Granulovaný sodno-vápenatý bentonit, odstraňuje termolabilní bílkoviny z vína. Kromě adsorpce bílkovin lze v malé míře snížit i obsah tříslovin a těžkých kovů. Vysokým podílem „Na“ má velmi vysokou adsorpční schopnost vůči proteinům.
Zavolejte nám:
+420 602 747 484-
VÝROBA VÍNA
add remove
-
PŘÍPRAVKY
add remove
-
SKLEP
add remove
- Filtrační materiály add remove
- Skladování add remove
- Sanitace
- Nerezové nádoby add remove
- Lahve add remove
- Čerpadla add remove
- VINOHRAD add remove
- LABORATOŘ AKREDITOVANÁ add remove
-
ZAHRADA
add remove Hnojiva add removePostřiky add removeSubstráty add removeSemena add removeTrávník add removeRuční nářadí add removeNůžky add removeZavlažování add remove
-
SLUŽBY
add remove
Plnící linky
add removeMobilní plnící linka pro tichá vína add removeMobilní etiketovací a záklopková linka add removePůjčovna add removePůjčení vzpěnovače add removePůjčení plničky Bag in Box add removePůjčení uzavíracího stroje add removeTest integrity add removeGrafické práce a návrhy
add removeGrafické práce a návrhy add remove - BLOG
-
KONTAKTY
add remove
Prodejna CZ
add remove-
LIPERA s.r.o.
- Vinařské potřeby
- Podivínská 1470
- 691 02 Velké Bílovice
- Česká republika
- +420 602 747 484
- obchod@lipera.cz
- Pondělí až pátek: 7:30 - 17:30
- Sobota: 8:00 - 11:30
Prodejna SK add remove-
LIPERA SK s.r.o.
- Vinárske potreby
- Bernolákova 18
- 902 01 Pezinok
- Slovenská republika
- +421 911 347 925
- info@lipera.sk
- Pondelok až piatok: 8:00 - 17:00
-
Enzymy Sihazym Uni, 100 g
Kód: 040002
Z 16
382.64 bez DPH
SklademK extrakci a čiření hroznového rmutu.
SIHAZYM® Uni je vhodný jak k čiření moštu, tak i k extrakci hroznového rmutu červených a bílých vín. Použití k čiření moštu povede k rychlejší depektinizaci a tím k efektivnímu čiření moštu. Vedlejší aktivity při použití ve stadiu rmutu zajišťují zvýšenou extrakci barviv a taninových komponentů obsažených v hroznech.
Použití a dávkování: Produkt se v doporučené dávce přidává jako 10% vodní roztok přímo do nádoby se rmutem, mlýnku, lisu nebo vozíku se rmutem. Důležité je optimální rozložení enzymového roztoku ve rmutu.
Skladování: Skladujte v chladu a suchu. Otevřené balení těsně uzavřete a v nejbližší době spotřebujte.
Dávkování (do 100 kg rmutu) a doba působení:
Rmut bílého vína:
15 °C | 3 – 6 g / 4 – 6 h
8 - 10 °C | 2 – 5 g / 4 – 6 h
Rmut červeného vína:
Klasické kvašení rmutu 4 – 6 g / 5 – 20 dnů
Pumping-over (přečerpávání) 4 – 6 g / 2 – 8 dnů
Zpětně ochlazený rmut (do 50 °C) 2 – 4 g / 2 – 4 h
Sedimentace:
Statické předčiření moštu (~15 °C) 4 – 6 g / 2 – 4 h
Statické předčiření moštu (~ 8 – 10 °C) 5 – 8 g / 2 – 4 h
Skladování:
Skladujte v chladu a suchu. Otevřené balení těsně uzavřete a v nejbližší době spotřebujte. Servis: + 420 775 004 044, + 420 777 784 378
Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.
Podobné produkty:
Vhodné zejména pro: Rulandské modré, Modrý Portugal, Svatovavřinecké,
Aroma: Pro červená vína s důrazem na ovocné a svěží aroma. Dodává chuť a aroma brusinek a lesních plodů
Popis: Vysoce odolné vůči alkoholu nad 20 % obj. a velice dobře se přizpůsobí struktuře a hustotě rmutu, kvašení: 25 - 30 °C
Vybrané hybridní kvasinky vhodné zejména pro zpracování moderních bílých a růžových vín. Vynikající aromatický výraz, který zvýrazňuje buket zralého ovoce, zejména zeleného jablka a hrušky. Vynikající výsledky s Chardonnay a Rulandské šedé.
Eliminace oxidů a proteinů z moštů a vín.
Gallo-proanthocyanidinický tanin z vybraných lístků Čajovníku čínského. Používá se ve všech fázích výroby bílých, růžových a červených vín. V raných fázích na snížení potřeby SO2 a v průběhu zrání k navrácení svěžesti. Před lahvováním pro posílení ovocných a květinových tónů.
Dávkování: 5-10 g/hl
Vhodné zejména pro: Chardonnay, Rulandské bílé, Rulandské šedé,
Aroma: Díky kombinaci tří kvasinkových kmenů zajišťují širší variaci a přirozenou rozmanitost aroma
Popis: Rychlý rozkvas, malá tvorba pěny, pomalejší průběh kvašení. Vhodné pro výrobu vín se zbytkovým cukrem. kvašení: 16 - 22 °C
Tanin z čerstvých slupek hroznů Moscato. Vyznačuje se vysokou průměrnou molekulovou hmotností,
která je vysoce strukturovaná a antioxidační. Tann UVA AROM je velmi sladký tanin, účinný při vylepšvání textury bílých a červených vín a je použitelný ve všech fázích zrání.
Dávkování: 2 - 10 g/hl
VINIFLORA® CH16
Kmen vhodný pro červená vína s velmi vysokou tolerancí alkoholu, excelentní výsledky v těžkých červených vínech, tolerance SO2: volná SO2 do 20 mg/l a celková SO2 do 45 mg/l, obsah alkoholu: do 16% obj., teplota: >18°C, hodnota pH: >3,3
Dávkování: 1 balení / 2,5 hl, 25 hl