Zabrání dokvašování, které mohou vyvolat v plněných lahvích reinfikované kvasnice.



Předpokladem pro bezpečné použití je velmi sterilní způsob práce při plnění do lahví: Sterilizace stáčecího zařízení (sterilizujte filtry a plniče) + minimální obsah volné SO2 ca. 30–40 mg/l a nízký počet kvasnicových buněk po plnění do lahví.



Aplikační množství: Účinek kyseliny sorbové ve víně závisí na hodnotě pH (optimální pH ca. 3,0), obsahu alkoholu a SO2. Protože součinnost těchto faktorů není přesně známá, pracujte raději s maximálně přípustným množstvím 268 mg/l = 26,8 g/hl.



Upozornění: K zabránění chuťových vad nesmíte hroznový mošt nebo víno po přidávání sorbátu nechat zkvasit ani ho nesmíte vystavovat biologickému odbourávání kyselin. Důležité je používat vždy  neporušené balení, jinak nelze vyloučit nebezpečí chuťových vad. Nepřipravujte roztok do zásoby, ale přimíchávejte sorbát draselný do nápoje vždy suchý a za intenzivního míchání. Kyseliny ve víně uvolňují z drasel­né soli účinnou kyselinu sorbovou. Z důvodu nízké rozpustnosti může při přehnané koncentrací docházet k vysrážení. Abyste zabránili ztrátě účinnosti, během přidávání intenzivně zamíchejte jemně filtrovaný nápoj. Přidávejte sorbát až bezprostředně před plněním. Vystavujete-li nápoj ohřívacímu procesu, přidejte až po vychlazení.



Varování:H319 Způsobuje vážné podráždění očí. H335 Může způsobit podráždění dýchacích cest. H315 Dráždí kůži. P261 Zamezte vdechování prachu.P305+P351+P338 PŘI ZASAŽENÍ OČÍ: Několik minut opatrně vyplachujte vodou. Vyjměte kontaktní čočky, jsou-li nasazeny, a pokud je lze vyjmout snadno. Pokračujte ve vyplachování.



 


Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.

BL_BECO Tiefenfilterschicht.pdf
TI_BD_Gutswein.pdf
TI_Kyselina vinna_CZ.pdf

Podobné produkty: