Sihadex, 20 kg

Dostupnost Skladem (>5 ks)
Kód: 180164
4 422 Kč
Sihadex, 20 kg
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

SIHADEX® je speciální vápno cíleně vyvinuté k odkyselení cestou vysrážení soli z hroznového moštu a vína. Na základě speciálních vlastností výrobku a osvědčeného postupu (odkyselení v dílčích dávkách) lze právě v letech, kdy je malý podíl kyseliny vinné, vysrážet kyselinu vinnou a kyselinu jablečnou stejným dílem v podobě podvojné soli. Odkyselení na podvojnou sůl se používá hlavně u těch ročníků, kde je podíl kyseliny vinné na celkové kyselině velmi malý a celkový obsah kyseliny je zároveň velmi vysoký. Je tomu tak především u nezrale sklízených a mrazem poškozených hroznů. Při odkyselení na podvojnou sůl se spočítané dílčí množství moštu nebo vína zcela odkyselí, tzn. že se vysráží kyselina vinná i kyselina jablečná. Následně se dílčí množství opět přidává do hlavního množství. Po smíchání zůstává proto v celkovém množství vína zachován dostatečný podíl kyseliny vinné. To by z chuťových důvodů mělo být bezpodmínečným cílem. Úplné odstranění kyseliny vinné z nápoje by vedlo k nepříjemné slano-papírové chuti a zároveň by to zvedlo hodnotu pH tak výrazně, že může docházet k mikrobiologickým problémům.Dávkování: 66,7 g / 100 l (sníží kyseliny o 1 g na litr)Při výpočtu pro odkyselení postupujte dle podrobné technické informace!Skladování: Skladujte v originálním balení na suchém místě bez zápachu. V žádném případě ho neskladujte společně s oleji, pohonnými hmotami, pařícími se chemikáliemi atd. nebo v jejich blízkosti.Servis: (+420) 775 004 044, 777 784 378   


Specifické výhody SIHADEX®:
•rychlý pokles hodnoty pH v dílčím množství.
•vysrážení kyseliny vinné a kyseliny jablečné v poměru 1:1 v dílčím množství.
•rychlé vysrážení podvojné soli.

Podrobný popis: Odkyselení na podvojnou sůl se používá hlavně u těch ročníků, kde je podíl kyseliny vinné na celkové kyselině velmi malý a celkový obsah kyseliny je zároveň velmi vysoký. Je tomu tak především u nezrale sklízených a mrazem poškozených hroznů. Při odkyselení na podvojnou sůl se spočítané dílčí množství moštu nebo vína zcela odkyselí, tzn. že se vysráží kyselina vinná i kyselina jablečná. Následně se dílčí množství opět přidává do hlavního množství. Po smíchání zůstává proto v celkovém množství vína zachován dostatečný podíl kyseliny vinné. To by z chuťových důvodů mělo být bezpodmínečným cílem. Úplné odstranění kyseliny vinné z nápoje by vedlo k nepříjemné slano-papírové chuti a zároveň by to zvedlo hodnotu pH tak výrazně, že může docházet k mikrobiologickým problémům.

Dávkování: 66,7 g / 100 l (sníží kyseliny o 1 g na litr)
Při výpočtu pro odkyselení postupujte dle:
Kalkulačky na podvojné odkyselení na https://www.lipera.cz/clanky/kalkulacka-na-podvojne-odkyseleni-cz/

Skladování: Skladujte v originálním balení na suchém místě bez zápachu. V žádném případě ho neskladujte společně s oleji, pohonnými hmotami, pařícími se chemikáliemi atd. nebo v jejich blízkosti.

Kategorie: LIPERA
Hmotnost: 20 kg
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: