Bakterie Viniflora CH35 2,5hl

VINIFLORA CH 35


Kmen vhodný pro bílá, červená a rosé vína s vyšším obsahem SO2 vysoká malolaktická aktivita, vhodné pro simultánní očkování tolerance SO2: volná SO2 do 35 mg/l a celková SO2 do 60 mg/l, obsah alkoholu: do 13,5% obj., teplota: >15°C, hodnota pH: >3,0

Dávkování: 1 balení / 2,5 hl, 25 hl, 250 hl

Dostupnost Skladem (21 ks)
Kód: 010014
455 Kč 376,03 Kč bez DPH
Bakterie Viniflora CH35 2,5hl
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

vhodná pro bílá, rosé a červená vína
Vysoce aktivní bakterie Oenococcus Oeni určené k biologickému odbourávání kyseliny při výrobě vína. Umožňují rychle a spolehlivě zahájit biologické odbourávání kyseliny přímým naočkováním a nabízí proto ideální předpoklady pro jeho úplnou a spolehlivou kontrolu. Poskytují zaoblenější, harmoničtější vína o nejvyšší stabilitě; nekalkulovatelná rizika spontánního odbourávání kyseliny se spolehlivě vylučují.

 

Použití a dávkování

Použité množství nesmí být menší než doporučená dávka. Menší dávka zvýhodňuje bakteriální spontánní floru a ohrožuje odbourávání kyseliny jablečné. Vsype se jako sušený výrobek přímo do vína bezprostředně po dokončení alkoholického kvašení. U bílých vín je možné bakterie aplikovat také přímo do moštu a to za předpokladu, že ph bude 3,1 -3,4. Přípravek je třeba zamíchat bez vnášení kyslíku nebo dát do pohybu anaerobním přečerpáním. Balení smíte otevřít až bezprostředně před použitím. V otevřeném stavu výrobek nelze skladovat, vzdušný kyslík a vlhkost ho rychle inaktivují! Obzvlášť důležité je, že uvedené faktory se vzájemně zesilují, působí tedy synergeticky. Dosáhlo-li víno téměř hranici dvou nebo více faktorů, může to biologické odbourávání kyseliny zpomalit nebo dokonce znemožnit! Obvykle začíná biologické odbourávání kyseliny 2-3 dny po naočkování bakteriemi a dokončí se – podle vnějších podmínek – asi po 1-3 týdnech. Ideální pracovní teplota činí 16-22 °C. Mladé víno k odbourávání by mělo být nesířené. Celý proces silně podporuje speciální výživa Bactiferm.
 

Faktory ovlivňující BOK! Podmínky
Teplota: > 16 °C  /  Hodnota pH: > 3,1 – 3,4 / Obsah alkoholu: do 13,5 % obj.
Snášenlivost vůči SO2: volná do 35 mg/L, celková do 60 mg/L

 

Skladování:

Skladování musí probíhat při –18 °C. Při +10 °C zůstává aktivita zachována jen několik týdnů. Uchovejte za uvedených podmínek až do doby použití. Přizpůsobení teplotě vína není nutné. Teploty > 30 °C poškozují bakterie, a proto se jim bezpodmínečně vyvarujte!
Výrobce: Chr. Hansen A/S, Bøge Allé 10-12, 2970 Hørsholm, Dánsko
Servis: + 420 775 004 044  + 420 777 784 378

Kategorie: Biologické odbourání kyselin
Hmotnost: 0.1 kg
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Země původu:
Odrůda vína:
Region/Oblast PL:
Podoblast:
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Klasifikace:
Region/Oblast SK:
Obsah cukru:
Styl :
Region/Oblast IT:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: