Gelatine jemnozrnná, 25 kg

Jemnozrnná želatina, slouží k přímému ošetření rmutu, moštu a mla- dých vín. Zesilňuje sedimentaci kalu při současném snížení nežádoucích polyfenolů a tříslovin.

Položka byla vyprodána…
Dostupnost Na objednávku
Kód: 070001
9 575 Kč 7 913,22 Kč bez DPH
Gelatine jemnozrnná, 25 kg
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

SIHA Gelatine jemnozrnná je vysoce čistá, jemnozrnná potravinářská želatina ke krášlení nápojů. Je zvláště vhodná k ošetření hroznového moštu a vína a také ovocných šťáv. Má vysoký kladný náboj, který intenzivně reaguje s negativně nabitými nápojovými koloidy, např. s tříslovinami a zbytky pektinu, a společně s nimi se usazuje.

 
Specifické výhody SIHA Gelatine jemnozrnná:
- Vysoká kladná adsorpční schopnost vůči negativně nabitým tříslovinám a zbytkům pektinu.
- Dobrá rozpustnost při 45 – 55 °C.
- Přirozená bílkovina o vysoce čisté potravinářské kvalitě s vysokou schopností gelovatění.


Použití:
SIHA Gelatine jemnozrnná je nutno před použitím rozpustit. Rozpouštění proveďte v malém množství vody. Tím zabráníte vysrážení želatiny a zachováte její plný krášlicí účinek. Z důvodu její velké schopnosti gelovatění a vysoké hodnoty Bloom rozpusťte a zpracujte tuto želatinu vždy za tepla. K zjištění přesnější potřeby SIHA Gelatine jemnozrnná proveďte předběžné pokusy v měřítku 100 ml. Abyste určili přesnou hodnotu pro praxi, udržujte vzorek během celého předběžného pokusu na stejné teplotě, jaká bude při aplikaci v praxi.


Příprava a provedení krášlení:
Nejlepší účinek želatiny docílíte, když ji necháte nejdříve 15 – 30 minut nabobtnat v 5násobném množství studené vody. SIHA Gelatine jemnozrnná vpravujte do vody tak, aby byla ze všech stran smáčena a nedocházelo k tvorbě hrudek. Po bobtnání za intenzivního míchání rozpusťte želatinu ohříváním nebo přidáním horké vody. Teplota roztoku by měla činit 45 – 55 °C. Takto vyrobený roztok lze přímo používat ke krášlení. Zpracování musí probíhat za tepla, protože při ochlazení pod 35 °C dojde ke gelovatění. Při krášlení moštu, šťávy nebo vína uveďte vhodným míchadlem zpracovanou tekutinu před přidáním želatiny do intenzivního pohybu. Následně pomalu přidávejte rozpouštěnou teplou želatinu, abyste docílili rovnoměrného rozložení. Poté míchejte dál po dobu 5 – 10 minut. Při správném dávkování se odpad z krášlení většinou usadí během jednoho dne.

 
Vlastnosti výrobku:
SIHA Gelatine jemnozrnná je čistá potravinářská želatina s vysokou schopností gelovatění. Získá se tak jako všechny druhy želatiny šetrnou hydrolýzou kolagenu (proteinu z kosti a kůže). Chemickými a termickými vlivy dojde k rozložení původně komplikované vláknité struktury na jednodušší niťovité koloidy. Ty se šetrně suší a rozemelou. Správně zvolené Bloomovo číslo 80 – 100 Bloom zaručuje dobrou schopnost vysrážení tříslovin a intenzivní tvorbu vloček při krášlení.

 

 

 

Kategorie: Čířící přípravky
Hmotnost: 25 kg
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Země původu:
Odrůda vína:
Region/Oblast PL:
Podoblast:
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Klasifikace:
Region/Oblast SK:
Obsah cukru:
Styl :
Region/Oblast IT:
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola