Bentonit Puranit, 1 kg
Aktivovaný sodno-vápenatý bentonit k efektivnímu čiření a stabilizaci bílkovin v moštu a víně s maximální schopností čiření a adsorpce.
Puranit® je aktivovaný sodno-vápenatý bentonit k efektivnímu čiření a stabilizaci bílkovin v moštu a víně s maximální schopností čiření a adsorpce. Vytváří poměrně malý objem kalů a má dobré sedimentační vlastnosti. Použití a dávkování: Potřebné množství bentonitu nasypte za intenzivního míchání asi do 10–15 násobku vody a nechte hodinu nabobtnat. Přebytečnou vodu můžete odlít. Úspěch krášlení bentonitem závisí na dobrém promíchání nápoje s krášlícím prostředkem. Ošetřený nápoj před přidáním bentonitu uveďte míchadlem do intenzivního pohybu, připravenou suspenzi bentonitu pomalu přidávejte a intenzivně míchejte ještě po dobu dalších 15 minut.
Dávkování: Doporučujeme zjistit potřebné množství bentonitu předběžným pokusem. Jako orientaci lze používat níže uvedené dávky. Množství bezpodmínečně ověřte bentotestem a testem horka a chladu: Víno chudé na bílkoviny do 100 g/hl, o vysokém obsahu bílkovin do 200 g/hl, kalové a kvasnicové víno do 250 g/hl, hroznový koncentrát do 200 g/hl, ovocná šťáva do 100 g/hl, krášlení octu do 120 g/hl.
Při výběru SIHA PURANIT® bylo dbáno především na tyto vlastnosti:
- maximální schopnost čiření a adsorpce
- dobré suspenzační vlastnosti
- poměrně malý objem kalu
- nízký obsah železa
Použití
SIHA PURANIT® ze používat buď ke samotné stabilizaci bílkovin nebo jako pomůcka k čiření v kombinaci s želatinou a solem křemičitým před krášlením. Díky vysoké aktivitě stačí při použití SIHA PURANIT® ve srovnání s běžným bentonitem většinou menší dávka. Vysoký účinek bentonitu při čiření a adsorpci vzniká nabobtnáním jednotlivých částic bentonitu. Tím se zvětšuje vnitřní povrch na mnohonásobek. Za tímto účelem zamíchejte SIHA PURANIT® s 8-10násobným množstvím vody, dokud není všechen granulát rozpuštěn. Za občasného míchání SIHA PURANIT® nabobtná během několik hodin (nejlépe namíchejte den před krášlením). Přebytečnou vodu odlijte. Předbobtnání můžete sice zásadně i vynechat, to ovšem zvyšuje potřebné množství přípravku, protože bentonit prakticky nemá čas k bobtnání a rychle se usazuje. Nabobtnaný bentonit se přidává k nápoji za intenzivního míchání, dokud není rovnoměrně rozložený v celé nádobě. SIHA PURANIT® intenzivně a rychle adsorbuje bílkoviny a kal a rychle čiří nápoj. Vzniklé množství kalu lze bez problému zpracovat přidáním 0,5 - 2% BECOCEL®2000 a/nebo BECOLITE®5000 a použitím rotačního filtru nebo rámového filtru.
Dávkování
Doporučujeme zjistit potřebné množství bentonitu předběžným pokusem. Jako orientaci lze používat níže uvedené dávky podle druhu aplikace. Tyto hodnoty bezpodmínečně ale ověřte bento-testem a testem horka a chladu:
Nápoj ke krášlení SIHA PURANIT®
Víno chudé na bílkoviny do 100 g/hl
Víno o vysokém obsahu bílkovin do 200 g/hl
Víno kalové a kvasnicové do 250 g/hl
Hroznový koncentrát do 200 g/hl
Ovocná šťáva do 100 g/hl
Krášlení octu do 120 g/hl
Bezpečnost
Při použití v souladu s určením a při odborném zpracování SIHA PURANIT® nejsou známé žádné negativní účinky. Další údaje o bezpečnosti viz bezpečnostní list EU, který Vám na vyžádání rádi zašleme.
Skladování
SIHA PURANIT® se vyrábí s největší pečlivostí. Protože SIHA PURANIT® je vysoce účinný adsorpční prostředek, je nutno ho skladovat na chladném, suchém a před cizími zápachy chráněném místě. Otevřené balení opět těsně uzavřete.
Druhy obalu
SIHA PURANIT® má číslo výrobku 61.303 a dodává se v těchto druzích balení:
12 x 1 kg polyetylénový sáček v kartonu
10 kg v plastovém kbelíku
25 kg v pytli
Číslo celního sazebníku: 3802 90 00
Ověřovaná jakost
U SIHA PURANIT® se během procesu výroby pravidelně kontroluje stále vysoká jakost výrobku. Tyto zkoušky zahrnují jak technická kritéria funkčnosti, tak i potravinářskou nezávadnost. Přísné kontroly se dále provádějí přímo před konečným balením a během něho. SIHA PURANIT® vyhovuje kritériím čistoty a předpisům Německé vyhlášky o víně.
Kategorie: | Bentonity |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Růžové, Červené |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.