Bentonit CA Bentonit G, 1 kg
Granulovaný bentonit s vysokou adsorpční schopností pro stabilizaci nápojů a odstranění bílkovin i tříslovin z vín a šťáv.



SIHA Ca-Bentonit G (granulovaný) je speciální čiricí prostředek určený pro úpravu nápojů. Odstraňuje kladně nabité bílkoviny z vín, ovocných šťáv a octa.
Specifické výhody SIHA Ca-Bentonitu G:
– speciálně vyvinutý pro použití v nápojích
– vysoká adsorpční kapacita díky střednímu stupni bobtnání
– kromě bílkovin odstraňuje částečně také třísloviny
Použití
SIHA Ca-Bentonit G lze použít samostatně pro stabilizaci bílkovin nebo v kombinaci jako pomocný prostředek při čiření před použitím želatiny a křemičitého solu. Díky vysoké aktivitě je při použití tohoto bentonitu obvykle zapotřebí nižší dávka než u běžných bentonitů.
Vysoká čiricí a adsorpční účinnost bentonitu je založena na jeho schopnosti nabobtnat, čímž se mnohonásobně zvětšuje vnitřní povrch částic. Aby bylo dosaženo tohoto efektu, je třeba SIHA Ca-Bentonit G rozmíchat za intenzivního míchání v troj- až pětinásobném množství vody, dokud není granulát zcela suspendován. Při občasném promíchání bentonit během několika hodin zcela nabobtná (nejlépe připravit den před čiřením). Případnou přebytečnou vodu lze slít.
Je sice možné bentonit použít i bez předmáčení, avšak spotřeba se zvýší, protože nemá čas plně nabobtnat.
Nabobtnalý bentonit se přidává do vína za stálého míchání, dokud není rovnoměrně rozptýlen v celém objemu. SIHA Ca-Bentonit G rychle a účinně adsorbuje bílkoviny a zákal, čímž zajišťuje čistotu a stabilitu produktu.
Vzniklý sediment lze snadno zpracovat přidáním 0,5–2 % filtrační celulózy BECOCEL 2000 a/nebo perlitu BECOLITE 5000 a následnou filtrací pomocí deskového nebo kalolisového filtru.
Dávkování
Doporučuje se stanovit potřebné množství bentonitu zkouškou. Orientační dávkování podle typu nápoje:
Nápoj – Dávka SIHA Ca-Bentonit G (g/hl):
Vína s nízkým obsahem bílkovin: 50–150
Vína se středním obsahem bílkovin: 100–200
Vína s vysokým obsahem bílkovin: 150–300
Extrémně bílkovinné odrůdy/ročníky: až 400
Silně oxidovaná vína: 30–180
Kaly a kvasnicová vína: 100–400
Nezkvašené hroznové mošty: 200–400
Ovocné šťávy: 40–120
Zlepšení aroma: 5–20
Čiření octa: 70–150
Bezpečnost
Při správném použití nejsou známy žádné nepříznivé účinky.
Další informace o bezpečnosti jsou uvedeny v bezpečnostním listu dostupném na webových stránkách výrobce.
Skladování
SIHA Ca-Bentonit G je vyráběn a balen s maximální pečlivostí. Jako vysoce účinné adsorpční činidlo snadno pohlcuje cizí pachy, pokud je skladován nesprávně. Uchovávejte jej proto v pečlivě uzavřeném obalu, v suchu a dobře větraném prostoru, bez cizích pachů.
Balení a dodací informace
SIHA Ca-Bentonit G má katalogové číslo 61.101 a dodává se v těchto baleních:
– 20 kg laminovaný pytel
Certifikovaná kvalita
SIHA Ca-Bentonit G je pravidelně kontrolován během výroby, aby byla zajištěna konstantní kvalita. Tyto kontroly zahrnují jak technické parametry funkčnosti, tak dodržování potravinářské legislativy. Přísné testy se provádějí před i během finálního balení.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Bentonity |
|---|---|
| Hmotnost: | 1 kg |
| EAN: | 020014 |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
| Země původu: | |
| Odrůda vína: | |
| Region/Oblast PL: | |
| Podoblast: | |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
| Klasifikace: | |
| Region/Oblast SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Styl : | |
| Region/Oblast IT: | |
| Položka byla vyprodána… | |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
