SIHAZYM® Extro je pektolytický enzymový přípravek k extrakci obsahových látek bobulí ze rmutu červených a bílých vín. Cílené enzymatické uvolnění polysacharidů a plynulé odbourání pektinových látek jsou hlavními funkcemi. K extrakci a čeření hroznového rmutu.



Použit:

SIHAZYM® Extro lze používat ve rmutu červených vín během doby stání rmutu nebo do zpětně ochlazeného rmutu (~ 40 °C). Díky enzymatickému štěpení se uvolňují kromě anthokyanů i aromatické látky a žádané hroznové taniny. Ve rmutu bílého vína podporuje zejména uvolnění polysacharidů a redukuje viskozitu rmutu. Při studené maceraci rmutu bílého vína je enzym aktivní do 8 °C. Produkt se v doporučené dávce přidává jako 10% vodní roztok přímo do nádoby se rmutem, mlýnu na hrozny, lisu nebo vozíku se rmutem.

Důležité je optimální rozložení enzymového roztoku ve rmutu.



Dávkování (do 100 kg rmutu) a doba působení:

Rmut bílého vína (~ 15 °C) 4-6 g / 4-6 h

Rmut bílého vína (~ 8-10 °C) 5-7 g / 4-6 h

Rmut červeného vína: Klasické kvašení rmutu 3-4 g / 5-20 dnů

Pumping-over (přečerpávání) 3-4 g / 2-8 dnů

Zpětně ochlazený rmut (do 50 °C) 2-4 g / 2-4 h



Skladování: Skladujte v chladu a suchu. Otevřené balení těsně uzavřete a v nejbližší době spotřebujte. Servis: (+420) 775 004 044, 777 784 378



SIHAZYM Extro je pektolytický enzymový přípravek k extrakci obsahových látek bobulí ze rmutu červených a bílých vín. Kromě odbourávání pektinů má SIHAZYM® Extro další definované vedlejší aktivity, jako arabinosidáza a hemicelulázy. SIHAZYM® Extro je sestavený zejména pro enologický postup enzymace rmutu. Cílené enzymatické uvolnění polysacharidů a plynulé odbourání pektinových látek jsou hlavními funkcemi SIHAZYM® Extro. Tento produkt chrání extrahované anthokyany ve rmutu červeného vína, protože nevykazuje žádnou vedlejší aktivitu anthokyanázy.


Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.

BL-SIHAZYM-Extro-SK.pdf
BL-040005-Enzymy Sihazym Extro-E
TL-040005-Enzymy Sihazym Extro-E
TL-040005-Enzymy Sihazym Extro-E
TI_SIHAZYM Extro_CZ.pdf

Podobné produkty: