Bentonit Calcica, 25 kg
Calcica je přírodní vápenatý bentonit v práškové formě určený k čiření moštů a vín, který zajišťuje rychlou sedimentaci a minimální ztráty vína.



Calcica je přírodní bentonit vápenatého typu v práškové formě, určený pro čiření moštů a vín.
Technologické vlastnosti
Calcica je určena pro použití v různých fázích vinifikace – před kvašením, během fermentace i u hotových vín. V moštu snižuje množství bentonitu potřebného pro dosažení bílkovinné stability vína.
Vyznačuje se velmi dobrou sedimentační rychlostí, což zajišťuje rychlé čiření a velmi malý objem sedimentu, díky čemuž jsou ztráty vína minimální.
Dávkování a způsob použití
Doporučená dávka: 20–150 g/hl podle stupně bílkovinné nestability.
Návod k použití:
-
Bentonite nikdy nepřipravujte přímo ve víně – ztrácí tím účinnost.
-
Přirozené vápenaté bentonity mají nízkou schopnost bobtnání, takže je lze použít krátce po přípravě.
-
Použití vhodného míchacího zařízení (fining connector) je silně doporučeno.
Příprava:
-
Nasypte Calcicu do vody a míchejte, dokud nejsou zvlhčeny všechny částice a rozpuštěny hrudky. Připravte maximálně 10% roztok (100 g produktu na 1 litr vody).
-
Nechte bobtnat alespoň 1 hodinu.
-
Znovu promíchejte, dokud se nevytvoří homogenní gel – nyní je bentonit připraven k použití.
Upozornění
Produkt je určen pro enologické a výhradně profesionální použití. Používejte v souladu s platnými předpisy.
Balení a uchovávání
25kg balení.
Skladujte v uzavřeném obalu, chráněném před světlem, v suchu a bez cizích pachů. Po otevření spotřebujte co nejdříve.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Bentonity |
|---|---|
| Hmotnost: | 25 kg |
| EAN: | 020307 |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
| Země původu: | |
| Odrůda vína: | |
| Region/Oblast PL: | |
| Podoblast: | |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
| Klasifikace: | |
| Region/Oblast SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Styl : | |
| Region/Oblast IT: |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
