Zavolejte nám:
+420 602 747 484-
VÝROBA VÍNA
add remove
-
PŘÍPRAVKY
add remove
-
SKLEP
add remove
- Filtrační materiály add remove
- Skladování add remove
- Sanitace
- Nerezové nádoby add remove
- Lahve add remove
- Čerpadla add remove
- VINOHRAD add remove
- LABORATOŘ AKREDITOVANÁ add remove
-
ZAHRADA
add remove Hnojiva add removePostřiky add removeSubstráty add removeSemena add removeTrávník add removeRuční nářadí add removeNůžky add removeZavlažování add remove
-
SLUŽBY
add remove
Plnící linky
add removeMobilní plnící linka pro tichá vína add removeMobilní etiketovací a záklopková linka add removePůjčovna add removePůjčení vzpěnovače add removePůjčení plničky Bag in Box add removePůjčení uzavíracího stroje add removeTest integrity add removeGrafické práce a návrhy
add removeGrafické práce a návrhy add remove - BLOG
-
KONTAKTY
add remove
Prodejna CZ
add remove-
LIPERA s.r.o.
- Vinařské potřeby
- Podivínská 1470
- 691 02 Velké Bílovice
- Česká republika
- +420 602 747 484
- obchod@lipera.cz
- Pondělí až pátek: 7:30 - 17:30
- Sobota: 8:00 - 11:30
Prodejna SK add remove-
LIPERA SK s.r.o.
- Vinárske potreby
- Bernolákova 18
- 902 01 Pezinok
- Slovenská republika
- +421 911 347 925
- info@lipera.sk
- Pondelok až piatok: 8:00 - 17:00
-
Enzymy Sihazym Extro, 0,5 kg
Kód: 040005
Z 57
2831.4 bez DPH
SklademGranulovaný enzym vhodný k extrakci hodnotných aromatických látek a žádoucích taninů. Používá se k maceraci rmutu za studena. Doporučená teplota aplikace od 8°C s dobou působení 2 až 6 hod.
SIHAZYM® Extro je pektolytický enzymový přípravek k extrakci obsahových látek bobulí ze rmutu červených a bílých vín. Cílené enzymatické uvolnění polysacharidů a plynulé odbourání pektinových látek jsou hlavními funkcemi. K extrakci a čeření hroznového rmutu.
Použit:
SIHAZYM® Extro lze používat ve rmutu červených vín během doby stání rmutu nebo do zpětně ochlazeného rmutu (~ 40 °C). Díky enzymatickému štěpení se uvolňují kromě anthokyanů i aromatické látky a žádané hroznové taniny. Ve rmutu bílého vína podporuje zejména uvolnění polysacharidů a redukuje viskozitu rmutu. Při studené maceraci rmutu bílého vína je enzym aktivní do 8 °C. Produkt se v doporučené dávce přidává jako 10% vodní roztok přímo do nádoby se rmutem, mlýnu na hrozny, lisu nebo vozíku se rmutem.
Důležité je optimální rozložení enzymového roztoku ve rmutu.
Dávkování (do 100 kg rmutu) a doba působení:
Rmut bílého vína (~ 15 °C) 4-6 g / 4-6 h
Rmut bílého vína (~ 8-10 °C) 5-7 g / 4-6 h
Rmut červeného vína: Klasické kvašení rmutu 3-4 g / 5-20 dnů
Pumping-over (přečerpávání) 3-4 g / 2-8 dnů
Zpětně ochlazený rmut (do 50 °C) 2-4 g / 2-4 h
Skladování: Skladujte v chladu a suchu. Otevřené balení těsně uzavřete a v nejbližší době spotřebujte. Servis: (+420) 775 004 044, 777 784 378
SIHAZYM Extro je pektolytický enzymový přípravek k extrakci obsahových látek bobulí ze rmutu červených a bílých vín. Kromě odbourávání pektinů má SIHAZYM® Extro další definované vedlejší aktivity, jako arabinosidáza a hemicelulázy. SIHAZYM® Extro je sestavený zejména pro enologický postup enzymace rmutu. Cílené enzymatické uvolnění polysacharidů a plynulé odbourání pektinových látek jsou hlavními funkcemi SIHAZYM® Extro. Tento produkt chrání extrahované anthokyany ve rmutu červeného vína, protože nevykazuje žádnou vedlejší aktivitu anthokyanázy.
Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.
Podobné produkty:
Tanin z čerstvých slupek hroznů Moscato. Vyznačuje se vysokou průměrnou molekulovou hmotností,
která je vysoce strukturovaná a antioxidační. Tann UVA AROM je velmi sladký tanin, účinný při vylepšvání textury bílých a červených vín a je použitelný ve všech fázích zrání.
Dávkování: 2 - 10 g/hl
Vysoce čistá potravinářská želatina ke krášlení nápojů.
Vhodné zejména pro: Merlot, Dornfelder, Cabernet Sauvignon, Alibernet,
Aroma: Červená vína získají vyváženou strukturu taninů, tvorba aroma při kvašení podporuje typ bordeaux
Popis: Teplota kvašení do 32 °C, malá tvorba pěny, kvašení: 26 - 28 °C
Speciální tanin pro mikrooxidaci.
Přípravek určený k biologickému odkyselení při výrobě bílých a růžových vín.
Přípravek ke zlepšení struktury a komplexnosti vína
Uhličitan vápenatý (CaCO3 / E 170) k odkyselení hroznového moštu a vína. Používá se přednostně k jednoduchému odkyselení, tedy k odstranění kyseliny vinné.
Gallo-ellagic tannin z francouzského dubu, určený pro fi nální úpravu červených vín. Zvýrazňuje chuť
vína po lékořici a koření bez vlivu na přírodní aroma. Je to vynikající antioxidant, který zachovává v průběhu času originální chuť.
Dávkování: 2 - 3 g/hl