Kvasinky tvořící aroma lesních plodů, např. ostružiny, maliny, jahody. Mají vysokou toleranci alkoholu do 16%, jsou vhodné pro barrique. Doporučená teplota kvašení: 25–28°C.

Použití a dávkování: Připravte si správnou dávku kvasinek na množství moštu, který chcete kvasit. Za normálních podmínek kvašení: 15-20 g/hl. Za obtížných podmínek kvašení: 30-50 g/hl.

Příprava zákvasu: Na 1 díl suchých kvasinek přidejte 5 dílů moštu a 5 dílů teplé vody (30-40 °C). Kvasinky aktivujte 15-20 minut. Lehce promíchejte. Tvorba pěnové korunky ukazuje aktivitu kvasinek. Nechte vychládnout cca na 20 °C a následně přidejte do moštu a promíchejte. U moštu / rmutu pod 15 °C nechte vychládnout na maximální rozdíl 7 °C.

Skladování: Skladujte v chladu a suchu. Kvasinky lze v neporušeném balení skladovat při 5-15 °C po dobu tří let.

Na krátkou dobu je lze skladovat i při teplotě 25 °C. Otevřené balení těsně uzavřete a v nejbližší době spotřebujte.

Servis: (+420) 775 004 044, 777 784 378


Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.

Podobné produkty: