Tekutá želatina Gelisol, 250 ml

GELISOL® je středně hydrolyzovaná želatina pro účinné čeření bílých, růžových i červených vín, s možností kombinace s taniny a SILISOL®.

Položka byla vyprodána…
Dostupnost Na objednávku
Kód: 210717
61,30 Kč 50,66 Kč bez DPH
Tekutá želatina Gelisol, 250 ml
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Středně hydrolyzovaná želatina v tekuté nebo práškové formě.

Enologické cíle
GELISOL® je želatina vybraná a zpracovaná tak, aby byla vysoce stabilní a čistá.
Použití:
– V bílých a růžových moštech: statické čeření nebo flotace.
– Ve víně: zlepšuje kulatost, eliminuje tvrdé třísloviny a zvýrazňuje jemnost a ovocné aroma.
Koncentrace roztoku: 100 g/l.
Může být kombinována s pomocnými čeřicími látkami: kaštanový tanin (TANIXEL®), galový tanin (TANIGAL®) nebo křemičitý sol (SILISOL®).
Kombinace GELISOL® a SILISOL® umožňuje vyčeření většiny bílých nebo růžových vín, i těch považovaných za obtížně čeřitelná.

Dávkování
4 až 15 cL/hl v moštu v kombinaci se SILISOLEM® (4 až 10 cL/hl) nebo ELECTROU® (40 až 100 g/hl).
2 až 5 cL/hl v bílém víně v kombinaci se SILISOLEM® (4 až 10 cL/hl) nebo taninem (4 až 8 g/hl).
Až 15 cL/hl v červeném víně.

Návod k použití

ČEŘENÍ BÍLÉHO A RŮŽOVÉHO MOŠTU:
Předem přidejte enzymy (VIAZYM® CLARIF PLUS nebo VIAZYM® CLARIF EXTREM) do lisu nebo na výstupu z lisu.

FLOTACE:
Počkejte alespoň 2 hodiny mezi přidáním enzymu a zahájením flotace. Pro ověření úplné depektinizace se doporučuje pektinový test.
Pro dosažení optimálních výsledků používejte SILISOL® a/nebo ELECTRA® v moštu; pro prevenci nadměrného čeření TANIGAL® nebo TANIXEL®.

STATICKÉ ČEŘENÍ:

  1. Nařeďte požadované množství SILISOL® nebo ELECTRA® bentonitu v 10násobku objemu vody.

  2. Přidejte do moštu při přečerpávání.

  3. Poté podobným způsobem přidejte GELISOL® předem rozpuštěný ve studené vodě.

ČEŘENÍ FLOTAČNÍ METODOU:
– Přidejte VIAZYM® CLARIF PLUS nebo VIAZYM® CLARIF EXTREM do hroznů v lisu.
– Přidejte GELISOL® při napouštění tanku pomocí dávkovacího čerpadla nebo Dosacolu.
– Současně přidejte ELECTRA® a případně SILISOL®.

Použití GELISOL® s taniny:
U vín s nízkým obsahem tříslovin (bílé a růžové) se doporučuje přidat taniny:
1 g TANIXEL® nebo 2 g TANIGAL® na 1 cL GELISOL®.
Taniny musí být přidány den před čeřením.

Použití GELISOL® samostatně:
GELISOL® aplikujte přímo do vína při přečerpávání. Doporučuje se použití dávkovacího čerpadla nebo Dosacolu pro zajištění dobré homogenizace.

Upozornění
Produkt určený pro enologické a výhradně profesionální použití.
Používejte v souladu s platnými předpisy.

Balení a skladování
Balení: 1 L, 5 L, 10 L, 20 L, 1000 L.
Skladujte neotevřené a uzavřené obaly na suchém, bezpachovém místě mimo přímé světlo. Chraňte před mrazem. Po otevření spotřebujte co nejdříve.

V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.

Kategorie: Čířící přípravky
Hmotnost: 0.25 kg
EAN: 210717
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Země původu:
Odrůda vína:
Region/Oblast PL:
Podoblast:
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Klasifikace:
Region/Oblast SK:
Obsah cukru:
Styl :
Region/Oblast IT:
Položka byla vyprodána…

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola