Bakterie Viniflora CH16 LS, 250 hl
Tyto bakterie je nutné udržovat v chladu, proto je nezasíláme přepravní službou; odběr je možný pouze na prodejně, případně kontaktujte svého obchodního zástupce, který vám je po domluvě doručí.



Biologické snižování kyselosti
Oenococcus oeni – kultura pro přímé naočkování červených vín s vysokým obsahem alkoholu
VINIFLORA CH16 jsou vysoce aktivní bakterie druhu Oenococcus oeni určené k přímé inokulaci červených vín s mimořádně vysokým obsahem alkoholu. Tento kmen byl vybrán z odrůdy Petit Shiraz (16 % obj.) z oblastí Russian River (Kalifornie, USA).
Specifické výhody VINIFLORA CH16:
– maximální vitalita a aktivita v červených vínech s vysokým obsahem alkoholu
– biologické snižování kyselosti až do 16 % obj. alkoholu
– výsledkem jsou harmonická vína s maximální biologickou stabilitou
Charakteristika produktu
VINIFLORA CH16 jsou bakterie Oenococcus oeni ve vysoce čisté formě, lyofilizované (mrazem sušené) do koncentrované podoby.
Tento kmen byl vybrán z 19 izolátů z červených vín s vysokým obsahem alkoholu.
Testovací podmínky: odrůda Merlot, oblast Bordeaux, obsah alkoholu 12,4 % obj., pH 3,41, celkový SO₂ < 20 mg/l, kyselina jablečná 1,9 g/l, teplota 20 °C.
Použití a dávkování
VINIFLORA CH16 se dodává v baleních pro 10 hl (264 gal) nebo 25 hl (660 gal) vína. Nedoporučuje se používat nižší dávku, protože by mohlo dojít k nekontrolovanému růstu spontánních bakterií a ohrožení řízeného rozkladu kyseliny jablečné.
Suchý přípravek se sype přímo do vína bezprostředně po ukončení alkoholové fermentace. Vmíchejte bez přístupu kyslíku nebo promíchejte cirkulací pomocí anaerobního čerpadla.
Balení by mělo být co nejvíce uzavřené během jablečno-mléčné fermentace.
Důležité informace
Balení otevřete těsně před použitím. Zbytky produktu neuchovávejte v otevřeném obalu – vlhkost a vzduch rychle snižují jeho aktivitu. Obsah balení nikdy nedělte do menších nádob, aby nedošlo k poškození buněk.
Ideální teplota mladého vína je 18–22 °C. Víno by nemělo být sířeno (max. 20 mg/l volného SO₂, max. 45 mg/l celkového SO₂). Před použitím proto vždy zkontrolujte obsah SO₂. Hodnota pH by neměla být nižší než 3,3.
Uvedené faktory musí působit v součinnosti – pokud víno dosahuje limitních hodnot u více parametrů, může být jablečno-mléčná fermentace zpožděna nebo znemožněna. Naopak při jinak vhodných podmínkách zvládá kultura i extrémní inhibiční hodnoty.
Jablečno-mléčná fermentace obvykle začíná 1–2 dny po inokulaci a končí za 1–2 týdny podle okolních podmínek.
Bezpečnost
Při správném použití nejsou známy žádné nepříznivé účinky. Produkt je zdravotně nezávadný a snadno se rozmíchává. Podrobnější informace jsou uvedeny v bezpečnostním listu, který je dostupný na webu výrobce.
Skladování
VINIFLORA CH16 je balena v plynotěsném a vodotěsném hliníkovém obalu.
Při dlouhodobém skladování uchovávejte zmražené při –18 °C; za těchto podmínek zaručuje výrobce plnou aktivitu po dobu nejméně 24 měsíců.
Při 20 °C zůstává aktivní minimálně 6 měsíců.
Uchovávejte v uvedených podmínkách až do použití. Není nutné teplotně přizpůsobovat víno. Teploty nad 30 °C mohou bakterie poškodit.
Balení a dodací informace
Dostupná balení:
– pro 10 hl vína (4 hliníkové sáčky v kartonu) č. 93.447.901
– pro 25 hl vína (1 hliníkové balení) č. 93.447.905
Certifikovaná kvalita
VINIFLORA CH16 splňuje všechny platné právní předpisy pro výrobu vína. Každá šarže je kontrolována z hlediska funkčnosti a bezpečnosti potravin podle příslušných zákonů. Přísné kontroly probíhají před i během finálního balení.
VINIFLORA® je registrovaná ochranná známka Chr. Hansen A/S.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Biologické odbourání kyselin |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.4 kg |
| EAN: | 010021 |
| Výroba vína dle barvy: | Červené |
| Země původu: | |
| Odrůda vína: | |
| Region/Oblast PL: | |
| Podoblast: | |
| Výroba vína dle barvy: | Červené |
| Klasifikace: | |
| Region/Oblast SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Styl : | |
| Region/Oblast IT: | |
| Položka byla vyprodána… | |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
