Kvasinky Passion Fruit, 100 g
Intenzivní aroma tvořené thiolovou složkou připomínající marakuju, tropické ovoce a květinové tóny



Vybrané aktivní suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae, bez GMO.
iYeast PassionFruit je kmen kvasinek vybraný především pro zvýraznění aromatických molekul charakteristických pro odrůdu Sauvignon blanc. Specificky podporuje vznik thiolových odrůdových aromat (4MMP) a zároveň produkuje významné množství fermentačních esterů. Výsledkem jsou tropické tóny připomínající mučenku, růžový grep, mango a minerální či slané tóny.
Vhodné také pro Gewurztraminer, Riesling, Viognier, Müller Thurgau a Albariño. Zajímavých výsledků bylo dosaženo u Chardonnay s moderním technologickým profilem. Ideální je použití i při výrobě a refermentaci šumivých vín nového stylu.
Použití iYeast PassionFruit zajišťuje bezpečný a pravidelný průběh fermentace i při nízkých teplotách (10 °C). Vysoká fermentační síla kvasinek pomáhá snížit potřebu použití oxidu siřičitého v dalších fázích školení vína.
Kvasinka je vhodná pro výrobu bílých vín s výraznou aromatickou intenzitou i v náročných podmínkách vinifikace.
Enologické vlastnosti
-
výborná fermentační schopnost
-
vysoká tolerance k alkoholu (až 18 % obj.)
-
odolnost vůči nízkým teplotám kvašení (10–16 °C)
-
killer faktor s převahou nad autochtonní mikroflórou
-
odolnost vůči změnám zákalovitosti
-
silná produkce odrůdových a fermentačních aromat (exotické ovoce)
-
nízká produkce H2S
-
nízká produkce těkavých kyselin
Dávkování a způsob použití
Doporučená dávka: 20–30 g/hl (v závislosti na zdravotním stavu hroznů a rozhodnutí vinaře).
Rehydratace: rozmíchejte v desetinásobku hmotnosti ve vodě o teplotě 35–40 °C, dobře homogenizujte, nechte 10–15 minut odstát a poté přidejte přípravek ACTIVE POWER v dávce 20–30 g/hl pro zajištění a optimalizaci fáze množení buněk.
Balení a uchovávání
Vakuově balené 0,5kg sáčky v kartonech po 10 kg.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Produkt odpovídá Codex Oenologique International.
Mikrobiologické parametry
-
Nesacharomycetní kvasinky: < 500 ufc/g
-
Mléčné bakterie: < 500 ufc/g
-
Plísně: < 50 ufc/g
-
Octové bakterie: < 50 ufc/g
-
Koliformní bakterie: < 50 ufc/g
-
E. coli/g: nepřítomna
-
Staphylococcus ufc/g: nepřítomen
-
Salmonella/25 g: nepřítomna
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
EAN: | 080707 |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Růžové |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Růžové |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.