Seznam produktů podle značky Lallemand Specdialties GmbH
Celkový počet produktů: 120
Vhodné zejména pro: Rulandské šedé, Rulandské bílé, Sauvignon, Tramín červený, rosé vína
Aroma: Intenzivní ovocné a vegetativní aroma s příjemným mouthfeel (plnost chuti)
Popis: Jisté kvašení s vysokou tolerancí vůči alkoholu 15 % obj.
Vhodné zejména pro: Rulandské šedé, Rulandské bílé, Sauvignon, Tramín červený, rosé vína
Aroma: Intenzivní ovocné a vegetativní aroma s příjemným mouthfeel (plnost chuti)
Popis: Jisté kvašení s vysokou tolerancí vůči alkoholu 15 % obj.
Vhodné zejména pro: Rulandské šedé, Rulandské bílé, Sauvignon, Tramín červený, rosé vína
Aroma: Intenzivní ovocné a vegetativní aroma s příjemným mouthfeel (plnost chuti)
Popis: Jisté kvašení s vysokou tolerancí vůči alkoholu 15 % obj.
Vhodné zejména pro: Tramín červený, Muškát moravský, Sauvignon,
Aroma: Moderní typ bílého vína s výrazným odrůdovým charakterem
Popis: Plynulé kvašení doprovází silné uvolnění terpenových látek, kvašení: 18 - 20 °C
Vhodné zejména pro: Modrý Portugal, Frankovka, Cabernet Sauvignon, Zweigeltrebe, rosé vína
Aroma: Vyvíjí výrazné aroma (ovocné estery), vínu z neutrálních odrůd propůjčují ovocné, trvalé aroma
Popis: V závislosti na teplotě kvašení odbourá až 15 % kyseliny jablečné nacházející se v moštu, kvašení: 22 - 28 °C
Vhodné zejména pro: Modrý Portugal, Frankovka, Cabernet Sauvignon, Zweigeltrebe, rosé vína
Aroma: Vyvíjí výrazné aroma (ovocné estery), vínu z neutrálních odrůd propůjčují ovocné, trvalé aroma
Popis: V závislosti na teplotě kvašení odbourá až 15 % kyseliny jablečné nacházející se v moštu, kvašení: 22 - 28 °C
Vhodné zejména pro: Modrý Portugal, Frankovka, Cabernet Sauvignon, Zweigeltrebe, rosé vína
Aroma: Vyvíjí výrazné aroma (ovocné estery), vínu z neutrálních odrůd propůjčují ovocné, trvalé aroma
Popis: V závislosti na teplotě kvašení odbourá až 15 % kyseliny jablečné nacházející se v moštu, kvašení: 22 - 28 °C
Vhodné zejména pro: ,
Aroma: Kořenité, komplexní aroma, vytvářejí mohutné ovocné červené víno s bohatou taninovou strukturou
Popis: Mírný průběh rozkvasu,díky tomu je možné prodloužit maceraci, kvašení: 18 - 30 °C. Tolerance vůči alkoholu 16% obj.
Vhodné zejména pro: Chardonnay, Rulandské bílé, Rulandské šedé,
Aroma: Tvoří typické burgundské aroma, víno získá vyváženou ovocnost a odrůdový charakter
Popis: Středně rychlé kvašení, vhodné pro školení SUR LIE, kvašení: 16 - 20 °C
Vhodné zejména pro: Chardonnay, Rulandské bílé, Rulandské šedé,
Aroma: Tvoří typické burgundské aroma, víno získá vyváženou ovocnost a odrůdový charakter
Popis: Středně rychlé kvašení, vhodné pro školení SUR LIE, kvašení: 16 - 20 °C
Vhodné zejména pro: Chardonnay, Rulandské bílé, Rulandské šedé,
Aroma: Tvoří typické burgundské aroma, víno získá vyváženou ovocnost a odrůdový charakter
Popis: Středně rychlé kvašení, vhodné pro školení SUR LIE, kvašení: 16 - 20 °C
Vhodné zejména pro: Rulandské bílé, Rulandské šedé, Chardonnay, rosé vína
Aroma: Produkuje vína středomořského typu a jemně ovocné aroma
Popis: Rychlý rozkvas a průběh kvašení, kvašení: 17 - 20 °C
Vhodné zejména pro: Chardonnay, Rulandské bílé, Rulandské šedé,
Aroma: U tichých vín se zvýrazňují citrusová aroma, u sektu spíše aroma zelených jablek až po vegetabilní vůně
Popis: Kmen se silným kvašením, který je aktivní i za těch nejnepříznivějších podmínek, kvasí i při nízkých teplotách, kvašení: 13 - 18 °C je vhodná pro zastavené kvašení
Vhodné zejména pro: Chardonnay, Rulandské bílé, Rulandské šedé,
Aroma: U tichých vín se zvýrazňují citrusová aroma, u sektu spíše aroma zelených jablek až po vegetabilní vůně
Popis: Kmen se silným kvašením, který je aktivní i za těch nejnepříznivějších podmínek, kvasí i při nízkých teplotách, kvašení: 13 - 18 °C je vhodná pro zastavené kvašení