SIHADEX® je speciální vápno cíleně vyvinuté k odkyselení cestou vysrážení soli z hroznového moštu a vína. Na základě speciálních vlastností výrobku a osvědčeného postupu (odkyselení v dílčích dávkách) lze právě v letech, kdy je malý podíl kyseliny vinné, vysrážet kyselinu vinnou a kyselinu jablečnou stejným dílem v podobě podvojné soli. Odkyselení na podvojnou sůl se používá hlavně u těch ročníků, kde je podíl kyseliny vinné na celkové kyselině velmi malý a celkový obsah kyseliny je zároveň velmi vysoký. Je tomu tak především u nezrale sklízených a mrazem poškozených hroznů. Při odkyselení na podvojnou sůl se spočítané dílčí množství moštu nebo vína zcela odkyselí, tzn. že se vysráží kyselina vinná i kyselina jablečná. Následně se dílčí množství opět přidává do hlavního množství. Po smíchání zůstává proto v celkovém množství vína zachován dostatečný podíl kyseliny vinné. To by z chuťových důvodů mělo být bezpodmínečným cílem. Úplné odstranění kyseliny vinné z nápoje by vedlo k nepříjemné slano-papírové chuti a zároveň by to zvedlo hodnotu pH tak výrazně, že může docházet k mikrobiologickým problémům.Dávkování: 66,7 g / 100 l (sníží kyseliny o 1 g na litr)Při výpočtu pro odkyselení postupujte dle podrobné technické informace!Skladování: Skladujte v originálním balení na suchém místě bez zápachu. V žádném případě ho neskladujte společně s oleji, pohonnými hmotami, pařícími se chemikáliemi atd. nebo v jejich blízkosti.Servis: (+420) 775 004 044, 777 784 378
Specifické výhody SIHADEX®:
•rychlý pokles hodnoty pH v dílčím množství.
•vysrážení kyseliny vinné a kyseliny jablečné v poměru 1:1 v dílčím množství.
•rychlé vysrážení podvojné soli.
Podrobný popis: Odkyselení na podvojnou sůl se používá hlavně u těch ročníků, kde je podíl kyseliny vinné na celkové kyselině velmi malý a celkový obsah kyseliny je zároveň velmi vysoký. Je tomu tak především u nezrale sklízených a mrazem poškozených hroznů. Při odkyselení na podvojnou sůl se spočítané dílčí množství moštu nebo vína zcela odkyselí, tzn. že se vysráží kyselina vinná i kyselina jablečná. Následně se dílčí množství opět přidává do hlavního množství. Po smíchání zůstává proto v celkovém množství vína zachován dostatečný podíl kyseliny vinné. To by z chuťových důvodů mělo být bezpodmínečným cílem. Úplné odstranění kyseliny vinné z nápoje by vedlo k nepříjemné slano-papírové chuti a zároveň by to zvedlo hodnotu pH tak výrazně, že může docházet k mikrobiologickým problémům.
Dávkování: 66,7 g / 100 l (sníží kyseliny o 1 g na litr)
Při výpočtu pro odkyselení postupujte dle:
Kalkulačky na podvojné odkyselení na https://www.lipera.cz/clanky/kalkulacka-na-podvojne-odkyseleni-cz/
Skladování: Skladujte v originálním balení na suchém místě bez zápachu. V žádném případě ho neskladujte společně s oleji, pohonnými hmotami, pařícími se chemikáliemi atd. nebo v jejich blízkosti.
Kategorie: | LIPERA |
---|---|
Hmotnost: | 20 kg |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.