Tekutá želatina Gelisol, 250 ml
GELISOL® je středně hydrolyzovaná želatina pro účinné čeření bílých, růžových i červených vín, s možností kombinace s taniny a SILISOL®.



Středně hydrolyzovaná želatina v tekuté nebo práškové formě.
Enologické cíle
GELISOL® je želatina vybraná a zpracovaná tak, aby byla vysoce stabilní a čistá.
Použití:
– V bílých a růžových moštech: statické čeření nebo flotace.
– Ve víně: zlepšuje kulatost, eliminuje tvrdé třísloviny a zvýrazňuje jemnost a ovocné aroma.
Koncentrace roztoku: 100 g/l.
Může být kombinována s pomocnými čeřicími látkami: kaštanový tanin (TANIXEL®), galový tanin (TANIGAL®) nebo křemičitý sol (SILISOL®).
Kombinace GELISOL® a SILISOL® umožňuje vyčeření většiny bílých nebo růžových vín, i těch považovaných za obtížně čeřitelná.
Dávkování
4 až 15 cL/hl v moštu v kombinaci se SILISOLEM® (4 až 10 cL/hl) nebo ELECTROU® (40 až 100 g/hl).
2 až 5 cL/hl v bílém víně v kombinaci se SILISOLEM® (4 až 10 cL/hl) nebo taninem (4 až 8 g/hl).
Až 15 cL/hl v červeném víně.
Návod k použití
ČEŘENÍ BÍLÉHO A RŮŽOVÉHO MOŠTU:
Předem přidejte enzymy (VIAZYM® CLARIF PLUS nebo VIAZYM® CLARIF EXTREM) do lisu nebo na výstupu z lisu.
FLOTACE:
Počkejte alespoň 2 hodiny mezi přidáním enzymu a zahájením flotace. Pro ověření úplné depektinizace se doporučuje pektinový test.
Pro dosažení optimálních výsledků používejte SILISOL® a/nebo ELECTRA® v moštu; pro prevenci nadměrného čeření TANIGAL® nebo TANIXEL®.
STATICKÉ ČEŘENÍ:
-
Nařeďte požadované množství SILISOL® nebo ELECTRA® bentonitu v 10násobku objemu vody.
-
Přidejte do moštu při přečerpávání.
-
Poté podobným způsobem přidejte GELISOL® předem rozpuštěný ve studené vodě.
ČEŘENÍ FLOTAČNÍ METODOU:
– Přidejte VIAZYM® CLARIF PLUS nebo VIAZYM® CLARIF EXTREM do hroznů v lisu.
– Přidejte GELISOL® při napouštění tanku pomocí dávkovacího čerpadla nebo Dosacolu.
– Současně přidejte ELECTRA® a případně SILISOL®.
Použití GELISOL® s taniny:
U vín s nízkým obsahem tříslovin (bílé a růžové) se doporučuje přidat taniny:
1 g TANIXEL® nebo 2 g TANIGAL® na 1 cL GELISOL®.
Taniny musí být přidány den před čeřením.
Použití GELISOL® samostatně:
GELISOL® aplikujte přímo do vína při přečerpávání. Doporučuje se použití dávkovacího čerpadla nebo Dosacolu pro zajištění dobré homogenizace.
Upozornění
Produkt určený pro enologické a výhradně profesionální použití.
Používejte v souladu s platnými předpisy.
Balení a skladování
Balení: 1 L, 5 L, 10 L, 20 L, 1000 L.
Skladujte neotevřené a uzavřené obaly na suchém, bezpachovém místě mimo přímé světlo. Chraňte před mrazem. Po otevření spotřebujte co nejdříve.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Čířící přípravky |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.25 kg |
| EAN: | 210717 |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
| Země původu: | |
| Odrůda vína: | |
| Region/Oblast PL: | |
| Podoblast: | |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
| Klasifikace: | |
| Region/Oblast SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Styl : | |
| Region/Oblast IT: | |
| Položka byla vyprodána… | |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
