Zavolejte nám:
+420 602 747 484-
VÝROBA VÍNA
add remove
-
PŘÍPRAVKY
add remove
-
SKLEP
add remove
- Filtrační materiály add remove
- Skladování add remove
- Sanitace
- Nerezové nádoby add remove
- Lahve add remove
- Čerpadla add remove
- VINOHRAD add remove
- LABORATOŘ AKREDITOVANÁ add remove
-
ZAHRADA
add remove Hnojiva add removePostřiky add removeSubstráty add removeSemena add removeTrávník add removeRuční nářadí add removeNůžky add removeZavlažování add remove
-
SLUŽBY
add remove
Plnící linky
add removeMobilní plnící linka pro tichá vína add removeMobilní etiketovací a záklopková linka add removePůjčovna add removePůjčení vzpěnovače add removePůjčení plničky Bag in Box add removePůjčení uzavíracího stroje add removeTest integrity add removeGrafické práce a návrhy
add removeGrafické práce a návrhy add remove - BLOG
-
KONTAKTY
add remove
Prodejna CZ
add remove-
LIPERA s.r.o.
- Vinařské potřeby
- Podivínská 1470
- 691 02 Velké Bílovice
- Česká republika
- +420 602 747 484
- obchod@lipera.cz
- Pondělí až pátek: 7:30 - 17:30
- Sobota: 8:00 - 11:30
Prodejna SK add remove-
LIPERA SK s.r.o.
- Vinárske potreby
- Bernolákova 18
- 902 01 Pezinok
- Slovenská republika
- +421 911 347 925
- info@lipera.sk
- Pondelok až piatok: 8:00 - 17:00
-
Enzymy Sihazym Extro, 10 g
Kód: 040022
Z 51
76.03 bez DPH
SklademGranulovaný enzym vhodný k extrakci hodnotných aromatických látek a žádoucích taninů. Používá se k maceraci rmutu za studena. Doporučená teplota aplikace od 8°C s dobou působení 2 až 6 hod.
SIHAZYM® Extro je pektolytický enzymový přípravek k extrakci obsahových látek bobulí ze rmutu červených a bílých vín. Cílené enzymatické uvolnění polysacharidů a plynulé odbourání pektinových látek jsou hlavními funkcemi. K extrakci a čeření hroznového rmutu.
Použit:
SIHAZYM® Extro lze používat ve rmutu červených vín během doby stání rmutu nebo do zpětně ochlazeného rmutu (~ 40 °C). Díky enzymatickému štěpení se uvolňují kromě anthokyanů i aromatické látky a žádané hroznové taniny. Ve rmutu bílého vína podporuje zejména uvolnění polysacharidů a redukuje viskozitu rmutu. Při studené maceraci rmutu bílého vína je enzym aktivní do 8 °C. Produkt se v doporučené dávce přidává jako 10% vodní roztok přímo do nádoby se rmutem, mlýnu na hrozny, lisu nebo vozíku se rmutem.
Důležité je optimální rozložení enzymového roztoku ve rmutu.
Dávkování (do 100 kg rmutu) a doba působení:
Rmut bílého vína (~ 15 °C) 4-6 g / 4-6 h
Rmut bílého vína (~ 8-10 °C) 5-7 g / 4-6 h
Rmut červeného vína: Klasické kvašení rmutu 3-4 g / 5-20 dnů
Pumping-over (přečerpávání) 3-4 g / 2-8 dnů
Zpětně ochlazený rmut (do 50 °C) 2-4 g / 2-4 h
Skladování: Skladujte v chladu a suchu. Otevřené balení těsně uzavřete a v nejbližší době spotřebujte. Servis: (+420) 775 004 044, 777 784 378
SIHAZYM Extro je pektolytický enzymový přípravek k extrakci obsahových látek bobulí ze rmutu červených a bílých vín. Kromě odbourávání pektinů má SIHAZYM® Extro další definované vedlejší aktivity, jako arabinosidáza a hemicelulázy. SIHAZYM® Extro je sestavený zejména pro enologický postup enzymace rmutu. Cílené enzymatické uvolnění polysacharidů a plynulé odbourání pektinových látek jsou hlavními funkcemi SIHAZYM® Extro. Tento produkt chrání extrahované anthokyany ve rmutu červeného vína, protože nevykazuje žádnou vedlejší aktivitu anthokyanázy.
Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.
Podobné produkty:
Vhodné zejména pro: Svatovavřinecké, Cabernet Sauvignon, Cabernet Moravia, André, Alibernet,
Aroma: Výrazná tvorba kořenitého aroma, zdůrazňuje přirozenou strukturu taninů, jemná hořká čokoláda
Popis: Rychlé prokvašení, toleruje teplotu do 32 °C, na mohutná červené vína kvašení: 28 - 30 °C
Enzym na předčeření moštu a k rychlému a efektivnímu předčeření moštu. Podporuje cílené odbourání pektinových látek (lepší lisovatelnost rmutu a čeření moštu). Kromě klasického předčeření moštu lze používat i jako flotační enzym.
Vybrané hybridní kvasinky vhodné zejména pro zpracování moderních bílých a růžových vín. Vynikající aromatický výraz, který zvýrazňuje buket zralého ovoce, zejména zeleného jablka a hrušky. Vynikající výsledky s Chardonnay a Rulandské šedé.
BECOLITE® 5000
Hrubý filtrační perlit o nejvyšším výkonu k čiření silně zakalených kapalin a k odvlhčení kalu – například na ovocnou šťávu, sladinu, mladé víno, alginát, antibiotika, enzymy, pryskyřice, sirup a jiné vysoce viskózní kapaliny. Ideální k použití ve vakuových rotačních filtrech.
Vhodné zejména pro: , Pro červená vína určená k zrání
Aroma: Delikátní kořeněná chuť a aroma, podporuje odrůdově charakteristické tóny
Popis: Vysoce odolné vůči alkoholu nad 19 % obj. a velmi odolné proti vysokým teplotám při kvašení až 36 °C
Tanin z francouzského dubu, je vhodný pro mladá červená a růžová vína se střední až velkou strukturou. Zvýrazňuje aromatické vjemy svěžesti a ovocné chuti, které připomínají červené ovoce, zejména třešně.
Dávkování: 4 - 5g/hl
Podporují chuť a aroma rybízu, malin a ostružin.
Vhodné pro: Pro všechny modré odůdy.
Popis: Pro mladá červená vína s ovocným aroma. Vysoce odolné vůči alkoholu (20,5 %). Velice dobře přizpůsobivé struktuře a hustotě rmutu. Dodávají vůni a svěžest.
Dávkování: 20 g/hl, 40 g/hl za nepříznivých podmínek
Nároky na výživu: nízké
Vhodné zejména pro: Rulandské šedé, Rulandské bílé, Sauvignon, Tramín červený, rosé vína
Aroma: Intenzivní ovocné a vegetativní aroma s příjemným mouthfeel (plnost chuti)
Popis: Jisté kvašení s vysokou tolerancí vůči alkoholu 15 % obj.