Kvasinky Passion Fruit, 100 g

Intenzivní aroma tvořené thiolovou složkou připomínající marakuju, tropické ovoce a květinové tóny

Dostupnost Skladem (104 ks)
Kód: 080707
201 Kč 179,46 Kč bez DPH
Kvasinky Passion Fruit, 100 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Vybrané aktivní suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae, bez GMO.

iYeast PassionFruit je kmen kvasinek vybraný především pro zvýraznění aromatických molekul charakteristických pro odrůdu Sauvignon blanc. Specificky podporuje vznik thiolových odrůdových aromat (4MMP) a zároveň produkuje významné množství fermentačních esterů. Výsledkem jsou tropické tóny připomínající mučenku, růžový grep, mango a minerální či slané tóny.

Vhodné také pro Gewurztraminer, Riesling, Viognier, Müller Thurgau a Albariño. Zajímavých výsledků bylo dosaženo u Chardonnay s moderním technologickým profilem. Ideální je použití i při výrobě a refermentaci šumivých vín nového stylu.

Použití iYeast PassionFruit zajišťuje bezpečný a pravidelný průběh fermentace i při nízkých teplotách (10 °C). Vysoká fermentační síla kvasinek pomáhá snížit potřebu použití oxidu siřičitého v dalších fázích školení vína.

Kvasinka je vhodná pro výrobu bílých vín s výraznou aromatickou intenzitou i v náročných podmínkách vinifikace.

Enologické vlastnosti

  • výborná fermentační schopnost

  • vysoká tolerance k alkoholu (až 18 % obj.)

  • odolnost vůči nízkým teplotám kvašení (10–16 °C)

  • killer faktor s převahou nad autochtonní mikroflórou

  • odolnost vůči změnám zákalovitosti

  • silná produkce odrůdových a fermentačních aromat (exotické ovoce)

  • nízká produkce H2S

  • nízká produkce těkavých kyselin

Dávkování a způsob použití
Doporučená dávka: 20–30 g/hl (v závislosti na zdravotním stavu hroznů a rozhodnutí vinaře).

Rehydratace: rozmíchejte v desetinásobku hmotnosti ve vodě o teplotě 35–40 °C, dobře homogenizujte, nechte 10–15 minut odstát a poté přidejte přípravek ACTIVE POWER v dávce 20–30 g/hl pro zajištění a optimalizaci fáze množení buněk.

Balení a uchovávání
Vakuově balené 0,5kg sáčky v kartonech po 10 kg.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Produkt odpovídá Codex Oenologique International.

Mikrobiologické parametry

  • Nesacharomycetní kvasinky: < 500 ufc/g

  • Mléčné bakterie: < 500 ufc/g

  • Plísně: < 50 ufc/g

  • Octové bakterie: < 50 ufc/g

  • Koliformní bakterie: < 50 ufc/g

  • E. coli/g: nepřítomna

  • Staphylococcus ufc/g: nepřítomen

  • Salmonella/25 g: nepřítomna

V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.1 kg
EAN: 080707
Výroba vína dle barvy: Bílé, Růžové
Země původu:
Odrůda vína:
Region/Oblast PL:
Podoblast:
Výroba vína dle barvy: Bílé, Růžové
Klasifikace:
Region/Oblast SK:
Obsah cukru:
Styl :
Region/Oblast IT:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola