ELECTRA je aktivovaný vápenatý bentonit s vysokou deproteinizační kapacitou.



OENOLOGICKÉ VLASTNOSTI

ELECTRA poskytuje vynikající výsledky jak u moštu tak i u vína. Včasné použití přípravku ELECTRA v moštu snižuje množství bentonitu potřebného pro víno, aby se odstranily nestabilní proteiny. Kromě toho může být přípravek ELECTRA použit při flotaci, aby se zlepšilo vyjasnění moštů a významně se snížila přítomnost nestabilních proteinů a zároveň se eliminovaly také enzymy, které způsobují oxidaci (polyfenolová oxidace). ELECTRA může být rovněž použita ve vínech ke stabilizaci proteinů, protože specifické vlastnosti (rheological) ELECTRA umožňuje získat jak vysoce účinnou deproteinizaci, tak i střední objem sedlin.



POUŽITÍ

ELECTRA může být použit na začátku do moštu ale také do vína.



DÁVKOVÁNÍ

Dávkování do moštu i vína: 20 až 100 g/hL.



POKYNY K POUŽITÍ

Opatrně pokropte ELECTRA vodou a důkladně zamíchejte. Ujistěte se, že všechen prášek je smíchán s vodou, čímž se odstraní všechny hrudky (maximálně 5% roztok – 50 g na litr vody). Nechte bobtnat po dobu nejméně 2 až 3 hodin (maximálně 12 hodin). Poté znovu promíchejte, aby se vytvořil gel. Nyní je přípravek ELECTRA připraven k použití.

Důrazně se doporučuje použít čiřící konektor.



Opatření pro použití:

Výrobek pro oenologické a profesionální použití. Používejte v souladu s platnými předpisy.



SKLADOVÁNÍ

Skladujte v neotevřeném, uzavřeném obalu na temném, suchém a větraném místě. Po otevření urychleně spotřebujte.


Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.

Podobné produkty: