Zavolejte nám:
+420 602 747 484-
VÝROBA VÍNA
add remove
-
PŘÍPRAVKY
add remove
-
SKLEP
add remove
- Filtrační materiály add remove
- Skladování add remove
- Sanitace
- Nerezové nádoby add remove
- Lahve add remove
- Čerpadla add remove
- VINOHRAD add remove
- LABORATOŘ AKREDITOVANÁ add remove
-
ZAHRADA
add remove Hnojiva add removePostřiky add removeSubstráty add removeSemena add removeTrávník add removeRuční nářadí add removeNůžky add removeZavlažování add remove
-
SLUŽBY
add remove
Plnící linky
add removeMobilní plnící linka pro tichá vína add removeMobilní etiketovací a záklopková linka add removePůjčovna add removePůjčení vzpěnovače add removePůjčení plničky Bag in Box add removePůjčení uzavíracího stroje add removeTest integrity add removeGrafické práce a návrhy
add removeGrafické práce a návrhy add remove - BLOG
-
KONTAKTY
add remove
Prodejna CZ
add remove-
LIPERA s.r.o.
- Vinařské potřeby
- Podivínská 1470
- 691 02 Velké Bílovice
- Česká republika
- +420 602 747 484
- obchod@lipera.cz
- Pondělí až pátek: 7:30 - 17:30
- Sobota: 8:00 - 11:30
Prodejna SK add remove-
LIPERA SK s.r.o.
- Vinárske potreby
- Bernolákova 18
- 902 01 Pezinok
- Slovenská republika
- +421 911 347 925
- info@lipera.sk
- Pondelok až piatok: 8:00 - 17:00
-
Bentonit Electra, 1 kg
Kód: 020407
Z 22
68.6 bez DPH
SklademEliminace nestabilních bílkovin v moštech a vínech.
ELECTRA je aktivovaný vápenatý bentonit s vysokou deproteinizační kapacitou.
OENOLOGICKÉ VLASTNOSTI
ELECTRA poskytuje vynikající výsledky jak u moštu tak i u vína. Včasné použití přípravku ELECTRA v moštu snižuje množství bentonitu potřebného pro víno, aby se odstranily nestabilní proteiny. Kromě toho může být přípravek ELECTRA použit při flotaci, aby se zlepšilo vyjasnění moštů a významně se snížila přítomnost nestabilních proteinů a zároveň se eliminovaly také enzymy, které způsobují oxidaci (polyfenolová oxidace). ELECTRA může být rovněž použita ve vínech ke stabilizaci proteinů, protože specifické vlastnosti (rheological) ELECTRA umožňuje získat jak vysoce účinnou deproteinizaci, tak i střední objem sedlin.
POUŽITÍ
ELECTRA může být použit na začátku do moštu ale také do vína.
DÁVKOVÁNÍ
Dávkování do moštu i vína: 20 až 100 g/hL.
POKYNY K POUŽITÍ
Opatrně pokropte ELECTRA vodou a důkladně zamíchejte. Ujistěte se, že všechen prášek je smíchán s vodou, čímž se odstraní všechny hrudky (maximálně 5% roztok – 50 g na litr vody). Nechte bobtnat po dobu nejméně 2 až 3 hodin (maximálně 12 hodin). Poté znovu promíchejte, aby se vytvořil gel. Nyní je přípravek ELECTRA připraven k použití.
Důrazně se doporučuje použít čiřící konektor.
Opatření pro použití:
Výrobek pro oenologické a profesionální použití. Používejte v souladu s platnými předpisy.
SKLADOVÁNÍ
Skladujte v neotevřeném, uzavřeném obalu na temném, suchém a větraném místě. Po otevření urychleně spotřebujte.
Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.
Podobné produkty:
Aktivovaný sodno-vápenatý bentonit k efektivnímu čiření a stabilizaci bílkovin v moštu a víně s maximální schopností čiření a adsorpce.
Podporuje senzorický vývoj červených vín.
Uhličitan vápenatý (CaCO3 / E 170) k odkyselení hroznového moštu a vína. Používá se přednostně k jednoduchému odkyselení, tedy k odstranění kyseliny vinné.