Zavolejte nám:
+420 602 747 484-
VÝROBA VÍNA
add remove
-
PŘÍPRAVKY
add remove
-
SKLEP
add remove
- Filtrační materiály add remove
- Skladování add remove
- Sanitace
- Nerezové nádoby add remove
- Lahve add remove
- Čerpadla add remove
- VINOHRAD add remove
- LABORATOŘ AKREDITOVANÁ add remove
-
ZAHRADA
add remove Hnojiva add removePostřiky add removeSubstráty add removeSemena add removeTrávník add removeRuční nářadí add removeNůžky add removeZavlažování add remove
-
SLUŽBY
add remove
Plnící linky
add removeMobilní plnící linka pro tichá vína add removeMobilní etiketovací a záklopková linka add removePůjčovna add removePůjčení vzpěnovače add removePůjčení plničky Bag in Box add removePůjčení uzavíracího stroje add removeTest integrity add removeGrafické práce a návrhy
add removeGrafické práce a návrhy add remove - BLOG
-
KONTAKTY
add remove
Prodejna CZ
add remove-
LIPERA s.r.o.
- Vinařské potřeby
- Podivínská 1470
- 691 02 Velké Bílovice
- Česká republika
- +420 602 747 484
- obchod@lipera.cz
- Pondělí až pátek: 7:30 - 17:30
- Sobota: 8:00 - 11:30
Prodejna SK add remove-
LIPERA SK s.r.o.
- Vinárske potreby
- Bernolákova 18
- 902 01 Pezinok
- Slovenská republika
- +421 911 347 925
- info@lipera.sk
- Pondelok až piatok: 8:00 - 17:00
-
Sorban draselný 100 g
Kód: 180093
Z 48
37.77 bez DPH
SklademBrzdí růst kvasnic a plísní.
Zabrání dokvašování, které mohou vyvolat v plněných lahvích reinfikované kvasnice.
Předpokladem pro bezpečné použití je velmi sterilní způsob práce při plnění do lahví: Sterilizace stáčecího zařízení (sterilizujte filtry a plniče) + minimální obsah volné SO2 ca. 30–40 mg/l a nízký počet kvasnicových buněk po plnění do lahví.
Aplikační množství: Účinek kyseliny sorbové ve víně závisí na hodnotě pH (optimální pH ca. 3,0), obsahu alkoholu a SO2. Protože součinnost těchto faktorů není přesně známá, pracujte raději s maximálně přípustným množstvím 268 mg/l = 26,8 g/hl.
Upozornění: K zabránění chuťových vad nesmíte hroznový mošt nebo víno po přidávání sorbátu nechat zkvasit ani ho nesmíte vystavovat biologickému odbourávání kyselin. Důležité je používat vždy neporušené balení, jinak nelze vyloučit nebezpečí chuťových vad. Nepřipravujte roztok do zásoby, ale přimíchávejte sorbát draselný do nápoje vždy suchý a za intenzivního míchání. Kyseliny ve víně uvolňují z draselné soli účinnou kyselinu sorbovou. Z důvodu nízké rozpustnosti může při přehnané koncentrací docházet k vysrážení. Abyste zabránili ztrátě účinnosti, během přidávání intenzivně zamíchejte jemně filtrovaný nápoj. Přidávejte sorbát až bezprostředně před plněním. Vystavujete-li nápoj ohřívacímu procesu, přidejte až po vychlazení.
Varování:H319 Způsobuje vážné podráždění očí. H335 Může způsobit podráždění dýchacích cest. H315 Dráždí kůži. P261 Zamezte vdechování prachu.P305+P351+P338 PŘI ZASAŽENÍ OČÍ: Několik minut opatrně vyplachujte vodou. Vyjměte kontaktní čočky, jsou-li nasazeny, a pokud je lze vyjmout snadno. Pokračujte ve vyplachování.
Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.
Podobné produkty:
Speciální komplexní směs sladkých taninů vhodná pro komplexní a strukturovaná bílá vína. Podporuje chuť a vůni po citrusech odvozené od esterů a vyšších alkoholů.
Dávkování: 2 - 10 g/hl
Vhodné zejména pro: Chardonnay, Rulandské bílé, Rulandské šedé,
Aroma: U tichých vín se zvýrazňují citrusová aroma, u sektu spíše aroma zelených jablek až po vegetabilní vůně
Popis: Kmen se silným kvašením, který je aktivní i za těch nejnepříznivějších podmínek, kvasí i při nízkých teplotách, kvašení: 13 - 18 °C je vhodná pro zastavené kvašení
Vhodné zejména pro: ,
Aroma: Kořenité, komplexní aroma, vytvářejí mohutné ovocné červené víno s bohatou taninovou strukturou
Popis: Mírný průběh rozkvasu,díky tomu je možné prodloužit maceraci, kvašení: 18 - 30 °C. Tolerance vůči alkoholu 16% obj.
Vhodné zejména pro: ,
Aroma: Výrazně podporuje „TERROIR“ a odrůdový charakter, výrazné aroma s dlouhodobým zracím potenciálem
Popis: Řízené spontální kvašení, dobrý stupeň prokvašení, kvašení: 18 – 20 °C
Vhodné zejména pro: Carignan, Syrah, Výroba červených komplexních vín s vůní zralého ovoce a černých bobulí, snižuje redukční účinek u citlivých odrůd
Aroma: Produkce sekundárního aroma, zvýraznění odrůdového aroma
Popis: VIALATTE FERM® R82 je kvasinka S. cerevisiae, která byla speciálně vybrána pro vinifikaci zralých hroznů a pro výrobu červených vín se střed- ním a dlouhým potenciálem skladování s aromatickým profilem zralého ovoce (červené a černé bobule). VIALATTE FERM® R82 má také schopnost omezit snížení aromatické kvality u citlivých odrůd jako například Carignan a Syrah.
Vhodné zejména pro: kvasinky na ovocné destiláty
Aroma: Bezpečné kvašení do 16% obj. alkoholu.
Popis: Bezpečné kvašení do 16% obj. alkoholu Doporučená teplota kvašení: 15-25°C.
Granulovaný enzym vhodný k extrakci hodnotných aromatických látek a žádoucích taninů. Používá se k maceraci rmutu za studena. Doporučená teplota aplikace od 8°C s dobou působení 2 až 6 hod.
Speciální komplexní směs sladkých taninů vhodná pro komplexní a strukturovaná bílá vína. Podporuje chuť a vůni po citrusech odvozené od esterů a vyšších alkoholů.
Dávkování: 2 - 10 g/hl
Vhodné zejména pro: Ryzlink rýnský, Rulandské šedé, Rulandské bílé, Chardonnay,
Aroma: Malá tvorba ovocných esterů, silná tvorba monoterpenů
Popis: Střední potřeba živin pro kvasinky, spolehlivé prokvašení při teplotě 18 - 20 °C