- Novinka
Vhodné zejména pro: Ryzlink rýnský, Rulandské šedé, Rulandské bílé, Chardonnay,
Aroma: Malá tvorba ovocných esterů, silná tvorba monoterpenů
Popis: Střední potřeba živin pro kvasinky, spolehlivé prokvašení při teplotě 18 - 20 °C
Zavolejte nám:
+420 602 747 484Kód: 210071
Z 17
1709.92 bez DPH
SklademOpti-MUM WHITE® je 100 % biologická výživa získávaná ze speciálních enologických kvasinek obohacených velmi vysokou koncentrací antioxidačních peptidů, takže Opti-MUM WHITE® obsahuje velký antioxidační potenciál. Použití ve výrobě bílého vína pro větší komplexnost a plnou chuť, svěžest a eleganci a stabilizaci barvy. Oproti přípravku Opti-White má vyšší obsah glutationu.
Použití: Přidání inaktivovaných kvasničných buněk (proteinů) do moštu bílého vína na začátku alkoholického kvašení zvyšuje antioxidační potenciál během alkoholického kvašení a při školení mladého vína.
Dávkování: Normální podmínky 30 g/hl, obtížné podmínky 50 g/hl
Skladování: Skladujte v chladu, suchu a v uzavřeném obalu. Otevřené balení vždy rychle spotřebujte.
Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.
Vhodné zejména pro: Ryzlink rýnský, Rulandské šedé, Rulandské bílé, Chardonnay,
Aroma: Malá tvorba ovocných esterů, silná tvorba monoterpenů
Popis: Střední potřeba živin pro kvasinky, spolehlivé prokvašení při teplotě 18 - 20 °C
Vhodné zejména pro: Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Tramín červený, Pálava, Sauvignon, Neuburg, Muškát moravský, muškátové odrůdy
Aroma: Kvasinky štěpí terpeny, podporují odrůdové aroma jako např. tropické ovoce, ananas a citrus
Popis: Rychlý rozkvas, malá tvorba pěny, při kvašení vzniká minimální množství acetaldehydu, H2S, SO2 kvašení: 15 - 20 °C
Podporují chuť a aroma rybízu, malin a ostružin.
Vhodné pro: Pro všechny modré odůdy.
Popis: Pro mladá červená vína s ovocným aroma. Vysoce odolné vůči alkoholu (20,5 %). Velice dobře přizpůsobivé struktuře a hustotě rmutu. Dodávají vůni a svěžest.
Dávkování: 20 g/hl, 40 g/hl za nepříznivých podmínek
Nároky na výživu: nízké
Vhodné zejména pro: Tramín červený, Muškát moravský, Sauvignon,
Aroma: Moderní typ bílého vína s výrazným odrůdovým charakterem
Popis: Plynulé kvašení doprovází silné uvolnění terpenových látek, kvašení: 18 - 20 °C
Granulovaný enzymový přípravek ke zlepšení filtrace a extrakce mannoproteinů
Vhodné zejména pro: Merlot, Cabernet Sauvignon, Gamay, Rulandské modré, Pinot Noir , Výroba jemných červených vín s čerstvým a ovocným profilem
Aroma: Produkce sekundárního aroma, zvýraznění odrůdového aroma
Popis: SO.FRUITY je kvasinka S. cerevisiae, kmen L1414, vybraná institutem IFV v Beaujolais. Umožňuje vynikající průběh kvašení a je vhodná pro krátkodobé až střednědobé vinifikace. Tato vína jsou charakteristická svými tóny červených bobulí. SO.FRUITY umožňuje velmi dobrou extrakci antokyanů a tříslovin, které červeným vínům dodávají sytou barvu a har- monickou strukturu. SO.FRUITY se doporučuje zejména pro Gamay na Beaujolais Villages, pro výrobu Crus a jemných ovocných vín z hroznů odrůd Merlot, Cabernet Sauvignon, Gamay, Pinot Noir atd.
Vhodné zejména pro: výrobu sektu kvašením v láhvích a tancích.
Aroma: vytváření jemného sektového buketu při současném zintenzivnění odrůdového a polohového aroma
Popis: Vhodné na výrobu sektu a vína, u kterého se dokvašení předčasně zastavilo. Doporučená teplota kvašení: 15-20°C.
Kmen vhodný pro bílá, červená a rosé vína s vyšším obsahem SO2 vysoká malolaktická aktivita, vhodné pro simultánní očkování tolerance SO2: volná SO2 do 35 mg/l a celková SO2 do 60 mg/l, obsah alkoholu: do 13,5% obj., teplota: >15°C, hodnota pH: >3,0
Dávkování: 1 balení / 2,5 hl, 25 hl, 250 hl
Vhodné zejména pro: , Výroba červených mezinárodních vín, která jsou čistá a kulatá s intenzivní ovocnou vůní, jejichž výroba je dokonale řízena
Aroma: Produkce sekundárního aroma, zvýraznění odrůdového aroma
Popis: VIALATTE FERM® R100 je kvasinka S. cerevisiae, byla vybrána pro výrobu sladkých a ovocných vín, která jsou určena ke krátkému až střednímu školení. VIALATTE FERM® R100 díky vysoké produkci glycerolu umožňuje výrobu vín, která se na patře vyznačují velmi intenzivním, ovocným a plným aroma. Hodí se na všechny druhy hroznových odrůd.