Kyselina askorbová je vysoce čistý produkt – vitamin C, který je určen speciálně pro použití ve víně, sektu, ovocných šťávách a pivu. Chrání nápoj po jeho stočení do lahví proti chemickým oxidacím. Použití a dávkování: Kyselina askorbová slouží v hotových nalahvovaných nápojích jako ochrana před chemickými oxidacemi. Jejím nasazením ve víně popř. sektu není ale možné upustit od přidání SO2, protože sirnatá kyselina vykazuje ještě jiné vlastnosti (např. ochrana před enzymatickými reakcemi, ochrana před dokvašováním, vazba volného acetaldehydu), které kyselina askorbová nedokáže převzít. Přidáním tohoto přípravku do vína je možné rozhodujícím způsobem vylepšit „redoxpotential“ vína a tím i jeho chuťovou stabilitu. Přípravek přidávejte až k hotovému vínu připravenému ke stáčení. Nejvyšší možné zákonem povolené množství činí v Německu 150 mg/l. Přidávejte množství 2-5 g/hl nejlépe k předfiltrovanému vínu a to krátce před stáčením. Produkt se dokonale rozpustí v 10–20ti násobném množství nápoje a za intenzivního míchání se pomalu přidává k celkovému objemu. Potom by se mělo víno ještě několik minut míchat, aby došlo k rovnoměrnému rozptýlení přípravku. Skladování: Skladujte v suchu. Otevřené balení těsně uzavřete a v nejbližší době spotřebujte.



Servis: (+420) 775 004 044, 777 784 378



Hmotnost : 1kg



Popis

Je vysoce čistý Vitamin C, vybraný speciálně pro použití ve víně, sektu, ovocné šťávě a pivu. Kyselina askorbová chrání nápoj po lahvování před chemickou oxidací.



Specifické výhody:

- Schopnost rychlé reakce s kyslíkem, díky tomu zabrání chemickým reakcím oxidace

- Stabilizace vůně a chuti nápoje

- Kladný vliv na chuť především u nápojů chudých na kyselinu

- Vysoká chemická čistota



Použití

Slouží v lahvovaném nápoji jako ochrana před chemickou oxidací. Použití ve víně nebo sektu ale neznamená, že lze zcela upustit od přidání SO2, protože kyselina siřičitá má ještě jiné úkoly (např. chrání před enzymatickými reakcemi, před dodatečným kvašením, vazba volného acetaldehydu), které kyselina askorbová nedokáže plnit. Použitím SIHA Ascorbinsäure v pivě lze výrazně zlepšit oxidačně redukční potenciál piva a tím jeho chuťovou stabilitu.



Je velmi citlivá na těžké kovy, např. železo a měď.



Z těchto důvodů přidejte až do nápoje připraveného k lahvování. U vína a sektu je důležité před přidáním zkontrolovat obsah volného SO2, který se má pohybovat kolem 25 mg/l. Pouze vykazuje-li ošetřené víno nebo sekt stabilní obsah SO2, poskytuje optimální ochranu před oxidací.

Problematika netypické stařinkové vůně

Přidáním kyseliny askorbové ve stadiu mladého vína lze zpomalit tvorbu AAP (2-aminoacetofenon) - látky, která vyvolává netypickou stařinkovou vůni. Při zrání dodržujte určitá základní pravidla k docílení úspěchu.

Včasné přidání (pokud je to nutné) ca. 80 mg/l kyseliny askorbové ve stadiu mladého vína po prvním stáčení:

- skladování v chladu

- nádobu plnit až po okraj

- pravidelné kontroly SO2



Před plněním další dávka ve výši 40 mg/l.



Vlastnosti produktu

Je to velmi kvalitní a čistý produkt, který se vyskytuje v mnoha druzích ovoce jako přírodní vitamin C. Díky své silně redukční schopnosti se kyselina askorbová hodí výborně jako ochrana před chemickou oxidací v nápojích. Je citlivá na vzduch a světlo, a proto se balí do plynotěsné hliníkové vícevrstvé folie.

Bezpečnost

Při použití v souladu s určením a při odborné aplikaci nejsou známé žádné negativní účinky.  Bezpečnostní list EU Vám na požádání rádi zašleme.



Skladování

Dodává se v plynotěsné hliníkové vícevrstvé folie. Otevřené balení ihned těsně uzavřete, skladujte v chladu a suchu, chraňte před světlem a rychle spotřebujte. Neporušené balení lze skladovat nejméně jeden rok.


Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.

TI_Kyselina askorbova - Ascorbin
BL_Kyselina askorbova.pdf

Podobné produkty: