Bentonit Electra, 25 kg
ELECTRA® je aktivovaný vápenatý bentonit s vysokou deproteinizační účinností určený k odstranění nestabilních bílkovin z moštů a vín a k zajištění jejich čistoty a stability.



ELECTRA® je aktivovaný vápenatý bentonit v práškové formě s vysokou deproteinizační účinností, určený k odstranění nestabilních bílkovin z moštů a vín.
Technologické vlastnosti
ELECTRA® lze použít ve všech fázích výroby vína – před kvašením, během fermentace i při finálním ošetření vína.
V moštu snižuje množství bentonitu potřebného pro dosažení bílkovinné stability vína.
Při flotaci zlepšuje čiření moštu, snižuje obsah nestabilních bílkovin a odstraňuje enzymy odpovědné za oxidaci (polyfenoloxidázy).
Díky specifickým reologickým vlastnostem zajišťuje vynikající deproteinizační účinek a střední objem sedimentu.
Dávkování a způsob použití
Doporučená dávka: 20–100 g/hl, podle výsledků testu bílkovinné stability.
Příprava
-
Bentonit nikdy nepřipravujte přímo ve víně – ztrácí tím účinnost.
-
Nasypte ELECTRA® do vody za stálého míchání, dokud nejsou zvlhčeny všechny částice a rozpuštěny hrudky.
-
Připravte maximálně 5% roztok (50 g produktu na 1 litr vody).
-
Nechte bobtnat 2–3 hodiny a znovu promíchejte, dokud se nevytvoří homogenní gel. Bentonit je poté připraven k použití.
Použití vhodného míchacího zařízení (fining connector) je silně doporučeno.
Upozornění
Produkt je určen pro enologické a výhradně profesionální použití. Používejte v souladu s platnými předpisy.
Balení a uchovávání
1 kg, 5 kg a 25 kg balení.
Skladujte v uzavřeném obalu, chráněném před světlem, v suchu a bez cizích pachů. Po otevření spotřebujte co nejdříve.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
Kategorie: | Bentonity |
---|---|
Hmotnost: | 25 kg |
EAN: | 020309 |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.