Roztok želatiny k ošetření hroznového rmutu, moštu i ovocné šťávy a ke krášlení mladého vína. Želatina vnese do moštu nebo vína kladný náboj. Proto reaguje prudce se záporně nabitými koloidy v nápoji, např. s tříslovinami nebo pektiny, ale také s přidanými záporně nabitými flokulačními činidly, např. SILISOL , bentonitem a taninem. Želatina se na základě této intenzivní reakce z nápoje zcela vysráží.
Příprava a provedení krášlení: Tekutou želatinu lze velmi snadno odměřit a dávkovat. Při dobrém a intenzivním míchání ji lze zamíchat do nápoje přímo. Želatinové krášlení většinou probíhá během jednoho dne. Vyvločkování lze podstatně zlepšit a urychlit krášlícím přípravkem SILISOL nebo SIHA Bentonit.
Dávkování: 40–150 ml/hl
Skladování: Skladujte v suchu v uzavřeném obalu.
Kategorie: | Čířící přípravky |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.