Speciální komplexní směs sladkých taninů vhodná pro komplexní a strukturovaná bílá vína. Podporuje chuť a vůni po citrusech odvozené od esterů a vyšších alkoholů.
Dávkování: 2 - 10 g/hl
Zavolejte nám:
+420 602 747 484-
VÝROBA VÍNA
add remove
-
PŘÍPRAVKY
add remove
-
SKLEP
add remove
- Filtrační materiály add remove
- Skladování add remove
- Sanitace
- Nerezové nádoby add remove
- Lahve add remove
- Čerpadla add remove
- VINOHRAD add remove
- LABORATOŘ AKREDITOVANÁ add remove
-
ZAHRADA
add remove Hnojiva add removePostřiky add removeSubstráty add removeSemena add removeTrávník add removeRuční nářadí add removeNůžky add removeZavlažování add remove
-
SLUŽBY
add remove
Plnící linky
add removeMobilní plnící linka pro tichá vína add removeMobilní etiketovací a záklopková linka add removePůjčovna add removePůjčení vzpěnovače add removePůjčení plničky Bag in Box add removePůjčení uzavíracího stroje add removeTest integrity add removeGrafické práce a návrhy
add removeGrafické práce a návrhy add remove - BLOG
-
KONTAKTY
add remove
Prodejna CZ
add remove-
LIPERA s.r.o.
- Vinařské potřeby
- Podivínská 1470
- 691 02 Velké Bílovice
- Česká republika
- +420 602 747 484
- obchod@lipera.cz
- Pondělí až pátek: 7:30 - 17:30
- Sobota: 8:00 - 11:30
Prodejna SK add remove-
LIPERA SK s.r.o.
- Vinárske potreby
- Bernolákova 18
- 902 01 Pezinok
- Slovenská republika
- +421 911 347 925
- info@lipera.sk
- Pondelok až piatok: 8:00 - 17:00
-
Bentonit Puranit UF, 6 kg
Kód: 020408
Z 9
680.99 bez DPH
SklademSpeciální práškový sodno-vápenatý bentonit. Vhodný pro bílá, rosé a červená vína. Bentonit s vysokou absorpční schopností.
PURANIT UF je bentonit neobsahující písek speciálně vyvinutý pro ultrafiltrační zařízení. Chrání tak membrány čerpadla a ultrafiltrační zařízení. Vyznačuje se velmi efektivním čiřením a účinnou stabilizací vín a ovocných šťáv. Lze používat k stabilizaci bílkovin nebo na podporu číření v kombinaci se želatinou před krášlením. Díky vysoké aktivitě se dávkuje v malém množství. Velký čiřící a adsorpční účinek bentonitu je daný nabobtnáním jednotlivých částic a zvýšením reakčního povrchu.
Použití: Bentonit je třeba zamíchat do 15–20 násobného množství vody. Za občasného míchání nabobtná během několika hodin. Použití teplé vody o 50–60°C dobu bobtnání zkrátí asi na 4 hodiny. K dosažení maximální aktivity doporučujeme použití demineralizované vody. Přebytečnou vodu před použitím slijeme. Nabobtnaný bentonit přidáme za intenzivního míchání do produktu ke krášlení, dokud nebude rovnoměrně rozložený v celé nádobě. Intenzivně adsorbuje bílkoviny a kalové částice za rychlého čiření produktu.
Dávkování: 25 – 150 g/hl
Skladovaní: v dobře uzavřeném obalu na chladném, pachově neutrálním, suchém a dobře větraném místě.
Servis: (+420) 775 004 044, 777 784 378
Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.
Podobné produkty:
Granulovaný sodno-vápenatý bentonit, odstraňuje termolabilní bílkoviny z vína. Kromě adsorpce bílkovin lze v malé míře snížit i obsah tříslovin a těžkých kovů. Vysokým podílem „Na“ má velmi vysokou adsorpční schopnost vůči proteinům.
Hydrouhličitan draselný slouží k rychlému jemnému odkyselení moštu a mladého vína. Používá se k jednoduchému odkyselení, tedy k odstranění kyseliny vinné. Výhodou je možnost přidat přípravek do již filtrovaného vína ještě krátce před lahvováním.
Gallo-ellagic tannin z francouzského dubu, určený pro fi nální úpravu červených vín. Zvýrazňuje chuť
vína po lékořici a koření bez vlivu na přírodní aroma. Je to vynikající antioxidant, který zachovává v průběhu času originální chuť.
Dávkování: 2 - 3 g/hl
Homogenní koloidní suspenze ke zlepšení kvašení a setřásání při kvašení sektu v láhvích.
Eliminace nestabilních bílkovin v moštech a vínech.
Hydrouhličitan draselný slouží k rychlému jemnému odkyselení moštu a mladého vína. Používá se k jednoduchému odkyselení, tedy k odstranění kyseliny vinné. Výhodou je možnost přidat přípravek do již filtrovaného vína ještě krátce před lahvováním.
Tanin ze středně opáleného francouzského dubu určený pro zrání červených a bílých strukturovaných
vín. Prohlubuje aromatické tóny, dodává eleganci, měkkost a náznak vanilkové vůně.
Dávkování: 2 - 3 g/hl