňuje vinařům cíleně upravit parametry moštu a vína. Díky své přirozené ...
Spojení tradice a inovace Víno je výsledkem harmonie mezi přírodou a člověkem. Stejně tak dřevo, které ho doprovází během kvašení a zrání, není ...
Akreditovaná laboratoř Lipera představuje odborné zázemí pro všechny vinaře, kteří potřebují spolehlivá a přesná data pro rozhodování během skliz...
Slovo „non- Saccharomyces “ ve skutečnosti skrývá obrovskou rozmanitost druhů a kmenů uvnitř každého druhu, s jedinečnými vlastnostmi a...
Vína jsou fascinující nejen barvou a strukturou, ale i tím, co dává jejich aromatu intenzitu, hloubku a jedinečný charakter. A v tom hrají nezane...
Octomilky a mouchy patří mezi nejotravnější hmyz v domácnostech, gastronomii i vinařství. Nejenže jsou nepříjemné, ale také mohou přenášet bakter...
Přemýšleli jste někdy o tom, co se konkrétně děje během rehydratace kvasinek a jak to může ovlivnit dobré nebo špatné kvašení? Přečtěte ...
Bioochrana byla v březnu 2024 oficiálně definována skupinou mikrobiologických expertů při OIV jako použití specifických enologických mi...
Dlouhý příběh o odbornosti v oblasti výživy Kromě našich odborných znalostí ve výrobě vinných kvasinek jsme si vybudovali know-h...
Kvasinky potřebují dusík mimo jiné pro svůj růst a zajištění hladkého a úplného alkoholového kvašení (AF). Pokud je asimilovatelný dusík nižší ne...