Vhodné zejména pro: , Umožňuje aromatický výraz a zabezpečení kvašení bílých nebo růžových vín jihofrancouzského typu, dokonce i ve složitých podmínkách
Aroma: Esters (červené ovoce)
Popis:
Zavolejte nám:
+420 602 747 484-
VÝROBA VÍNA
add remove
-
PŘÍPRAVKY
add remove
-
SKLEP
add remove
- Filtrační materiály add remove
- Skladování add remove
- Sanitace
- Nerezové nádoby add remove
- Lahve add remove
- Čerpadla add remove
- VINOHRAD add remove
- LABORATOŘ AKREDITOVANÁ add remove
-
ZAHRADA
add remove Hnojiva add removePostřiky add removeSubstráty add removeSemena add removeTrávník add removeRuční nářadí add removeNůžky add removeZavlažování add remove
-
SLUŽBY
add remove
Plnící linky
add removeMobilní plnící linka pro tichá vína add removeMobilní etiketovací a záklopková linka add removePůjčovna add removePůjčení vzpěnovače add removePůjčení plničky Bag in Box add removePůjčení uzavíracího stroje add removeTest integrity add removeGrafické práce a návrhy
add removeGrafické práce a návrhy add remove - BLOG
-
KONTAKTY
add remove
Prodejna CZ
add remove-
LIPERA s.r.o.
- Vinařské potřeby
- Podivínská 1470
- 691 02 Velké Bílovice
- Česká republika
- +420 602 747 484
- obchod@lipera.cz
- Pondělí až pátek: 7:30 - 17:30
- Sobota: 8:00 - 11:30
Prodejna SK add remove-
LIPERA SK s.r.o.
- Vinárske potreby
- Bernolákova 18
- 902 01 Pezinok
- Slovenská republika
- +421 911 347 925
- info@lipera.sk
- Pondelok až piatok: 8:00 - 17:00
-
Tanin Tann VR plus, 1 kg
Kód: 200039
Z 32
1842.98 bez DPH
SklademTříslovina výjimečně čistého kebračového dřeva
POPIS
TANN VR PLUS se získává různými extrakcemi a následným čištěním výhradně ze zpracování dřeva kebračo (Shinopsis lorentzii).
VÝROBA
TANN VR PLUS je tříslovina nejdříve extrahována ve vodě, poté okamžitě vysušena, je čištěna v ethanolu, filtrována a znovu vysušena. Tento proces umožňuje získat velmi čistou tříslovinu, rozpustnou ve vodě a v alkoholu, bez obsahu polyfenolů, s nízkou molekulární hmotností a bez zbytků cukru, které mohou mít případně za následek nepříjemné aroma.
ENOLOGICKÁ ÚČINNOST
TANN VR PLUS je typický extrémní reaktivitou proti anthokyaninům a proto je účinný na ochranu barvy. V raných fázích kvašení, když anthokyanin, který byl extrahován, nenachází odpovídající přítomnost tříslovin, podstupují komplexní reakce, které vedou k destabilizaci samokondenzující barvy.
TANN VR PLUS skutečně pomáhá v raných fázích kvašení, kdy třísloviny ze semen ještě nebyly extrahovány, a ve všech fázích, kde je možné reagovat s anthokyaniny, např. během mikro-oxygenace.
DÁVKOVÁNÍ A ZPŮSOB POUŽITÍ
Doporučuje se používat především ve dvou dávkách o hmotnosti 5–15 g/hl, které se přidávají po 1–3 dnech po zahájení macerace. Při krátkých maceracích lez použít 2–5 g/hl při promíchávání.
Doporučená dávka při mikro-oxygenaci je 2–10 g/hl a přidává se do vína spolu s tříslovinami ellaginu před kyslíkem.
Před přidáním do směsi se doporučuje přípravek TANN VR PLUS rozmíchat v 5 dílech vody nebo vína.
Skladujte na suchém a větraném místě.
Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.
Podobné produkty:
Vhodné zejména pro: Modrý Portugal, Frankovka, Cabernet Sauvignon, Zweigeltrebe, rosé vína
Aroma: Vyvíjí výrazné aroma (ovocné estery), vínu z neutrálních odrůd propůjčují ovocné, trvalé aroma
Popis: V závislosti na teplotě kvašení odbourá až 15 % kyseliny jablečné nacházející se v moštu, kvašení: 22 - 28 °C
Granulovaný enzymový přípravek ke zlepšení filtrace a extrakce mannoproteinů
Vysoce čistý Vitamin C, vybraný speciálně pro použití ve víně, sektu, ovocné šťávě a pivu.
Vhodné zejména pro: , Výroba jemných a elegantních vín, optimalizuje školení na kalech a zvyšuje kvalitativní potenciál hroznů
Aroma: Aromatická jemnost a zachování typických odrůdových aroma
Popis: S. cerevisiae galactose - byla speciálně vybrána pro výrobu bílých a rů- žových vín, VIALATTE FERM® W12 optimalizuje aromatickou jemnost a dojem kulatosti v ústech. VIALATTE FERM® W12 rychle autolyzuje a pro- to je velmi vhodný pro školení v tancích nebo v sudech s batonáží kalů. Přípravek umožňuje uchování kvalitativního potenciálu a odrůdového charakteru hroznů, které byly pěstovány a sklízeny v těch nejlepších pod- mínkách. VIALATTE FERM® W12 se doporučuje pro odrůdy Chardonnay, Muscadet, Viognier atd. VIALATTE FERM® W12 je robustní kvasinka, je- jíž použití se také doporučuje v případě samovolného zastavení kvašení.
Vhodné zejména pro: Veltlínské zelené, Ryzlink vlašský, Sylvánské zelené, Müller Thurgau, Veltlínské č. rané, rosé vína
Aroma: Ovocné až neutrální aroma, zachová odrůdový charakter
Popis: Přednostně mošty s vyváženým obsahem živin, kvašení: 15 - 22°C
Podporují chuť a aroma rybízu, malin a ostružin.
Vhodné pro: Pro všechny modré odůdy.
Popis: Pro mladá červená vína s ovocným aroma. Vysoce odolné vůči alkoholu (20,5 %). Velice dobře přizpůsobivé struktuře a hustotě rmutu. Dodávají vůni a svěžest.
Dávkování: 20 g/hl, 40 g/hl za nepříznivých podmínek
Nároky na výživu: nízké
Směs taninů organických kyselin a polysacharidů určená pro mladá bílá vína, zlepšuje svěžest, chrání a zvyšuje primární aroma a květinové tóny.
Dávkování: 2 - 10 g/hl