Bentonit Aktiv Bentonit G, 1 kg
Granulovaný sodno-vápenatý bentonit, odstraňuje termolabilní bílkoviny z vína. Kromě adsorpce bílkovin lze v malé míře snížit i obsah tříslovin a těžkých kovů. Vysokým podílem „Na“ má velmi vysokou adsorpční schopnost vůči proteinům.



Použití: Potřebné množství bentonitu nasypte za intenzivního míchání asi do 10–15 násobku vody a nechte hodinu nabobtnat. Přebytečnou vodu můžete odlít. Úspěch krášlení bentonitem závisí na dobrém promíchání nápoje s krášlícím prostředkem. Ošetřený nápoj před přidáním bentonitu uveďte míchadlem do intenzivního pohybu, připravenou suspenzi bentonitu pomalu přidávejte a intenzivně míchejte ještě po dobu dalších 15 minut.
Dávkování: Vína chudá na bílkoviny 30–100 g/hl
Vína o středním obsahu bílkovin 80– 80 g/hl
Vína extrémně bohaté na bílkoviny do 350 g/hl
Silně oxidované víno 20–150 g/hl
Zlepšení aroma 5–15 g/hl
Skladování: Skladujte v chladu a suchu. Skladovat v neporušeném balení při 15 - 25 °C po dobu tří let. Otevřené balení těsně uzavřete a v nejbližší době spotřebujte.
Specifické výhody přípravku SIHA Aktivbentonit G:
•Speciálně sladěný na adsorpci bílkovin v nápojích
•Vysokým podílem sodíku má SIHA Aktivbentonit G velmi vysokou adsorpční účinnost vůči proteinům.
•Přestože objem po bobtnání je zvýšený, vytvoří se kompaktní kalový sediment.
•Kromě adsorpce bílkovin lze v malé míře snížit i obsah tříslovin a těžkých kovů.
Kategorie: | Bentonity |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.