Bakterie Viniflora CH35 2,5hl
VINIFLORA CH 35
Kmen vhodný pro bílá, červená a rosé vína s vyšším obsahem SO2 vysoká malolaktická aktivita, vhodné pro simultánní očkování tolerance SO2: volná SO2 do 35 mg/l a celková SO2 do 60 mg/l, obsah alkoholu: do 13,5% obj., teplota: >15°C, hodnota pH: >3,0
Dávkování: 1 balení / 2,5 hl, 25 hl, 250 hl
vhodná pro bílá, rosé a červená vína
Vysoce aktivní bakterie Oenococcus Oeni určené k biologickému odbourávání kyseliny při výrobě vína. Umožňují rychle a spolehlivě zahájit biologické odbourávání kyseliny přímým naočkováním a nabízí proto ideální předpoklady pro jeho úplnou a spolehlivou kontrolu. Poskytují zaoblenější, harmoničtější vína o nejvyšší stabilitě; nekalkulovatelná rizika spontánního odbourávání kyseliny se spolehlivě vylučují.
Použití a dávkování
Použité množství nesmí být menší než doporučená dávka. Menší dávka zvýhodňuje bakteriální spontánní floru a ohrožuje odbourávání kyseliny jablečné. Vsype se jako sušený výrobek přímo do vína bezprostředně po dokončení alkoholického kvašení. U bílých vín je možné bakterie aplikovat také přímo do moštu a to za předpokladu, že ph bude 3,1 -3,4. Přípravek je třeba zamíchat bez vnášení kyslíku nebo dát do pohybu anaerobním přečerpáním. Balení smíte otevřít až bezprostředně před použitím. V otevřeném stavu výrobek nelze skladovat, vzdušný kyslík a vlhkost ho rychle inaktivují! Obzvlášť důležité je, že uvedené faktory se vzájemně zesilují, působí tedy synergeticky. Dosáhlo-li víno téměř hranici dvou nebo více faktorů, může to biologické odbourávání kyseliny zpomalit nebo dokonce znemožnit! Obvykle začíná biologické odbourávání kyseliny 2-3 dny po naočkování bakteriemi a dokončí se – podle vnějších podmínek – asi po 1-3 týdnech. Ideální pracovní teplota činí 16-22 °C. Mladé víno k odbourávání by mělo být nesířené. Celý proces silně podporuje speciální výživa Bactiferm.
Faktory ovlivňující BOK! Podmínky
Teplota: > 16 °C / Hodnota pH: > 3,1 – 3,4 / Obsah alkoholu: do 13,5 % obj.
Snášenlivost vůči SO2: volná do 35 mg/L, celková do 60 mg/L
Skladování:
Skladování musí probíhat při –18 °C. Při +10 °C zůstává aktivita zachována jen několik týdnů. Uchovejte za uvedených podmínek až do doby použití. Přizpůsobení teplotě vína není nutné. Teploty > 30 °C poškozují bakterie, a proto se jim bezpodmínečně vyvarujte!
Výrobce: Chr. Hansen A/S, Bøge Allé 10-12, 2970 Hørsholm, Dánsko
Servis: + 420 775 004 044 + 420 777 784 378
Kategorie: | Biologické odbourání kyselin |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.